Brenda Goldfarb has a decent-paying job and good benefits. But she says she can't afford to stay in the Toronto apartment where she's lived for 20 years.
Working in a major accounting firm, Goldfarb makes more than $40,000 annually. But next year the rent on her north Toronto apartment is to increase by 5.9 per cent, to $950 a month. After rent, food and other expenses, Goldfarb says she doesn't have much to live on at the end of the day.
www.thestar.com
Съгласни ли сте с това?
rent rate
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
ami obshto vzeto...
ako pravi 40000 sled taxite i ostavat kam 500 i neshto na sedmica (pod 600) ama da rechem sa 600
52x600 = 31200
renta x 12 = 11400
ostavat i 19800
ot teia 19800 izvadi oshte 1200 za transport
18600
izvadi oshte 4800 za hrana
ostavat 13800
ot teia izvadi oshte 150 na mesec za telefon, cell i internet (conservativno)
13800-1800 = 12000
znachi i ostavat 1000 dolara na mesec
ako ima kola mahni oshte 500
eto ti 500 na mesec, s tiah triabva da si kupuva drehi, da hodi na vacancii, da si doplashta za zabolekar, da si kupuva protivozachatachni (shtoto s taia zaplata ne moje da si pozvoli da zabremenee).
a dori ne se spomenava dali plashta tok, voda itn zashtoto za 950 moje i da ne plashta.
ako pravi 40000 sled taxite i ostavat kam 500 i neshto na sedmica (pod 600) ama da rechem sa 600
52x600 = 31200
renta x 12 = 11400
ostavat i 19800
ot teia 19800 izvadi oshte 1200 za transport
18600
izvadi oshte 4800 za hrana
ostavat 13800
ot teia izvadi oshte 150 na mesec za telefon, cell i internet (conservativno)
13800-1800 = 12000
znachi i ostavat 1000 dolara na mesec
ako ima kola mahni oshte 500
eto ti 500 na mesec, s tiah triabva da si kupuva drehi, da hodi na vacancii, da si doplashta za zabolekar, da si kupuva protivozachatachni (shtoto s taia zaplata ne moje da si pozvoli da zabremenee).
a dori ne se spomenava dali plashta tok, voda itn zashtoto za 950 moje i da ne plashta.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Ееее, Коле, бах тоя наем 950 дето не влизат тока и водата вътреKolioBalkanski написа:a dori ne se spomenava dali plashta tok, voda itn zashtoto za 950 moje i da ne plashta.

Така или иначе мен 500 долара на месец след като си платил наем, кола, храна и телефони/интернети ми се вижда доста добре. Да не говорим че щом има "decent-paying job and good benefits" в "major accounting firm" значи зъболекаря може и 100% да е покрит.
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
mite, ne zabraviai che tazi jena ne jivee kato imigrant a ima priateli, izprashta christmas kartichki, oblicha se sigurno ot The BAy a ne ot Goodwill, kupuva si mebeli v normalen magazin i ako e kato vseki srednostatistichen canadec ima i dalgove da izplashta.
Po princip spored raznite instituti i ucheni chovek ne triabva da plashta poveche ot 30% ot tehnia after tax income za housing. Ami taia jena nali triabva da misli i za retirement?
Az edno vreme bih se radval na zaplata 30 hiliadi na godina...kato ia postignah vidiah che i triabva i dobre da si oblechen i da izlizash s kolegi sled rabota i vaobshte si idva s neini iziskvania.
Az imam kolejka koiato pravi 6 cifri i pak ne i stigat parite zashtoto v neinata sreda ne moje s edin i sashti kostum da se pokajesh - inache gubish sdelki.
Po princip spored raznite instituti i ucheni chovek ne triabva da plashta poveche ot 30% ot tehnia after tax income za housing. Ami taia jena nali triabva da misli i za retirement?
Az edno vreme bih se radval na zaplata 30 hiliadi na godina...kato ia postignah vidiah che i triabva i dobre da si oblechen i da izlizash s kolegi sled rabota i vaobshte si idva s neini iziskvania.
Az imam kolejka koiato pravi 6 cifri i pak ne i stigat parite zashtoto v neinata sreda ne moje s edin i sashti kostum da se pokajesh - inache gubish sdelki.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.