Социалните VS нормалните
Социалните VS нормалните
Много неща се изписаха тук, а и не само тук относно това как се урежда "номера" СЪС СОЦИАЛНИТЕ. Досега не ми се пишеше по тая тема с изключение на една малка закачка с една госпожа от клуба (без да влагам нищо лично есествено, макар че имам известно основание за това) когато я запитах дали получава социални, (защото ми е известно, че не работи а мъжа й дали легално или по-вероятно не разнася пици). Тя естествено ми отговори, а после това стана обект за цитиране в други теми. Но не това е същественото в случая. Боли ме, че около 40% от заработените от мен пари отиват за подпомагане на социално слаби семейства. В същото време някои от тях си позволяват по-висок стандарт от нашия! Ние си продадохме единственото жилище което имахме в Б-я за да имаме достатъчно пари да дойдем тук. А тук се натъкнахме на хора, които са си запазили жилището в Б-я, дават си го под наем, получават си някакви суми от тая рента, а тук се пишат социално слаби. Държавата им плаща наема, храната... дори доколкото разбрах и някакви курсове за преквалификация. Мъжа работи нелегално като пица деливъри (естествено не плаща никакви данъци за да подпомага други тарикати като него), а жената се изживява като хай-лайф дама и си прави прически за по $200. Та въпроса ми е - правилно ли е да се получават социални помощи от лица, които около 2 години всячески са се старали да излъжат канадските имиграционни власти колко са къдърни и имотни и правилно ли е ние от страни да ги гледаме как живеят на нашия гръб и да си траем ?
Your dreams may be closer than you realize !
Re: Социалните VS нормалните
za parwata 4ast ot citata - nadali standarta im e po-wisok ot tozi na rabote6ti, oswen ako ne rabotiat za mnogo malko waprosnite rabote6ti.Andi написа:... Боли ме, че около 40% от заработените от мен пари отиват за подпомагане на социално слаби семейства. В същото време някои от тях си позволяват по-висок стандарт от нашия!
...
Ние си продадохме единственото жилище което имахме в Б-я за да имаме достатъчно пари да дойдем тук. А тук се натъкнахме на хора, които са си запазили жилището в Б-я, дават си го под наем, получават си някакви суми от тая рента, а тук се пишат социално слаби. Държавата им плаща наема, храната... дори доколкото разбрах и някакви курсове за преквалификация. Мъжа работи нелегално като пица деливъри (естествено не плаща никакви данъци за да подпомага други тарикати като него), а жената се изживява като хай-лайф дама и си прави прически за по $200. Та въпроса ми е - правилно ли е да се получават социални помощи от лица, които около 2 години всячески са се старали да излъжат канадските имиграционни власти колко са къдърни и имотни и правилно ли е ние от страни да ги гледаме как живеят на нашия гръб и да си траем ?
na social maj ne stawa s apartament w BG ?
Andi da ne ti puka ot momentniya ti standart na givot,sociala e takav kapan i nog s dve ostrieta ,hladilnika palen ,no glavata prazna,ako mogesh da se primirish s misalta,che nyakoi drug ste misli vmesto teb i problemite sa ti razresheni karay si na soc.Ne go otricham kato forma za pomosht,no ako ne ucelish momenta da spresh si zaguben,te tova mnogo hora ne go osaznavat,ne osaznavat i galkoto si pologenie kato demonstrirat ;blagopoluchie;Az lichno ne gi vazpriemam kato blagopoluchni ,a kato galki kartinki,ot kratkiya mi prestoy tuk ne sam vidyal prokopsal i po skoro te sa nakazanite,a ne ti koyto plashtash danaci.I az sam izpadal v situaciya podobna da si broya stotinkite v kraya na meseca navmesto da sam usiguren ot soc.i sam sravnyaval standarta si s hora koito ug sa mnogo sposobni da prekarat dargavata,no praktikata pokazva ,che te prekarvat sebe si po toya nachin,vremeto struva pari,a propusnatoto vreme e bezcenno,osobenno tuk,ako moga da vselya spokoystvie v tvoyata dusha ,koy kakvoto pravi na sebe si go pravi.Ste doyde den obache kogato i nie ste prekarvame dargavata otkam danaci i to zakonno,pone v tova otnoshenie zakonite im sa mnogo slabi.
Re: Социалните VS нормалните
Креатор, пак ли ти ?Andi написа:Много неща се изписаха тук, а и не само тук относно това как се урежда "номера" СЪС СОЦИАЛНИТЕ. Досега не ми се пишеше по тая тема с изключение на една малка закачка с една госпожа от клуба (без да влагам нищо лично есествено, макар че имам известно основание за това) когато я запитах дали получава социални, (защото ми е известно, че не работи а мъжа й дали легално или по-вероятно не разнася пици). Тя естествено ми отговори, а после това стана обект за цитиране в други теми. Но не това е същественото в случая. Боли ме, че около 40% от заработените от мен пари отиват за подпомагане на социално слаби семейства. В същото време някои от тях си позволяват по-висок стандарт от нашия! Ние си продадохме единственото жилище което имахме в Б-я за да имаме достатъчно пари да дойдем тук. А тук се натъкнахме на хора, които са си запазили жилището в Б-я, дават си го под наем, получават си някакви суми от тая рента, а тук се пишат социално слаби. Държавата им плаща наема, храната... дори доколкото разбрах и някакви курсове за преквалификация. Мъжа работи нелегално като пица деливъри (естествено не плаща никакви данъци за да подпомага други тарикати като него), а жената се изживява като хай-лайф дама и си прави прически за по $200. Та въпроса ми е - правилно ли е да се получават социални помощи от лица, които около 2 години всячески са се старали да излъжат канадските имиграционни власти колко са къдърни и имотни и правилно ли е ние от страни да ги гледаме как живеят на нашия гръб и да си траем ?

Abe ne znam ama mene me iadosvat nakoi hora deto idvat tuka kato refugees i pochvat samo da se oplakvat ot darjavata i ne pravat nishto.. vobshte za kakvo sa doshli ne mi e iasno... Da im dava darjavata pari i da si se oplakvat... Mnogo gotino si jiveiat. Nikakvi problemi niamat, obache ne znam kolko she izdarjat na socialni. Ama sled kato sa doshli kato refugees a ne po tochkovata, edva li sa imali kakvoto triabva za da gi udobriat po tochkovata. Mene samo tezi deto gi marzi da gledat me iadosvat. Ama na niakoi hora im triabva socialni, osobeno novodoshli hora s malki deca kudeto samo edinia moje da raboti. A taia jena deto si prai pricheski za $200 ne znam ot kude gi zima. Te socialnite edva li sa tolkoz golemi, osven maja i da procavtiava v pizza delivery businessa, ama ne znam.
Obache az mislia che danacite (makar i visoki) pone ne otivat za pravitelstvoto kakto v bg i MP-tata da karat mercedesi i t.n., pone provincialnite taxi - kato otidesh v niakoi park e pochisten i ima cvetia i lampi i t.n., uchilishtata sa na nivo s tehnikata i t.n - resultata ot taxite se vijda priako, dokato v bg sushto se vijdashe priako, samo che v greshnata posoka.
Obache az mislia che danacite (makar i visoki) pone ne otivat za pravitelstvoto kakto v bg i MP-tata da karat mercedesi i t.n., pone provincialnite taxi - kato otidesh v niakoi park e pochisten i ima cvetia i lampi i t.n., uchilishtata sa na nivo s tehnikata i t.n - resultata ot taxite se vijda priako, dokato v bg sushto se vijdashe priako, samo che v greshnata posoka.
Не е правилно. Разбира се че социала е важно нещо. Абе, хора, защо все тая тема си дъвчем...щом Канада е решила да подпомага хората в безисходица, значи има нещо наум. А някой мислил ли е за криминалния ефект на социала...ако го нямаше щеше ли да се разхождате така свободно по улицитте...а факта че всеки от нас знае, че ако недай си Боже остане без доходи, то поне това ще му е гарантирано...?
Имало и муфтаджии...ами има я. То като си плащаме данъците там муфтаджии и терикати няма ли...има. Я да вземем да спрем да си плащаме данъците в такъв случай. Друго е ако почнем да дискутираме пролуките и пропуските в социала. А така за и против...нещо като щом не си с нас значи си против нас...
Имало и муфтаджии...ами има я. То като си плащаме данъците там муфтаджии и терикати няма ли...има. Я да вземем да спрем да си плащаме данъците в такъв случай. Друго е ако почнем да дискутираме пролуките и пропуските в социала. А така за и против...нещо като щом не си с нас значи си против нас...

- sara
- Рошава гарга
Zdraveite,
съгласна съм, че социала е някаква сигурност в краен случаи, но и смятам, че това е наи-много за началото. Тия дето работим и ни удържат данъци и осигуровки мисля, че никога няма да стигнем до социал (а и има unemployment и то трябва да имаш само 1000$ ), но не ми е ясно и на мен как може хората да си стоят спокоино на социал - като не си намери човек работа следва да се замисли нещо за обучение, това онова, та да си намери работа.
И не ми е ясно какво толкова го нападате Анди - всеки си има право на мнение. Аз нищо не съм продавала в България, щото не съм имала, но и нямам намерение да се връщщам там. Това аз дето не мога да разбера са тия дето стоят тук на социал, разправят колко много получавали и имали в родината и плюят и нападат тези дето гледат да се устроят нормално и да се приобщят. И пак ще се повторя, но има такава нетърпимост и такава омраза лъха понякога, че....
съгласна съм, че социала е някаква сигурност в краен случаи, но и смятам, че това е наи-много за началото. Тия дето работим и ни удържат данъци и осигуровки мисля, че никога няма да стигнем до социал (а и има unemployment и то трябва да имаш само 1000$ ), но не ми е ясно и на мен как може хората да си стоят спокоино на социал - като не си намери човек работа следва да се замисли нещо за обучение, това онова, та да си намери работа.
И не ми е ясно какво толкова го нападате Анди - всеки си има право на мнение. Аз нищо не съм продавала в България, щото не съм имала, но и нямам намерение да се връщщам там. Това аз дето не мога да разбера са тия дето стоят тук на социал, разправят колко много получавали и имали в родината и плюят и нападат тези дето гледат да се устроят нормално и да се приобщят. И пак ще се повторя, но има такава нетърпимост и такава омраза лъха понякога, че....