Как и колко пари да внесат новопристигащите?
Как и колко пари да внесат новопристигащите?
Help!!!
моля някой, който скоро е минал оттатък или със сигурност има достоверна информация да ми отговори на следните въпроси:
-искат ли при първото влизане документ удостоверяващ факта, че притежаваш цялата необходима сума. Ние сме 4-ма, т.е. трябва да удостоверя притежанието на около CAD 18 000?
-може ли да се влезе само с банкова карта, а парите да са в българска банка?
-ако някой знае нека сподели въобще как стои въпроса с вкарването на необходимата сума в Канада и дали въобще при влизането трябва да я имам.
Благодаря!
моля някой, който скоро е минал оттатък или със сигурност има достоверна информация да ми отговори на следните въпроси:
-искат ли при първото влизане документ удостоверяващ факта, че притежаваш цялата необходима сума. Ние сме 4-ма, т.е. трябва да удостоверя притежанието на около CAD 18 000?
-ако някой знае нека сподели въобще как стои въпроса с вкарването на необходимата сума в Канада и дали въобще при влизането трябва да я имам.
Благодаря!
Последно промяна от janette на Пет Окт 03, 2003 9:33 am, променено общо 1 път.
Re: Как и колко пари да внесат новопристигащите?
Мисля че официалния отговора на въпросите ти можеш да намериш тук, прочети го внимателноjanette написа:Help!!!
-ако някой знае нека сподели въорще как стои въпроса с вкарването на необходимата сума в Канада и дали въобще при влизането трябва да я имам.
Благодаря!
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html
Като пристигнеш обикновенно служителя пита, но не иска да покажеш доказателства за парите. Но по закон могат и да ти поискат да покажеш доказателства че притежаваш исканата сума.
За банковата карта от БГ банка - да, може да разполагаш с пари и по този начин, но все пак трябва да имаш извлечение от парите по сметката - като евентуално доказателство пред имиграционния служител на летището.
Вашият интерес е да разполагате с някаква сума за начало. Тукашния стандарт на живот е доста различен от българския и без някаква начална сума пари ще ви е много трудно във всяко отношение.
Ако служителя не ви поиска изрично да му покажете парите (ако са в брой) или доказателства че ги притежавате (ако са ви в банковата сметка), не е нужно сами да се набутвате между шамарите и да показвате парите. Обикновенно служителя задава въпроса с колко пари пристигане, но не иска да му ги показвате.HisShadow написа:zadaljitelno e da se pokajat 1200$ - tova e minimuma za da vi pusnat v kanada
С $1200 в Онтарио конкретно, 4-ри членно семейство няма да изкара и един месец, така че написаното по-долу важи с пълна сила:
How Much Money Should you Bring?
Find out how much it costs to live where you are planning to settle in Canada.
Bring as much money as possible to make moving and finding a home in Canada easier.
http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html
1200 може да е минимума за Квебек, но Канада не е само Квебек. За останалите провинции изискваната сума е доста по-голяма и е написана черно на бяло в сайта посочен от Коко.HisShadow написа:zadaljitelno e da se pokajat 1200$ - tova e minimuma za da vi pusnat v kanada
Janette, почти със сигурност ще ви питат колко пари носите. Малко вероятно е да ви карат да ги показвате, но една от най-големите грешки които бихте могли да направите е да се опитате да излъжете. Вроятността да ви хванат е малка, но последиците са огромни. Най-добре си декларирайте толкова пари колкото имате, дори и да са по-малко от изискваните. Познавам тричленни семейства които са влезли без никакви проблеми декларирайки по 7-8000 канадски долара.
Janette,
Nie nosihme po-goliamata chast ot parite v travel chekove i okolo $2500 v broi. Na letishteto v Canada slujiteliat ni pita kolko nosim i sled kato mu kazahme, poiska da vidi chekovete, a parite ni nakara da prebroim pred nego do poslednia dolar.
Malko sled nas doide edna poznata, koiato imashe malko poveche ot polovinata ot neobhodimata suma. Kazala, che niama tolkova, pitali ia tochno kolko ima i ne i napravili nikakav problem.
T.e., nezavisimo che imate po-malko ot minimuma, triabva da deklarirate tochno kolkoto imate.
Uspeh!
Nie nosihme po-goliamata chast ot parite v travel chekove i okolo $2500 v broi. Na letishteto v Canada slujiteliat ni pita kolko nosim i sled kato mu kazahme, poiska da vidi chekovete, a parite ni nakara da prebroim pred nego do poslednia dolar.
Malko sled nas doide edna poznata, koiato imashe malko poveche ot polovinata ot neobhodimata suma. Kazala, che niama tolkova, pitali ia tochno kolko ima i ne i napravili nikakav problem.
T.e., nezavisimo che imate po-malko ot minimuma, triabva da deklarirate tochno kolkoto imate.
Uspeh!
Re: Как и колко пари да внесат новопристигащите?
Az 6te izbegna oficialnata informacia w sajtowete, poso4eni po-gore - tia me kara da se usmihwam.janette написа:Help!!!
Благодаря!
Realno - 90% ot horata wlizat s mnogo po-malka suma, ot obiawenata i niamat problem. Dwu4lenno sem wliza s 2-3 000 bez waprosi i zabelejki.
A towa za 1200 $ minimum ne sam siguren - moje da e taka, no az imam drugi danni, za hora, minali prez granicata kato Perm.rezidenti.
- PoLuX
- Обратна връзка:
Neka da porazsyjdavam az malko nad tozi site koito Koko dade (http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-4.html) - tam pishe
" You will need to provide proof of your funds when you submit your application for immigration." - tova vi e bankovata referenciq - tam trqbva da gi ima tezi pari, koito gi ima cherno na bqlo v tablichkata.
Po-natatyk na stranicata pishe -
"How Much Money Should you Bring?
* Bring as much money as possible to make moving and finding a home in Canada easier."
E ot tova na men mi stava qsno prosto che nqma zadyljitelna suma, s koqto da se vleze v Canada. Moje bi na drugo mqsto pishe s kakva syma trqbva da otidesh v Canada, no ne i tuk. Tuk pishe kakva suma trqbva da imash pri podavaneto na application. A i logichno e da ne si nosish vsichki pari kogato pytuvash za nqkyde - predpolaga se che imash parite tuk v BG, i kogato ti potrqbvat shte mojesh da gi izpolzvash... vse pak predi tova si deklariral che gi imash tezi pari (ima i nqkoi razminavaniq s deistvitelnostta ama ne mi se komentirat neshta koito ne poznavam - az govorq samo za informaciqta, koqto poluchavame ot web site-a).
Popravete me ako gresha...
Pozdravi
Misho
" You will need to provide proof of your funds when you submit your application for immigration." - tova vi e bankovata referenciq - tam trqbva da gi ima tezi pari, koito gi ima cherno na bqlo v tablichkata.
Po-natatyk na stranicata pishe -
"How Much Money Should you Bring?
* Bring as much money as possible to make moving and finding a home in Canada easier."
E ot tova na men mi stava qsno prosto che nqma zadyljitelna suma, s koqto da se vleze v Canada. Moje bi na drugo mqsto pishe s kakva syma trqbva da otidesh v Canada, no ne i tuk. Tuk pishe kakva suma trqbva da imash pri podavaneto na application. A i logichno e da ne si nosish vsichki pari kogato pytuvash za nqkyde - predpolaga se che imash parite tuk v BG, i kogato ti potrqbvat shte mojesh da gi izpolzvash... vse pak predi tova si deklariral che gi imash tezi pari (ima i nqkoi razminavaniq s deistvitelnostta ama ne mi se komentirat neshta koito ne poznavam - az govorq samo za informaciqta, koqto poluchavame ot web site-a).
Popravete me ako gresha...
Pozdravi

Misho
eto oshte informatzia....
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... financiere
Извинявай, Вик, но мисля че въпроса беше за федералната част, а не за Квебек.vic написа:eto oshte informatzia....
До Polux - Много интересна трактовка си направил. Нека порасъждаваме още малко. Защо трябва да показваш с референцията сумите упоменати в сайта - може би защото трябва да дойдеш с толкова пари в Канада. Не е нужно да носиш парите кеш - има чекове, дебитни, кредитни карти... Защо им е на канадските власти да доказваш, че имаш толкова пари ако ги оставиш в България? Нямам обяснение... Но виж имам обяснение защо наистина е нужно да дойдеш с толкова пари, или поне с 2/3 от сумата, пък било и то с цената на заеми от приятели, роднини и познати. Като новодошъл тук ще трябва да направиш доста големи разходи. Трябва не за глезотии, а за елементарни нужди. Не дай си боже да не почнеш работа в рамките на първите три месеца. Ако си в някой от градовете - Торонто или Ванкувър просто си загинал ако нямаш пари. Не зная как стоят нещата за Монреал, твърдят, че там оцеляваш с по-малко. Така, че сумите наистина са препоръчителни и ако имаш 1000 долара по-малко няма да ти откажат виза заради това, но истината е, че трудно ще оцелееш първите 6 месеца без работа ако нямаш тези пари.
Декларирането на парите на митницата се отнася само за кеш. Има закон за борбата с мръсните пари и най-вече заради това държат да знаят с колко влизате. Когато аз дойдох ме попитаха на летището колко имам. Аз казах сумата и жената ме попита в брой ли са. Не. В брой имам само 2000, викам аз. ОК. Значи пишем 2000 във визата...другите вие сте ги декларирали на интервюто и ще ги внесете по банков път. Нали. Да, викам....Уелкам ин Канада...това беше 

- PoLuX
- Обратна връзка:
Petia, tova che imash pari v Bulgaria, ne znachi che si gi dyrjish pod yurgana
kakto Plamen pisa - qvno se govori za deklarirane na pari v broi pri vlizane v Canada... a ostanalite pari ne e nikakyv problem da si gi izteglish i kato si v Canada - shtom veche vednyj si kazal che gi imash vqrvat horata (golqma greshka ot tqhna strana... chudq se dali znaqt che e taka)