Чедо, аз знам всичко за отец Димитър - все пак аз съм го създал. И дали мислиш щеше да се казва Димитър, ако не се бях явил на родителите му насън да им препоръчам това име? Добре е обаче, че засвидетелстваш уваженията си към Мен. Това обаче не променя факта, че го хванах да уринира до стената на църквата. Много моля - има си тоалетни. Окончателно решение къде да отиде - в Рая или Ада все още не съм взел, защото той има още да живее. Не отричам, че е извършил и добри дела - това обаче си е в моите архиви.Аз винаги давам шанс на хората да работят в посока към самоусъвършенстване. Не се притеснявай - ще взема под внимание твоето застъпничество, когато го съдя. Също, когато съдя и теб - пиша ти 1 точка в графата "Себеотрицание", заради последното ти изречение. Ако има заслуги, когато се възнесе - ще отиде в Рая. Но това са Божии дела и на тях не можете да повлияете. Що се отнася до обвиненията в самозванство - ще имаш възможност лично да се убедиш, колко са безпочвени, когато се възнесеш. Не забравяйте - всеки от вас ще Ме срещне лично - това е неизбежно (като данъците, ама това вече звучи като клише). Живей живота си достойно - това е единствената ми препоръка, а другото остави на Мен.pomiar написа:Gospodi, moite uvajenia kam tebe i vsichko koeto si napravil (neznam dali nie, prostosmartnite sme nai-dobrotot ti tvorenie)no otets Dimitar ne zakachai. Ako si reshil che toi e za ada, zanchi za mene ti si samozvanets i ne znaesh nishto za tozi chovek. Ili moje az da se zablujdavam, no toi e tochno ot tipa hora deto praviat dobro ne samo za koleda i Bogoiavlenie :idea:
Ako ima niakoi izmejdu nas (imigrantite v Montreal)koito da zaslujava da ide v raia to tova e toi.
И на едно друго нещо искам да ви обърна внимание, чеда мои. И по-специално на някои от вас - без да споменавам имена.
Когато дойде сетният ви час - онзи момент, когато темпоралните измерения, с които работи съзнанието ви, загубят стойността си и една секунда ви се струва цяла вечност, тогава ще ви се иска най-големият ви проблем в същия този момент да са някакви си стотинки, някакви си долари, това, че някой ви се е сторил некултурен и прочее дреболии. Ще се разкайвате, че сте загубили толкова от ценното си време в глупости и, че сте пропиляли шансовете, които Аз толкова великодушно съм ви дал. Обаче не - в този момент връщане назад няма да има. Може би не осъзнавате силата на точката като символ. И след това ще съм само Аз. И мога да ви гарантирам, че няма да има никаква милост и никакви компромиси спрямо това, което сте извършили - губейки си времето в безсмислени вражди, оплаквайки се от дреболии, мрънкайки, без да предприемате никакви действия, за да подобрите вашето битие и това на ближните си.
Доста такива грешници ровят из контейнерите на Ада (в трансцедентен смисъл разбира се - не буквално). Едни от най-активните са ония търговски агенти, които ви звънят на вратите и ви предлагат четки, хавлии, простири и тем подобни.
Много от вас си мислят, че Бог е Любов. Вярно е. Нима обаче си мислите, че любовта се дава даром. Запомнете: Аз съм също така Абсолютният Обективизъм. И това е по-важно. Да не плачете после.