Простотията в Монреал си е съвсем реална.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

THC написа:
Edin viden saforumec v edna nedelna sutrin ot bias, che negurut nad tiah se e raztropal v 7.30 si probi stenata s rintnik...
Tuka Lisa e prava - az sum nervakut na godinata :lol: :lol:
Ти ли беше, бе душа :lol: Знаех си, че може да се разчита на теб :D
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Hm. Da. Taka si e tuka. Vsichki sme si kato edno goliamo semeistvo. Moite komshiii otgore ne sa negri, no pak detsata im sa super :wink: Dobre che kam 10 si liagat i spiat kato pancheta do 7-8 :P
V betonnite blokove e po-dobre, no pak struvat mnogo kinti... :cry:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

V sravneie s pianskite istorii na koito biahme podlojeni v bloka ni v Sofia i na chestite obiri po apartamentite , tukashnite istoriiki mi se trsuvat detski prikazki .
survivor

Мнение от survivor »

Pomyar, abe ne e chak tolkova po-skapo v betonnite blokove. Primerno znam za darven i betonen blok tochno edin sreshtu drug - ralika 150 $. Razlikata v cenata ne otgovarya na razlikata v kachestvoto, i duma ne mozhe da stava za sravnenie. Az bih predpochela da se lisha ot kola naprimer ako tryabva da se pravyat ikonomii. E, lichno mnenie razbira se.

[quote="pomiar"]Hm. Da. Taka si e tuka. Vsichki sme si kato edno goliamo semeistvo. Moite komshiii otgore ne sa negri, no pak detsata im sa super :wink: Dobre che kam 10 si liagat i spiat kato pancheta do 7-8 :P
V betonnite blokove e po-dobre, no pak struvat mnogo kinti... :cry:[/quote]
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

survivor написа:Pomyar, abe ne e chak tolkova po-skapo v betonnite blokove. Primerno znam za darven i betonen blok tochno edin sreshtu drug - ralika 150 $. Razlikata v cenata ne otgovarya na razlikata v kachestvoto, i duma ne mozhe da stava za sravnenie. Az bih predpochela da se lisha ot kola naprimer ako tryabva da se pravyat ikonomii. E, lichno mnenie razbira se.
pomiar написа:Hm. Da. Taka si e tuka. Vsichki sme si kato edno goliamo semeistvo. Moite komshiii otgore ne sa negri, no pak detsata im sa super :wink: Dobre che kam 10 si liagat i spiat kato pancheta do 7-8 :P
V betonnite blokove e po-dobre, no pak struvat mnogo kinti... :cry:
Za mene 150 na mesets sa mnogo... :cry: Tova sa si baia kutii tsigarki ot indiantsite :idea:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
No667

blk

Мнение от No667 »

V kakvi blokove tochno jiveete v Mtl vinagi mi e bilo interesno,ot drugi bulgari sum slushal kakvi li ne oplakvania,che chak do zamraznali trabi za voda prez zimata.
Az v takav blok dosega tuka ne sum vlizal.
Ima dosta iskarteni i stari sgradi tuka,no tam jiveat indianci,niakvi low-people,bezrabotni i t.n.

V bloka deto jivea,a i blokovete deto jiveat drugi bulgari sum hodil na gosti,nikakvi problemi sas shuma.
Pochti vseki ot nas si ima Home-theatre sistemi i na nikoi ne prechat kato gledash DVD ili slushash muzika.
Saseda mi do men chak sled 1 godina go razbrah che ima el. kitatara i zvuka se chuvashe leko v koridora samo.
Az si gledam DVD u nas s dostatachno sound,no ne e imalo zabelejki.
Ne znam dali bloka e betonen ili ne,no problemi sas izolacii niama,kakto i ne sum vijdal po drugite.Absolutno privacy za vseki.
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
miteto
Модератор

Re: blk

Мнение от miteto »

No667 написа:Ne znam dali bloka e betonen ili ne,no problemi sas izolacii niama,kakto i ne sum vijdal po drugite.Absolutno privacy za vseki.
Ми изритай стената силно и ако ти влезе крака - начи е дървен, ако само поизкъртиш мазилката - бетон ше да е :D
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

Elia!!! Zakqsnial si s 4akaneto sas 14-godini A vmesto da mrankame pak kazvam triabva da si otvaria o4ite 4ovek kade se nabutva. Predlaganeto vinagi e bilo pove4e ot tarseneto izbora go ima , nali? Kakto kazva DUN ima edin tipov dogovor za naema . Samo 4e ti si 4oveka s parite, ti priemash iziskvaniata i se dogovariash za svoite. Ne moze ti da se saglasiavash -da ne gledash zivotni, da pitash dali ne e problem 4e primerno si s malko dete, a da se saglasish das gledash hlebarki i da darzish tavana shtoto drapnatia bi4i kato samurai za posledno.
A SEGA NAKADE
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

venzi-canadeza написа:...shtoto drapnatia bi4i kato samurai za posledno.
Ей това ме изкефи максимално!!!
:D :D :D :D :D
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

venzi-canadeza написа:Elia!!! Zakqsnial si s 4akaneto sas 14-godini A vmesto da mrankame pak kazvam triabva da si otvaria o4ite 4ovek kade se nabutva. Predlaganeto vinagi e bilo pove4e ot tarseneto izbora go ima , nali? Kakto kazva DUN ima edin tipov dogovor za naema . Samo 4e ti si 4oveka s parite, ti priemash iziskvaniata i se dogovariash za svoite. Ne moze ti da se saglasiavash -da ne gledash zivotni, da pitash dali ne e problem 4e primerno si s malko dete, a da se saglasish das gledash hlebarki i da darzish tavana shtoto drapnatia bi4i kato samurai za posledno.
Purvo ne sum muj.
vtoro - ne razbrah zashto se obrushtash kum men - az ne se oplakvam, daje mi e zabavno! A i podchertah, che sled akto sasedite mi vdigat shum i az moga da si pravia kuponi.
Ako niakoi tolkova iska - da otide v gorata - obache tam ima katerici i drugi gadini!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
survivor

Re: blk

Мнение от survivor »

No..., za sazhalenie v Montreal e mnogo golyam procent na sgradite s nisko kachestvo - nay-golemiyat procent v golemite gradove v Canada. Tova sa darvenite trietazhki. NO! Nikoy ne te zadalzhava da zhiveesh v takiva sgradi. Ima i kachestveni blokove sas zvukoizolaciya i drugi extri, i naemite tam pak sa po-evtini ot sgradi s analogichno kachestvo v Toronto i Vancouver. Mezhdu drugo ima i trietazhki, koito sa dobri. Osven tova problema ne e v darvenata konstrukciya, a v zvukoizolaciyata i kachestvoto. V edin nov kondominium nyama problem s shuma, dori da e darven.

[quote="No667"]V kakvi blokove tochno jiveete v Mtl vinagi mi e bilo interesno,ot drugi bulgari sum slushal kakvi li ne oplakvania,che chak do zamraznali trabi za voda prez zimata.
Az v takav blok dosega tuka ne sum vlizal.
Ima dosta iskarteni i stari sgradi tuka,no tam jiveat indianci,niakvi low-people,bezrabotni i t.n.
]
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Някой даде съвет на човека да иска негрите да го канят на купоните се ... лоша идея - ще требе 1во да кара човека 3 месеца Афро-КОФИ за да може да се интегрира :).

Аз викам господина над който всяка вечер крещи китайката (а бе той мъжаи ако е китаец, има нещо гнило в тези писъци.... щото чисто антропоморфно китайците нали се сещате...номера на обувките им е малък, носовете са им малки, размера от палеца до показалеца и пр. легенди тоже:) ) да каже на тях го поканят преди да се почне... ТА БЕЛКИМ КАТО ВИКА ДА ЗНАЕ ЗА КАКВО :D :shock:.

Инак за негрите ако ще викате полиция, твърде е възможно да не доидат за това че вдигат шум.
Виж единмой познат много хитро беше закопал едни черни съседи. На няколко пъти викал полиция но със следния номер: "Добър вечер, полиция? Много ме е страх, съседите крещят и се думка, имам чуството че се извършва някакво насилие.... Жената/ детето крещи силно и мисля че някой може да пострада. Не им рабира м езика но изглежда агресивно викане и не знам...опасявам се да не пострада детето... Моля елате, защото ме е страх да не се избият."

Та човека беше твърде доволен от подхода защото полицаите пристигнали доста бързо и няма расъм, шмесизъм :)

Инак "правят купон" стратегията е работела за полицията прееди 10 години ама днес е съмнително >
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
venzi-canadeza

Мнение от venzi-canadeza »

[quote="Elia"]Abe, ti venzi-canadeca - gledam oshte si v Sofia. S udovolstvie shte te pochakam da doidesh tuk - togava shte
A SEGA NAKADE
DUN

Мнение от DUN »

No667 питаше в какви точно блокове живеем в Монреал, че толкова се оплакваме някои.
Ще се опитам да опиша нашия, който мисля, че много прилича на масовия дървено-картонен случай. Блока е на 4 етажа с партер. Отвън е облицован с малки тухли, който не са към носещата конструкция на сградата. Цвета на тухлите е неопределено кафяв. Основите на блока са бетонна конструкция, нагоре обаче всичко си е гредоред.
В апартаментите на пода има дървено дюшеме, което някои наричат паркет. В кухнята върху плоскости от шперплат има залепени тънки плочи от нещо като балатум с по-твърдо водоустойчиво покритие, за да се отбележи може би факта, че става вапрос за сервизно помещение. Та като ходиш по пода той си скърца и късно вечер ако искаш да не пречиш на съседите трябва да ходиш като балерина, ако не ти пука обаче това е друг въпрос.
Пода на банята, на който няма сифон, е покрит с много на брой малки плочки, между които се образуват много фуги. Та като започнеш да го забърсваш с влажен парцал виждаш бая зор, ама те спасява факта, че банята не е много голяма. Сифон има ваната, която е модел от .... незнам кога си. Тавана на банята е по-нисък с около 25 см от този на другите стаи, където разстоянието между пода и тавана е около 2.4 м. Това може би се дължи на факта, че тоалетните чинии са с т.н. долно оттичане и на практика част от тръбите с обратните води на съседа отгоре се поместват в тази кухина от 25 см.Тръбите не се виждат, а са покрити с плоскост, която се явява тавана на банята. Тръбите и за правата и за обратната вода са с по-малък диаметър, от тези използвани в България. Като се къпиш и съседите от долу пуснат топлата или студената вода, съответно те облива студен или горещ душ.
Най – интересни са стените между стаите и съответно между отделните апартаменти. Те са от нещо като гипсо-картонени плоскости по една за единия и по една за другия апартамент, като между тях е кухо. Та как няма да се чува всичко. Плоскостите са шпакловани и боядисани с блажна боя обикновено бяла.Такива плоскости има и на тавана.
Като ги гледам тези блокове са на повече от 30 години като на нашия май му е сменена само дограмата. В нашия случай e плъзгаща алуминиева дограма, ама е дебела по малко от един пръст, няма камери, няма стъклопакети, добре поне, че е двойна.
Да допълня само, че съседите от долу имат “Home-theatre” и когато си гледат екшъни с достатъчно “sound” и при нас се чуват част от пукотевиците ама те са нищо в сравнение с шума от черните говеда горе, които си продължават и не им пука.
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Обратна връзка:

Мнение от Hemoglobin »

Дюн, аз кмного ибичам черните хора и недей да ми ги обизхдаш.... :) те са интелигентни, кротки, красиви, повечето имат поне по една университетска диплома и пр.

А бе Дюн ако искаш да събереш потеря и да че да им подумкаме ние по главите на негрите, брой ме мен комита също.
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Заключено