Чеда мои, има още много неща, които докато сте живи няма да разберете. И не ви е дадено. И не се опитвайте да ми вмените вътрешни противоречия - те са или имагинерен плод на изкривената логическа структура на вашите съзнания или жалък опит за манипулация. Не забравяйте кой е Висшият Разум - Аз. Добре е да си признавате, че сте грешни. И разберете - занимавам се с вас само до една определена граница - границата на контрола. По-голямо вмешателство би компрометирало целите на Съзиданието и Битието, които за вашите съзнания са недостижими и неразбираеми.Nelly написа:Kumi4ke, pak ne 4ete6! Toi GOSPOD si e kazal, koi go e razgnevil!![]()
Samo ne moga da GO razbera za6to se zanimava s nas gre6nite! Hem se zanimava, hem ne!
В тази връзка - гледам аз оня обичай веднъж в годината вярващите да носят свещи от църквите до домовете си и ги пазят да не изгаснат. И си въобразяват, че по този начин ще Ми се подмажат и ще им поопростя някой друг грях. Ами не става! Жалко, че не ви е позволено да говорите с мъртвите да ви кажат как е тука. Колко такива имам тука в Ада - дето се скъсаха да носят свещи като гламави наляво надясно из улиците и си въобразяваха, че стават по добри само за един ден. Пък после цяла година си караха постарому - биеха се, пикаеха през балкона, вършеха всякакви мръсотии на ближните си. Един дори извършваше сношение със своята кукла от детинство - Котарака в чизми в цял ръст. Питайте го сега дали е в Рая! Абсолютни балъци - една свещ не опрощава и най-малката частица грях. Зарежете я тая работа. Най-добре медитирайте и си помислете много сериозно, дали това, в което сте се превърнали ви харесва. Замислете се дали и на Мен би ми харесало - понеже накрая Аз ще ви съдя.
Скоро е Коледа - препоръчвам ви да си изключите телевизорите. Пак ще дават разни филми за мъките на Сина Ми - и на Мен са ми писнали, нищо че съм Господ. И не гледайте онези предавания, в които ви призовават да бъдете по-добри в "тази свята нощ" и прочие глупости и клишета. Глупаците, които ви ги приказват тези дрънканици, са просто едни лицемери - нямат си и представа, какво означава да си добър - представата им е толкова повърхностна, че си въобразяват, че като пролеят две-три сълзи от умиление на Коледа, нещо се е променило. И след това цяла година пак си карат постарому. Водещите на тези предавания отсега познайте за къде съм ги записал.
Няма файда да се правите на добри само за един ден. Няма файда и да ядете чушки с боб. Този, който го измисли това ядене, горя в Ада известно време и после се прероди в монголски селянин - не живя много и се удави в едно оризище.
Ако просто се напиете и правите секс на Бъдни вечер и на Коледа, ще има повече полза, отколкото да се правите на добри, без да бъдете такива, и да си мислите, че вървейки по канона ми угаждате. Пълно е с такива в Ада!