Простотията в Монреал си е съвсем реална.
Джои, наистина имаме много емоции, ама са отрицателни така, че не ти трябва да ги изпитваш, повярвай ми. А въпроса ти "Абе какви са тези негри-франкофони?" ми се струва странен, най малкото защото е добре известно, че Франция има доста бивши колонии в Африка, където се говори френски и от където идват доста негри в Квебек. Нашите саседи обаче ми приличат на такива израснали тук, както вече споменах, а за това че са франкофони ми говори факта, че общуват по между си на квебекарски френски или както искаш там го наречи.
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Abe za sega az priemam neshtata ot veselata strana - edva li niakakvi sasedi (da ne kazvam goliama duma) shte me nakarat da si smeniam jilishteto. Oshte poveche taka imam shans, kogato resha da pravia kupon da e s chista suvest. Drug e vaprosut, che celia blok, daje i na ulicata pred bloka - vsichki sa dlujni da slushat bezplatnite mi piano koncerti. Verno, mnogo sum zadobriala naposleduk:-) Kogato usetia, che ne sum vuv forma - slagam slushalkite - niama da se izlagame.
Nikoi oshte ne se e oplakal - ili sa ceniteli, ili im haresva! Moje puk i gluhi da sa...
Nikoi oshte ne se e oplakal - ili sa ceniteli, ili im haresva! Moje puk i gluhi da sa...
Представителна извадка тип "паплач"

Botzo на какъвто и език да пее един новопристигнал иmигрант ако няmа приятели които да mу поmогнат (гарантират) при наmирането на жили6те и търси на -50С теmператури поставянето на условия на консиержа и претенции са неmислиmи.Botzo написа:DrJack,
грешката ти е че не си го пял на френски
Казваm това за да НЕ ЗАБРАВЯ6 никога хората които са ти поmогнали. Послу6ай 4овек който е mинал по по-трънливия път.
"If you don't know jewelry, know the jeweller." (Warren E. Buffett)
M.da ,nay dobre eda se pogovori sas sasedite,predlogi im sledvashtiyat pat kato pravyat kupon da te izvikat i im day ultimatum ,ako ne go naprvyat ,che ste izvikash 911.Day im sashto da razberat kakvi sa ti predpochitaniyata otnosno menyuto dali si padash po ruska ,shotlandska ili bavatska literatura,i na kraya im day da razberat ,che ako ne si dobre doshal ste izvikash 911,poslednoto varvi s edna zvuchna balgrska psuvnya i shiroka usmivka.
Благодаря на всички за съветите и за сериозните и за забавните. Ние наистина сериозно сме се захванали с проблема. Още когато се очерта факта, че черните създават непоносимо много шум постоянно дори и когато не правят купони, започнахме да проучваме този въпрос преди да предприемем каквото и да било. Оказа се, че много други хора имат проблеми с шума в дървените блокове, а пък негри са едни от най-непоносимите съседи. Освен това в последствие научихме, че предишните наематели на този апартамент са се изнесли най-вече заради чернилките. Говорили са с тях, занимавали са консиержите и собственика, но нищо и на края са решили да се изместят в бетонен блок (които за съжаление тук са рядкост). Така, че вече е ясно защо не сме говорили с черните, а направо отидохме да занимаваме консиержите. Те уж се качваха да говорят с тях ама нямаше ефект. Мисля, че винаги ясно си личи, когато някой дори не се опитва да се съобразява с другите. Когато ние за първи път влязохме и поживяхме няколко дена в дървено-картонен апартамент тук, разбрахме, че шумоизолацията му е на много по-ниско ниво отколкото това, с което сме свикнали в България. Чуват се съседите дори като се изкашлят малко по-силно и не беше трудно да се досетим, че съответно и те ни чуват. Затова започнахме да се съобразяваме без някой да ни предупреждава, казва, пише и т. н.
Tuka Lisa e prava - az sum nervakut na godinataEdin viden saforumec v edna nedelna sutrin ot bias, che negurut nad tiah se e raztropal v 7.30 si probi stenata s rintnik...

v deistvitelnost moia sused e mnogo tih - puska si tiho muzika ,nikoga ne pravi kuponi ,nooooo - skapanite kartoneni baraki na toia kontinent propuskat vseki 6um-az ako imah povod negura 6tqh da go prebiq - oba4e toi naistina e mnogo tih i nqmam istinski povod.
skapanata kartonena baraka se probi i stenata se izmetna-kvo da praq - az sum probival tuhlena stena s ruka i sum 4upil avtomobilno stuklo - pak s ruka- kakvo ostava za gadnata baraka ,kato q ritne6 leko?
Samo vednuj negurut mi e dal povod - prave6e remont v ob6tata gradina rano sutrinta i az besen izlqzoh s cel da go pre4ukam puk ako 6te da me deportirat,a to poneje be6e lqtoto toi mi se izvini i vika "Burzam dokato ne e stanalo toplo"
...e az mu kazah kvo mislq"Tuka e Canada be pe4ka-tuka nikoga ne stava toplo"
v deistvitelnost nie s jenata vdigame mnogo pove4e 6um kato se karame i kato se biem ili tq kato si kuponqsva ,dokato men me nqma

Plus tova az mnogo obi4am kato se vurna v 3 sutrinta ot gosti da komandvam na visok glas "Za himna - Mirnoooo!"
za da se se6tat kom6iite za men s uvajenie

svesten e suseda ,ama barakata e vinovna - primerno v apartamenta na Elia az ne moga da jiveq

triabva da pusna otdelna tema s izbroqvane na novostite ,s koito 6te se sre6tnat novodo6lite - praveno e mnogo puti ,no e taka edin update ne e izli6en ,kato naprimer minimalnata zaplatatolkoz-danuci tolkoz
zdraveopazvane-zdraveomazvane
obrazovanie-uslojnenia
zabelejitelnosti na mestnata arhitektura(ama durji toplo pu6tinata)
e i tam drugite raboti-peralni,snegorini,2nd hand kola,mobilni komunikacii.
za stenata i ku6tata nema stra6no - tam sa-nepokutnati - nqma ni6to probito -

zdraveopazvane-zdraveomazvane
obrazovanie-uslojnenia
zabelejitelnosti na mestnata arhitektura(ama durji toplo pu6tinata)
e i tam drugite raboti-peralni,snegorini,2nd hand kola,mobilni komunikacii.
za stenata i ku6tata nema stra6no - tam sa-nepokutnati - nqma ni6to probito -