пак за кредитните карти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

пак за кредитните карти

Мнение от sasho71 »

абе може и да ми се смеете ама аз не мога да разбера следното:
значи имам кредитна карта с 1000$ лимит. похарчил съм 500$. на първо число ми пристига сметка че до другото първо число трябва да внеса определен минимум- май беше 20$. аз ги плащам тез двайсе долара, НО примерно ми щуква след пет дена да си купя нещо за 100$. така на практика се получава че до края на срока в който трябва да внеса тези 20$ аз съм похарчил още 100$, демек минус 80$. това ще означава ли че не съм си внесъл минималната вноска??? а оттам и ще се получат ли тези изпълнения кат лоша кредитна история и т.н.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Koko

Re: пак за кредитните карти

Мнение от Koko »

sasho71 написа:абе може и да ми се смеете ама аз не мога да разбера следното:
значи имам кредитна карта с 1000$ лимит. похарчил съм 500$. на първо число ми пристига сметка че до другото първо число трябва да внеса определен минимум- май беше 20$. аз ги плащам тез двайсе долара, НО примерно ми щуква след пет дена да си купя нещо за 100$. така на практика се получава че до края на срока в който трябва да внеса тези 20$ аз съм похарчил още 100$, демек минус 80$. това ще означава ли че не съм си внесъл минималната вноска??? а оттам и ще се получат ли тези изпълнения кат лоша кредитна история и т.н.
Не, ако си си внесал 20-те долара, това значи че си направил минималната изискуема вноска и нямаш проблем с банката.
Следващият месец ще имаш да дължиш 580 долара главница, плюс начислената върху нея лихва, така че тогава вече минималната сума която ще дължиш ще е повече от 20 долара.

Мисля че ако си просрочиш плащането на въпросната минимална сума, то тогава банката ще си ги дръпне парите (20те долара в случая) от сумата на кредита и в следващото извлечение любезно ще те помолят да си погасиш и старото задължение. Те в началото са любезни и не ти спират кредита веднага дори и да си пропуснал някое плащане, но това е до време.
Заключено