Йоро, нещо съвсем си изтрещял. Не знам колко е минималната в Кебек, защото никога не съм живял там, но при нас на минимална си жив-умрял и не знам дали е възможно да изкараш и една година, камо ли 20. Та пак ти казвам, остави ги тия лакардии за някоя кръчма с редовни пияници в Банско, ама не знам дали и те ще ти се вържат.

Гледай сега обаче да ти пусна нещо точно по темата с т.нар. средна заплата в България. Тартора на един от основните ви коалиционни партньори, Тошко Йорданов, преди два дни се изцепи по следния начин относно недоволството на младите лекари в България по отношение на доходите им и за това, че всички гледат да бягат някъде в Европа:
Та какво викаш, Йоро, средната заплата иначе доближава тази в Калгари, ама за младите доктори няма повече от $500 според коалиционния ви идио..., пардон, партньор?Тошко Йорданов изпрати младите лекари в „някое село в Сицилия“
Отидете в чужбина, работете в някое село в Сицилия 5 г. и се върнете щастливи тук. И ако мислите, че в чужбина ви чакат с отворени обятия, желая ви успех. Една система празни места не държи - ако вие не работите тук, ние ще бъдем принудени да вкараме специалисти от други държави и ще работят за 500 долара щастливи, колкото може да си позволи държавата.

ПП. По горния повод веднага се появиха редица миймове, като този направо кърти мивки: