Към клуба на знаещите от Мтл :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим

Към клуба на знаещите от Мтл :)

Мнение от anito »

Каква е вероятността да си намери човек работа в сферата на машиностроенето (чертожник, техник и нагоре) само с френски, е, и английски малко, но колкото за работа със софтуер или четене на справочници, никакво говорене (нищо не си признавам, само при мнооого настоятелен събеседник, но тук не съм застрашена от такива екземпляри :wink: )
Не казвайте да си сядам на 3-те букви и да уча английски, защото това ми е ясно и на него ще му дойде времето скоро.
Обичам да преча
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

na tova moga samo da kaja - puskai si resumeta i shte vidish.

a na tvoia signature otvrashtam s boi, e***e i srabska muzika ;-)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

:briah:

Aide be, niama li rabote6ti w ma6inostroeneto w Mtl? :shock:
Обичам да преча
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Явно няма.То само един специалист е отговорил и то от Торонто.
Аз лично не познавам работещи :nenam:
Пускай резюмета и тва е ,не се знае може и да стане от раз.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

IRA написа:Аз лично не познавам работещи :nenam:
Mnogo obnadejdawa6to :roll: 6to ne pitah, predi da tragnem nasam :o
Обичам да преча
survivor

Мнение от survivor »

Anito, poznavam edin rumanec - mashinen inzhener, koyto nameri s trista zora rabota s Autocad ili kakto tam se pishe. Ama zagubih vrazka s nego. Ne e bil mladshi inzhener :wink: Idvay, tuk mozhe da e trudno, ama v Quebec shte e oshte po-trudno.
Joy

Мнение от Joy »

Mnogo obnadejdawa6to 6to ne pitah, predi da tragnem nasam
:shock: Анито, да не си в Монреал? :shock:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Ne be, Joy, ne sam. No tuk po na6e selo 4uwame, 4e w Mtl w ma6inostroeneto po-skoro s angl. moje6 da raboti6, otkolkoto s frenski. Ta zatowa rekoh da 4uia powe4e mnenia ot izvora.
Ako tuk i dwamata ostanem bez rabota, sigurno 6te se preselim :)
Обичам да преча
survivor

Мнение от survivor »

I kvo sega? Pusna bombata che ste tragnali nasam i izvednazh otboy :? Nema da se plashish, Anito, to i tuk ima hora, pak nyakoi dazhe i ocelyavat:D
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Защо така решихте, бе хора :roll: Не съм казала никъде, че сме в Мтл. Ако е за репликата "защо не питах...", имах предвид "...преди да тръгнем за Канада". Не че нямаше да тръгнем де, малко майтап... де да знам и аз защо го написах.
Но не ни е чужда мисълта да се местим, така че се мъча да науча някои нещица предварително.

Инфото ви хич не е обнадеждаващо. Първо: не отговаря никой, работещ в тази област, което ме кара да си правя някакви изводи, второ: това, което пишете, затвърждава още повече тези изводи.
Обичам да преча
ivandi

Мнение от ivandi »

Eto edin search za "machinery montreal" v google:
http://www.google.com/local?hl=en&lr=&i ... &oi=localr
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
survivor

Мнение от survivor »

Anito, i posheguvah se, no ne mi e prolichalo. Inache mnogo shte se radvam ako doydete. Ami tuk vav foruma yavno nyama chovek s takava specialnost. Inache sam vizhdala model na CV, v koeto pisheshe neshto ot roda che se kandidatstva ot drug grad, no chovekat e gotov eventualno sam da si poeme raznoskite po premestvaneto.

[quote="anito"]Защо така решихте, бе хора :roll: Не съм казала никъде, че сме в Мтл. Ако е за репликата "защо не питах...", имах предвид "...преди да тръгнем за Канада". Не че нямаше да тръгнем де, малко майтап... де да знам и аз защо го написах.
Но не ни е чужда мисълта да се местим, така че се мъча да науча някои нещица предварително.

Инфото ви хич не е обнадеждаващо. Първо: не отговаря никой, работещ в тази област, което ме кара да си правя някакви изводи, второ: това, което пишете, затвърждава още повече тези изводи.[/quote]
Joy

Мнение от Joy »

Анито,точно фактът,че няма никой с твоята специалност тук обяснява липсата на информация,а това не трябва да е обезнадеждаващо! Някои хора си имаме по-малко колеги по принцип от останалите... :wink: Аз преди да тръгна за Монреал,единственото което знаех за моята професия беше,че ако искам да я работя,ще трябва да завърша наново и че взимат много малки пари и вечно стачкуват... :lol: Май се оказа не съвсем така или по-точно...съвсем не така.
Така че,не си прави изводите от форума и още повече,когато нямаш никакъв колега,който да ти даде реална ориентировка в ситуацията. Предполагам,че машиностроенето в Монреал е много по-развито,отколкото в Квебек.
Заключено