Може ли така?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
DaniH

Може ли така?

Мнение от DaniH »

Здравейте! Ето как стоят при мен нещата - през окт 2000г. пуснахме документи за Фед. Канада, последва дълго мълчание, през 2002г. ни се роди първото дете, през юни 2004 направихме медицинските, миналата седмица платихме таксата за постоянно пребиваване, но междувременно през септ се оказа, че пак ще имаме бебе и оттук започна голямото мислене какво да правим, т.е. дали да отидем и там да родя, или пък да отидем да си извадим ПР карти и др. подобни и да се върнем, за да си родя тук. Честно казано, неизвестността малко ме плаши,а именно дали там ще мога да си намеря свестен лекар навреме, дали ще имам право като новодошла на безплатно раждане, дали евентуално ще имам право на някакви детски там, докато си гледам бебето, и куп други подобни въпроси ме вълнуват. Наистина съм в доста деликатна ситуация и не знам кое ще е най-правилното решение. Аз между другото още не мога да повярвам. че стигнахме дотук, все пак 4 години минаха от първоначалното подаване на документи, а за 4 г. животът на човек доста може да се промени, например да му се родят деца. Та моят въпрос е може ли някой да ми помогне със съвет или информация :( наистина не знам какво да правя. А съществува и друг проблем - ако родя второто дете в БГ пак наново ще трябва да подавам документи за него. Просто ужас. Най много ме плаши факта, че все пак ако реша да раждам там, няма да има много време, в което да се устроим, имам предвид квартира, работа за мъжа ми, болница и т.н. Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен въпрос - да сподели! Благодаря и желая на всички здраве и успех!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

DaniH, пратих ти Лично съобщение.
Изображение
Заключено