Как трябва да се напише едно CV (за квалифицирана работа например за административен сътрудник) за да не си личи, че си имигрант без канадски опит.

Наблюденията ми се базират на това, че след като си създадох профил в www.emploiquebec.net редовно получавам обаждания или е-мейли от рекрутърски фирми и други фирми, които са ми преглеждали профила покана да си изпратя CV (защото в профила липсва подробна информация, а само общо представяне на способнстите и уменията, както и кратко описание на опита и образованието). Та след получаването на моето CV, просто интересът им изчезва толкова бързо, колкото бързо се е появил. С перфектен френски - френска гимназия и френска филология и много добър английски. Все пак успях да отида на две интервюта на рекрутърски фирми (където показах много добри резултати на тестовете върху двата езика, машинопис, Word и Excel ) и въпреки обещанията, че ще ми се обадят едва ли не на другия ден да започвам работа, вече чакам два месеца, е не съм се отчаяла все още... На едното място дори ми дадоха някакви фишове за отработени часове, които трябва да отчитам при тях.
А, когато стане въпрос откога съм в Монреал не забравят да ми кажат, че без канадски стаж е трудно да се започне квалифицирана работа в Монреал, в което се уверих съвсем сама.
Относно неквалифицираната работа си намерих още на първата седмица, ама изобщо не споменах за магистърски дипломи. Но не мисля, че бих издържала дълго на такава работа, на всичкото отгоре си пропуснах няколко пъти обаждания за работа и възможности за интервюта.
Нека и други да споделят опита си в търсене на работа, мисля че можем да си помогнем взаимно със съвети или информация.

Коко надявам се няма да ми се сърди, че копирам един текст, който той беше пуснал по-рано във форума относно изискването за канадски стаж.
About half of Canada’s employers say they don’t bother to check out resumés from immigrant job candidates with overseas education or years of foreign work experience.
In a survey of more than 2,000 employers to be presented to Immigration Minister Judy Sgro today at an Ottawa conference, half said Canadian work experience is essential to hiring decisions – and foreign experience doesn’t measure up.
The study suggests some employers engage in hiring practices that "systematically discriminate against immigrants."
But most often, employers say they simply accept resumés where the qualifications and experience are familiar to them.
The study, produced by Environics for Public Policy Forum, an Ottawa-based think tank, recommends that government encourage employers to develop strategies to recruit immigrants more effectively and offer more occupation-based language training.
It includes a specific call to promote services that vet foreign credentials and experience.