Internship

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Tosho

Internship

Мнение от Tosho »

Здравейте,

пиша ви от Германия. Вече втора година съм студент тука и честно казано не е това което човек си представя от България. Все още си го има дискриминирането на чужденците, независимо кой си и какъв си. Работа се намира, и човек ако има желание и малко акъл може да се закрепи на някое място и да се "интегрира"! Понеже тоя климат на мене много много не ми понася, реших да се пробвам да искарам един стаж или в Америка или в Канада. За тая цел си подадох документите при една фирма по интернет, която предлагаше място за практика и то при много добри условия - споменават заплаштане за internship от порядака на 2600 $, което са много пари, според мене. Три седмици някаде след като си пратих документите за кандидатсване получих отговор от човека при когото кадидатсвах, че ми е харесал документите. Оказа се че това е Посредническа фирма, която набира хора за други фирми. И за да ми дадат referencies и да започнат да ми пращат документите при другите фирми ще трябва да им преведа една минимална сума от 62 Euro - нещо като такса за покриване на административните разходи и доказателство за това че съм сериозен кандидат и наистина смятам да замина ако стане. Фирмата се казва Placements Impact Canada Ltd (или Impact Canada Management, както пише на интернет страницата им: http://impactcanada.hrpanel.com) и офиса им е в Монтреал. По начина по който ми отговориха и ми поднасят информациата, ме съмнява да не би да са фирма-менте. Казват че от 1988 г. се занимават с такъв вид дейност. Не ме притесняват парите, сумата не е голяма, но като посредници и имайки в предвид че става дума за патуване от Германия за Северна Америка, ми се струва важно с кого си има човек работа. Затова искам да ви попитам, сучайно някой да знае нещо повече за такъв вид фирми в Канада и как процедират? А чували ли сте въобще за тази фирма? Има ли начин как да провера дали такава фирма наистина саществува, чрез регистър на фирмите в страната или нещо подобно?

Ще съм благодарен на всякакъв вид отговори и ще се радвам да чуя мнението ви по въпроса!

Поздрави от Германия,
Тодор
Заключено