Точка 7 гласи:
Indiquez les endroits ou vous avez habite au cours de 10 dernieres annes.
Което, според мен, означава да посоча адресите /местата/, на които съм живял през последните 10 години, т.е. - от 1994 г. досега, нали така? Добре, означава ли това, че НЕ ТРЯБВА да посочвам къде съм живял преди 1994 г.? Не съм много сигурен. Кажете вие.
Точка 9:
Emploi(s) au cours des 10 dernieres annees, y compris le cervice militaire.
Това го разбирам така: да посоча къде съм работил и длъжностите, които съм заемал през последните 10 години ВКЛЮЧИТЕЛНО военната служба. Правилно ли съм разбрал? Значи пак от 1994 г. досега. Военната ми служба беше от 1985 г. до 1987 г. Означава ли това, че периодът от 1987 г., когато се уволних, до 1994 г. не ги интересува и НЕ ТРЯБВА да посочвам нищо за него? Или греша? Не ми е много ясно.
И още нещо: един приятел ми каза, че когато попълвам данните за трудовия стаж, трябва да ги наглася така, че да нямам "дупки", т.е. празни периоди /когато съм бил без работа/. Период с каква продължителност може да се счита за "дупка"?
Освен това: от 1994 г. до 1999 г. съм бил редовен студент и не съм работил. Това не е "дупка", нали?
Hяколко въпроса по попълването на DCS.
-
Hяколко въпроса по попълването на DCS.
Последно промяна от boogie_man на Пон Ное 15, 2004 1:50 pm, променено общо 1 път.
за адреса си разбрал съвсем правилно - от 1994 насам
за местоработата също пишеш от 1994 насам и само ако военната ти служба е през този период я описваш и нея ако не не ги занимаваш, както е във твоя случай защото си служил преди да почнат тези 10 години y compris значи "включително вътре в периода"
не е дупка просто не пишеш нищо за това време защото в предишната или по-горна графа си попълвал вече за образованието си и те не са идиоти да си сметнат че не може да си работил и учил. аз не виждам защо не трябва да има дупки - ами ако не си работил какво ще пишеш ?
успех
за местоработата също пишеш от 1994 насам и само ако военната ти служба е през този период я описваш и нея ако не не ги занимаваш, както е във твоя случай защото си служил преди да почнат тези 10 години y compris значи "включително вътре в периода"
не е дупка просто не пишеш нищо за това време защото в предишната или по-горна графа си попълвал вече за образованието си и те не са идиоти да си сметнат че не може да си работил и учил. аз не виждам защо не трябва да има дупки - ами ако не си работил какво ще пишеш ?
успех
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Прав е poumpy, а това за "дупките" е вярно, но за формулярите, които се изпращат в Букурещ, след като получиш сертификат за селекция от Виена. Рано е да говорим сега за тях. Дойде ли това време, ти вече ще си толкова "на ти" с процедурата и с езика, че сам ще схванеш за какво става дума.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
не разбирам! как става това нагласяне, така че да се запълнят дупките при трудовия стаж, след като труд. стаж е точно записан в труд. книжка. как може да запълниш дупка като нямаш нищо записано в книжката? ако запълниш дупка, то няма да имаш основателен документ или може да си измисляш?!?! нали уж ги проверяват данните?!?!?!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Мите, никой не говори за каквото и да е изкуствено "запълване на дупки" в трудовия стаж. В молбата за селекция до Виенското посолство си описваш стажа както си е и в съответствие с документите (пр. трудова книжка), които прилагаш като доказателство. Естесвено е да има човек и периоди, в които е бил безработен примерно, но те не се отбелязват във формуляра. Докато в един от формулярите до посолството в Букуреш се изисква да опишеш с какво си се занимавал най-общо (не само трудов стаж) през определен интервал от време. За там е изискването "да няма дупки" т.е. липсващи периоди в този интервал. Ако си бил безработен, си пишеш "безработен" за времето от...до... и т.н.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
За "дупките"...
Най-напред ви благодаря за съветите!
А за "дупките" моят приятел казва, че не трябвало да имаш периоди на безработица, защото това "не прави добро впечатление на интервюиращите". Ако все пак имаш такива, тогава ги "запълваш". Примерно - пишеш, че през въпросния период си работил като сервитьор или барман или нещо от сорта. И когато на интервюто те попитат защо този период не е отбелязан в трудовата ти книжка и не ти се води като трудов стаж, ти казваш, че си работил без трудов договор през това време. Или измисляш някакво друго обяснение, което да звучи логично. Специално той беше постъпил така.
Между другото, той вече замина за Монреал - преди 10 дни.

А за "дупките" моят приятел казва, че не трябвало да имаш периоди на безработица, защото това "не прави добро впечатление на интервюиращите". Ако все пак имаш такива, тогава ги "запълваш". Примерно - пишеш, че през въпросния период си работил като сервитьор или барман или нещо от сорта. И когато на интервюто те попитат защо този период не е отбелязан в трудовата ти книжка и не ти се води като трудов стаж, ти казваш, че си работил без трудов договор през това време. Или измисляш някакво друго обяснение, което да звучи логично. Специално той беше постъпил така.
Между другото, той вече замина за Монреал - преди 10 дни.
-