Един много емоционален въпрос!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Gerry

Един много емоционален въпрос!!!

Мнение от Gerry »

Оказва се, че за документи, изпратени през август, са назначили интервю през декември. Това доста ме обезпокои. Притеснявам се, че някой ми е задигнал писмото от пощенската кутия. Ако , пази Боже, се е случило нещо такова, има ли друг начин да разбера дали ми е назначена дата за интервю?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Aries

Мнение от Aries »

Gerry написа:
Значи се оказва, че за документи, изпратени през август, са назначили интервю през декември. Това доста ме обезпокои. Притеснявам се, че някой ми е задигнал писмото от пощенската кутия. Ако , пази Боже, се е случило нещо такова, има ли друг начин да разбера дали ми е назначена дата за интервю?

Пиши, или се обади до Виена. Най-много да ти се поскарат, ама поне ще се успокоиш.
Проблема е, че ако се е изгубило писмото и ти в триседмичен срок не потвърдиш явяването си на интервюто те считат за отказал се.
Чувал съм, че в такива случаи те самите звънят по телефона, за да проверят какво става, но доколко това е истина и може да се разчита не знам.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Gerry

Мнение от Gerry »

Има още един проблем: В началото на септември получих писмо, в което ме уведомяват, че са получили документите ми, и ми препоръчват да чакам и да не ги безпокоя, защото това ще забави придвижването на документите ми. Сега се питам - да ги безпокоя ли с въпроси или не?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: Един много емоционален въпрос!!!

Мнение от yaiuat »

Gerry написа:Оказва се, че за документи, изпратени през август, са назначили интервю през декември. Това доста ме обезпокои. Притеснявам се, че някой ми е задигнал писмото от пощенската кутия. Ако , пази Боже, се е случило нещо такова, има ли друг начин да разбера дали ми е назначена дата за интервю?
Може и самата поща да ти го е изгубила. Не е тайна че там се "бута" яко. Някъде бях чел че за последните 10-на години у нас имало 600 хил. жалби от хора за загубени и изчезнали писма.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Suny

Мнение от Suny »

Приятели,това и нас много ни безпокои!!!!!Ние ги пратихме юни,допълнителен документ -септември,а имаме само обратана разписка!
Да ли не е време да им се обадим по телефона в Виена??? :roll:

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
Gerry

Мнение от Gerry »

Е, добре, няма ли друг начин да получим информация за датите на интервютата - някакъв интернет сайт или нещо от този сорт? Само по пощата ли трябва да комуникираме в 21-ви век???

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Aries написа:Чувал съм, че в такива случаи те самите звънят по телефона, за да проверят какво става, но доколко това е истина и може да се разчита не знам.
Истина е. На наши приятели (здрасти Bydi :D ) им се беше загубило писмото. От Виена им звъннаха по телефона Изображение да ги питат защо не са потвърдили. Пратили им по факс поканата и те (нашите приятели) веднага пратили по факс потвърждение. Това е. Ама дали на всички звънят, това не знам Изображение
Късмет :wink:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Gerry

Мнение от Gerry »

Благодаря за тази информация. Това все пак донякъде ме поуспокои. Все още се колебая дали да се свържа с Виена и да питам за хода на досието си, или да се вслушам в съвета им и да бъда търпелива? Можете ли да ме посъветвате?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Gerri, за теб- мисля,че още няма нужда да се безпокоиш. И ние сме така и пребъркваме пощата непрекъснато. От това, което чета, излиза , че много малко от подалите документи през август / и то през първите десетина дни/ са получили дати.
За Suny, обаче не знам! Май наистина е по-добре да се обадите... :nenam: Наши познати, които изпращаха допълнителен документ като вас, няколко дена след пристигането на документа там им се обадиха /с писмо/ и им дадоха дата. Така, че не пречи да изпратите едно учтиво запитване с опасението си, че отговорът им може да се е загубил. Ако не друго поне ще спите по-спокойно!! :sleep: :dance:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изображение
Gerry

Мнение от Gerry »

Благодаря за отогвора. А дали може да им се вярва, че това ще забави придвижването на досието? Как смяташ?

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Не им се вързвай толкова! :thinkerg: Представяш ли си ако всички ги атакуваме с проблемите си?!? Ми то няма да им стигне време да ни обработят документите... Приеми, че е предпазна мярка от излищно нахалстване. Не мисля, че ще ти забавят документите! Ама какъв по-добър начин да измислят да си траем! Освен това, нашата учителка по френски има други ученици, които са се обаждали да проверят. Веднага са им отговорили и не са им забавили документите. Не знам винаги ли е така ,обаче! :wave2:

POSTREACT(ions) SUMMARY

Изображение
dvmaystorova

не се тревожи!

Мнение от dvmaystorova »

По-принцип е рано да се тревожиш-не са минали 3 месеца от датата на получаване на документите, а и след това за дата за интервю има още 2- 3 месеца.Лично на мен ми се обадиха по телефона и ми пратиха по факса поканата за след 2 м.После я получих още веднъж по пощата и пак пратих потвърждение по факса.
История първи док. 26,05,2004
Покана 23,08,2004
Интервю 25,10,2004
Успех

POSTREACT(ions) SUMMARY

Sardechni pozdravi! Dilyana
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

Здравейте,
аз също съм подала документи през август - пуснати на 16.8 с DHL и също имам отговор получен в София на 25.08 да чакам дата до края на годината и да не ги безпокоя. Ако има някои получил дата за интервю с подадни документи след средата на август нека се обади.. Аз лично смятам да изчакам до нова година ( колкото изнервящо да е това) и след това да ги безпокоя.. не знам .. Ако се обадите до Виена - все пак пишете какво са ви отговорили.. Преди няколко дни във форума писаха че си имат годишен лимит за издаване на сертификати за селекция... така че и в това може да е причината ...

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Bako
Обратна връзка:

Мнение от Bako »

И аз съм на това дередже - допълнителен документ изпратен Август и от тогава нищо. Ако някой получи покана за след Нова година - нека пише, че да знаеме.

POSTREACT(ions) SUMMARY

sub0

Мнение от sub0 »

Май има доста хора чакащи защото всички след месеците на ваканции през Септември са подали документи доста народ.
Така че не създавайте паника, от Виена са разумни люде.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Заключено