Народна каса Дежарден?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим

Народна каса Дежарден?

Мнение от anito »

Ама е гот на български :lol: (но не ми се сменя клавиатурата)

Би ми било интересно да чуя мнението ви за тази банка. Май досега не съм чела нищо за нея тук във форума. В наше село е много популярна.
Темата ми е инспирирана от една друга тема в съседния форум.
Обичам да преча
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Аз имам съвсем отскоро, съвсем неволен и леко печален опит. Напазарувахме от Браулт ет Мартинеау (и на мен не ми се сменява на латиница :) ) некви покъщини на кредит и се оказа че кредита, който ти дават, е под формата на кредитна карта от Дежардан, всеки месец получаваш сметка като от нормална кредитна карта.

ОК, получавам първата сметка. Нали сичко плащам по интернет, пробвам се и това. На сайта на мойта банка, небезизвестните РБС (бастардс!) излиза грешка, кофти номер на карта. Поглеждам на сметката и на картата - различни номера. Питам Дежарданците. Викат така е, различни са, питай твойта банка как да плащаш или маай гащи секи месец до бро/мартино или до нас. Бре!

Звъня на РБС, викам онлайн банкирането не ми познава номера на таа скапана карта. Казвам им номера. Те викат "егаси номера! не става, ше идваш на крак до нас". А на банкомата? О, да, става. Плащам на банкомата. Забравям за случая.

След некоя и друга седмица получавам сметката върната от РБС, викат тоа дет искаш да платиш не съшествува по нашите разбирания за номера на кредитни карти. А вече ми е минал срока за плащане, демек даже съм закъснял. Обаждам се на РБС - викат "бре! ама верно нема такава карта, требва визите да почват с еди кви си номера. и не може по банкомат, метнали сме те" Майната им, свикнал съм им. Звъня на Дежарданците - викам, абе пичуви, отде я изкопахте таа карта, бе? Не получавам смислен отговор. Викам смейте само да ме глобите сега или да ми прецакате историята, заради измислените ви карти. "Нема бе господине!"
В края на краищата ме глобиха за закъсняло плащане, ама вече не можех да се разправям и сега плащам с пре-оторизирано плащане.

Фани едните, удри другите - това е моето мнение за финансовите институции като цяло. Кастъмър сървис - чушки!
roni

Мнение от roni »

Mоят случай е идентичен с този на Ссттоо,само дето аз имах късмет да попадна на знещ служител в Десжарден,който веднага ме попита коя ми е банката и след отговора ми каза,че на оналайн плащане тя просто няма да бъде разпозната, така че единственият вариант е маане на крачоли всеки месец до магазина.Те между другото още тогава ми казаха,че плащането става само при тях,ама аз нали съм си Тома-неверник не им повярвах. Само ако имаш сметка в Десж. можеш да плащаш онлайн(по думите на въпросният служител).Та взех да се чудя дали да не си отворим и там една сметка,защото Б&М имат добра стока и често правят специали,а кредитирането им е само по горе описаният начин.
А, забравих, и с Канада тръст работят. Ако едните не те одобрят за кредит пробват при другите.Това го знам от личен опит.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

И аз имах подобен случай с Бро и Мартино, затова отидох и си платих всичко и ги зарезах тия с кьопавата им банка Десжарден.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мамка им

Мнение от bgmontreal »

Това не е кредитна карта на десжандин, а нещо като кредитна линия на десйардин и ЯСНО не може да се плати от дурга банка, защото това се третира като нормална сметка - все едно да плащаш онлайн по сметката на пешо в друга банка.
Ако се загледате в картата ще видите за какво говоря
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
pomiar
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Az pak s idvaneto si otvorih smetka tam. i niamam nikakvi oplakvania. Verno che trudno govoriat angliiski poniakoga, no sa vinagi mnogo korektni, usmihnati i mi dadoha kreditna karta vapreki che ne rabotia. Oshte se chudia kak stana tova, no az sam dovolen ot tiah. Za sega de :twisted:
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Nie imame smetka w Desjardins, imame kreditna karta Visa sa6to ottam. Nikakaw problem po obsujwaneto na Accord D, mislia, 4e za towa goworite. daje e super izgodno spored men, za6toto towa ti e kreditna linia izwan tazi na Visata. A ima dosta magazini, koito rabotiat s Accord D. Pri was, w Mtl go niama, no nie si imame edin goliam magazin Tanguay, koito prodawa mnoooogo raboti: mebeli, biala tehnika, elektronika... Ta te po4ti postoianno prawiat promocii i pla6tat taksite na stokite, koito kupuwa6. I rabotiat s Accord D.

Az si mislia, 4e Desjardins sa ne po-lo6a banka ot ostanalite, otwariat smetki na nowopristignali bez nikakwi problemi i bez da zamraziawa6 pari watre. No se 4udia za6to nikoi ne ia prepora4wa, kogato niakoi pita za banki. Ima li ne6to kofti w tiah? Za6toto az sam mnogo na vie s bankovite operacii.
Обичам да преча
imalizna4enie

Мнение от imalizna4enie »

i Accord D i visa Desjardins moje da si gi pla6tate s online bankinga na RBC i ne e neobhodimo da mahate kra4oli.
Za svedenie financement- a 36 meseca vuv vsi4ki magasini e na Desjardins - accord d i edinstvenata druga opcia e financement maison pri lihva okolo 28%
Taka 4e Desjardins si e edna mnogo polezna institucia, da ne govorim za zaemite, koito otpuskat.
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
Аватар
Mark

Мнение от Mark »

Moja opit :

1. Kreditna karta - OK - dadoha mi horata i to sas zawiden limit - ewala !
2. Opit za dostap do Online uslugite im (za sledene na saldoto na kartata) - NE MOJE - bez realna smetka - niama dostap online :roll: !
3. Interwiu za smetka - prepora4iteli, 4udesa,..., i wapros - za6to iskate da si otkriete smetka w na6ata kasa ? ... Otgowor - ami za da polu4a dostap do Online servic-ite Wi (pri koeto slujitelia se opuli, ama zdrawo i me pita - ama za towa li? ... i az mu wikam - samo za towa :beer: .
4. Smetka otkrih s interwiu, no bez problem - posmiahme se s interwiuira6tia, kato ostawih depozit 5 $ za kluba na smetkadjiite.

A - zabrawih - kazaha mi, 4e te ne bili banka !

Ta towa e moja opit s tiah - hubawa kasa.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
sub0

Мнение от sub0 »

Дежардин са мърлява банка (демек мислете си за ДСК в комунистическите години) и обслужването си им е такова, но доброто е че при тях няма изненади много. Примерно да те аборнират за някоя застраховка на Виза без да си я поискал или да те сурвакат с някакъв неочакван лихвен процент.

Профила им е да обслужват предимно масите хора - затова са удобни с това че са разпръснати в Мтл-то. РБС-то май много ви виркат носа за хората с високи доходи, а другата добра алтернатива БМО-то на което скоро смятам да стана клиент.

Иначе хубаво е всеки да си открехне едно ИНГ Директ акаунтче както и питах наскоро http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=7445 но те разбира се за слагане на пари в дълга позиция а не за всекидневно банкиране.

А да един минус за Дежардин - по погрешка на два пъти пуснах пост-дейтнати чекове и ми ги връщаха без да се опитват да питат банката клиент преди това което малко ме издразни.
Заключено