Ето и една статистика от един тукашен вестник;
В Канада убийствата са 3.7 на 100 хиляди жители, в САЩ -12.4,във Великобритания-1.2.В Канада на всеки 100 хиляди жители има 194 затворници, в САЩ -426 ,във Великобритания-67
И още нещо относно престъпността; В Англия полицаите ходят БЕЗ ОРЪЖИЕ И БЕЗ БРОНЕЖИЛЕТКИ Висока престъпност,какво да кажеш
Кума Лиса написа:Е как да няма престъпност бе, всеки ден слушам по радиото за някоя обрана бензиностания, или намерили някоя девойка в някое дере... или пък откраднати деца Ми миналата година войната между Нейлс Айнджъл и руската мафия във Ванкувър? Преди няколко години един познат ми каза - видиш ли член на Хелс Ейнджъл няма да си отваряш устата и аз трая кво да прая
Rusnacite i tuk li sa doshli?Kaji neshto poveche za taia voina.Mnogo mi e interesno.Smiatah,che e daleche za bratiata bratushki da idvat nasam.
bliasaka написа:
Rusnacite i tuk li sa doshli?Kaji neshto poveche za taia voina.Mnogo mi e interesno.Smiatah,che e daleche za bratiata bratushki da idvat nasam.
Отвори една карта и виж на един руснак от Якутск да речем,кой град му е по-близко-Ванкувър или Торонто?
има престъпност и то много. има много изчезващи хора. за миналата година в Greater Vancouver има над 150 престрелки, банди от индиици, азиатци и т.н. Всеки ден става по един обир на банка, е не като по филмите, вси4ко става мирно и тихо, наркомана има нужда от пари за да се боцка, отива в банката и подава бележка на касиерката, и т.н. Има нападения над хора за пари - пак наркомани, един приятел му счупиха зъбите онзи ден на спирката на Метротаун, 9ч. вечерта, бой и дай парите... позната история, а... не само в бг. Кражби на коли... ще ви се завие свят... Полицията има нужда от 500 полицаи за да може да удържа нещата... няма да ги полу4и, прекалено е скъпо... следва... спсявайте се както можете.
Има престъпност. То къде ли няма. Зависи от района.
Само че тук не се притеснявам нощем по улиците. Предната ни врата стои отключена през деня, тази към задния двор също. Между другото - на въпроси какъв ме е адресът няма да отговарям. Да не му дойде на някой някаква идея, де...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Ох, а аз първите 5-6 месеца като примерно и патило българче не се разделях с една малка чантичка висяща отпред на корема, с документи и пари, преметната като пушка през рамото, която докато не се скъса съвсем, не я изхвърлих. Всички ме гледаха интересно, а често и се смееха. Викаха ми - защо го носиш това навсякъде с теб. Сложи го на стола.
Ама те знаят ли откъде идвам и какви обстоятелства са ми изградили тези навици.
Е, вече се поканадчих... не че не си мисля още по БГ, но вече не съм такъв параноик.
А иначе, това за тревата казано от Кумата, е много на място. Без майтап, досега нямах и понятие кво е туй трева. Е, на външен вид и сега не го познавам, но на мирис - малиии, вони отвсякъде.
И понеже имам една колежка от АбиТиби, с която бяхме напоследък в екип, та ми каза, че въпросното местенце било най-големият производител на Трева в Кебек . Основен поминък на населението.
Та така, САЩ не вкарвали вече трева от латинска Америка, ами мейд ин Канада, според нея.
Alina написа:И понеже имам една колежка от АбиТиби, с която бяхме напоследък в екип, та ми каза, че въпросното местенце било най-големият производител на Трева в Кебек . Основен поминък на населението
Ей, това за първи път го чувам, а имам приятелско семейство (българи) дето вече 4-та година живее там.
Alina написа:И понеже имам една колежка от АбиТиби, с която бяхме напоследък в екип, та ми каза, че въпросното местенце било най-големият производител на Трева в Кебек . Основен поминък на населението
Ей, това за първи път го чувам, а имам приятелско семейство (българи) дето вече 4-та година живее там.
Ами да, пролетта даваха най-редовно по телевизията репортажи за засетите ниви из цял Квебек. Така, между царевицата оформени редове или лехи. И нарочно не косят и не прибират зърнените растения, за да крият тревата. Обаче милиционерите се изхитрили и ги наблюдават отвисоко - с хвърчилки, и се виждаха по репортажа специфични кръгови или лентови образувания, грижливо поливани и плевени в сравнение с нещастните им укриватели. Малки къщички-оранжерийки със саксийки ... Основното заключение на репортерите беше, че всъщност селскостопанските труженици не изкарват нищо от редовните посеви, а само от тревата, която естествено пласират в Щатите. И сега като ходихме към Ружмонт /за ябълки, де / царевиците ги беше попарила сланата, огромни поля с неприбран урожай, та чак ти става мъчно ... Но не е чудно :idea:
Предната ни врата стои отключена през деня, тази към задния двор също. Между другото - на въпроси какъв ме е адресът няма да отговарям. Да не му дойде на някой някаква идея, де...
Те кражбите стават в хубавите квартали и богати жилища...Моя позната живееща в пентхаус в едно разкошно местенце разказваше за честите кражби там...На съседската им баба и откраднали всички бижута с диаманти на стойност над 30 000 дол.,въпреки,че били много добре скрити в къщи. Бабата никак не се притеснила,защото били застраховани...Куцало и казват заключването в къщи. Крадците не се навиват на хитроумни брави,но на такива,на които и едно рамо е достатъчно...
Преди седмица 1 дете изчезнало по пьтя от училище за в кьщи в едно градче , та вече цяла седмица го тьрсят кьм 300 полицаи и кьм 7000 ДОБРОВОЛЦИ . В радиус от 50 км. нищо засега , дано го намерят .
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Какво ви пречи тревата бре? Как не сте пушили трева в БГ-то, да не сте от някое забито село??? По малко от 10% от тревата, която отива в САЩ е канадска, основните доставки идват от Мексико, стига сте вярвали на пропагандата, вземете се образовайте малко и не се изказвайте неподготвено за неща, които не знаете и не разбирате!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...