kakto si e redno reshih i az da napisha neshto za jovota v canada sled kato ve4e sam tuk i dano da bada polezen na tezi koito sa tragnali po patja na imigratsijata.
shte zapo4na otna4alo-protsedurata ni beshe barza ,za po malko ot godina polu4ihme vizite,stegnahme bagaja i na samoleta.patuvahme s lufthanza prez toronto do edmonton ,alberta .do tuk vsi4ko mina bez problemi .parvata sedmitsa mina v organizatsionni problemi -kvartira ,mebeli,kola,da zapishem detsata na u4ilishte ,da si napravim sin nomera i t.n .vsi4ko tova go svarshihme sravnitelno barzo-ostani ni da reshim glavnijat problem-da si namerim rabota .jena mi e u4itel po frenski -oshte na parvoto intervju zapo4na rabota v u4ilishte na part-time kato u4itel po frenski.shte uto4nja 4e tja ima magistratura po frenski kato 4ujd ezik ot france.pri men neshtata se okazaha tolkova slojni kakto i o4akvah .az sam zabolekar a za tazi profesija canada se e pogrijila da ja napravi po4ti nevazmojna za praktikuvane ot nekanadski zabolekari.
taka 4e az se okazah v polojenieto na pove4eto imigranti tuk -4udesni diploni ,no ne ot canada ,toest trjabva da se raboti neshto drugo ,koeto parvo e smeshno kato zaplashtane i vtoro ne ti po sartse.
vsashtnost ne tova e povoda po koito reshih da se pravja na pisatel .
za sajalenie , tova e samo moe mnenie ,na nas tuk nikak ne ni haresva -jivota e palna skuka ,standarta na jivot nikak ne tolkova visok kakto o4akvahme,kartonenite im kashti ne struvat nishto.hranata sashto .
ne zmam kak e v drugite gradove no tuk zabavlenieto se sastoi v tova da obikaljash kato maloumen magazine im,koto na vsi4ko otgore ne ti predlagat dori po ka4estveni stoki otkolkoto v bg a da ne govorim za evropa.
Vsi4ko tuk e izmisleno taka 4e da se ba4ka mnogo ,da ne mislish mnogo i da vleznesh v kolovozite na sistemata-abe mnogo mi napomnja za "DOBRIJAT SOTSIALIZAM".Verno 4e tuk vsi4ki sa mnogo u4tivi no samo tova.
ot skromnijat mi opit tuk moga da zaklju4a 4e canada e dobro mjasto za imigratsija za tezi hora koito v bg trudno svarzvat dvata kraja,zashtoto tuk mojete da izkarate mesetsa bez problem ako ba4kate neshto tapo za 10$na 4as.no ako standarta vi na jivot v bg e dobar i ste videli i zapadna evropa -CANADA NE STRUVA .Lipsata na istorija i dusha obezmisljat po dobrite pari tuk

ne iskam da obidja nikoi -zatova povtarjam pak 4e tova e samo mnoe mnenie .
zasega za men canada egno golamo razo4arovanie -dano tova se promeni sled kato obokolim i drugite golemi gradove.
uspeh na vsi4ki i dano reshenieto koeto ste vzeli da bade nai dobro za vas
P.s Sled kato posetih i calgary moga da kaje 4e e sashtoto selo kakto i edmonton -daje po goljamo