Zashto predpochitat Quebec?
-
Zashto predpochitat Quebec?
Testa za Fedelna Canada go minavam a za Quebec ne. A pak mi kazaha che e po-lesno da se kandidatstva za Quebec.
Kakvo she kajete za Prince Edward Island. Struva mi se leko priemaneto tam.
Re: Zashto predpochitat Quebec?
Проблема с федералната програма е че никой не може да ти каже колко точно време ще отнеме обработката на документите ти. Като следствие от промените в Закона за имиграция от 2002, засягащи кандидатите по федералната процедура, в момента има доста хора подали документи още през 2000, 01, 02 които все още чакат да им бъдат разгледани документите, като на някои почнаха да им искат допълнителни документи, като примерно резултат от теста ИЕЛЦ.Simeon Kamenov написа:Testa za Fedelna Canada go minavam a za Quebec ne. A pak mi kazaha che e po-lesno da se kandidatstva za Quebec.
В твоя случай, ако кандидатстваш по федералната процедура, то това ще е по новите правила и ако теста показва че покриваш точките, значи имаш шанс, но би било трудно да се прогнозира колко време ще е необходимо за да минеш процедурата. Мисля че вече има случаи на хора одобрени по-бързо по новите правила, т.е. без интервю, но за целта документите ти трябва да са добре подготвени и да имаш добър резултат от ИЕЛЦ.
За процедурата за Квебек – в момента тя е предпочитана защото определено по нея се минава по-бързо и по-лесно отколкото по федералната, като например не е нужно да се представя сертификат за знанието на френски, а вместо това има интервю. Справиш ли се на интервюто, това значи че е си минал процедурата успешно и е въпрос на още няколко месеца за да си получиш и визата.
За Принц Едуард – не знам какви са им изискванията, спомням си че човек от форума, който е в Канада със студентска виза, преди не много време спомена че е опитвал да мине по тяхната процедура безуспешно, но не мога да си спомня какви бяха точно причините за отказа. От друга страна, в общия случай провинциалните програми (без Квебек) изискват да имаш подтвърдено предложение за работа от канадски работодател от съответната провинция – има ли такова изискване по програмата за Принц Едуард?
Учудва ме малко това че според теб покриваш изискванията за федералната програма, а за Квебек не можеш – ако правилно разбирам, знаеш добре английски и никакъв френски?
-
-
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
най обичам хора,оперирани от чувство за хумор.Абе неделя е,не сте ли настроени празнично?????Купона тече,даже не съм очаквл,че някой ще погледне сериозно на моя коментар.Ombudsman написа:goliama mechka написа:жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонтоdebora00007777 написа:коя е алберта![]()
![]()
![]()
![]()
и аз тъкмо се чудех дали това е името на почетната консулка в София или офицера-кръстоносчик, та добре, че ме осветли
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Точно обратното, голяма мечкоgoliama mechka написа:най обичам хора,оперирани от чувство за хумор.Абе неделя е,не сте ли настроени празнично?????Купона тече,даже не съм очаквл,че някой ще погледне сериозно на моя коментар.Ombudsman написа:goliama mechka написа:жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонтоdebora00007777 написа:коя е алберта![]()
![]()
![]()
![]()
и аз тъкмо се чудех дали това е името на почетната консулка в София или офицера-кръстоносчик, та добре, че ме осветли

- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Извинявай за недоразумението,и обидата,че си без чувство за хумор.От теб не го очаквахOmbudsman написа:Точно обратното, голяма мечкоgoliama mechka написа:най обичам хора,оперирани от чувство за хумор.Абе неделя е,не сте ли настроени празнично?????Купона тече,даже не съм очаквл,че някой ще погледне сериозно на моя коментар.Ombudsman написа:goliama mechka написа:жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонтоdebora00007777 написа:коя е алберта![]()
![]()
![]()
![]()
, направо се задавих от смях
![]()
![]()