Ivan1007 написа: ↑Чет Ное 07, 2019 1:26 pm
Хубаво е, че си признаваш за себе си.
То беше ясно, че са те изритали от САЩ като мръсно коте

Иначе не са много дето са дошли с измама, но тук концентрацията и особено джабалата, която вдигат е много голяма
М-Не, едно време , преди ерата на атентатите в кулите-близнаци, в Щатите положението е било лабаво. Екскурзия или студентска бригада те прави брадър ин армс с мехиканите, които пресичат уж за шопинг южната граница. Т.е. можеш да си живееш с години като нелегално пребиваващ и стига да не напускаш страната всичко е ОК.
Проблемът е, че не можеш всяка пролет и есен (щото тогава са евтинджос билетите) да си ходиш до Булгаристан да се похвалиш на родата на село, какъв голям американец си.
Доколкото са ми разказвали е имало много канадски евреи, занимаващи се с имиграционно право, които са уреждали такива "прелетни птички" да минат канадската имиграционна процедура, срещу заплащане, разбира се. Под уреждане имам предвид "законни" работни визи. Всъщност за пред имиграционните те са си били наистина законни, защото след добиване на лендид статута никой от тях не се е занимавал да проверява дали кандидат-имигрантите заемат съответните работни позиции. Нещо като декларациите за намерение.
И еврика! Вече си ходим всяка пролет и есен у Булгаристана и се фукаме, колко сме напред с мат'риала! Па някои дори и ползват социалните придобивки от новата приемна държава, защото няма какво да се лъжем, Канада е по-социална от Щатите... И най-важното за някои...по-малко се работи!

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''