Kakvo e predimstvoto na Quebec?
-
Kakvo e predimstvoto na Quebec?
Praveiki testa za Fedalna Canada imam dostatachno tochki. Za Quebek ne mi dostigat tochkite. A mi kazaha che e po-lesno i po-barzo da se candidatstava za Quebec.
Naprimer mi se struva che uslovijata za kandidatstvane za Prince Edward Island sa po-leki ot Quebec. Kakvo mislite za tova?
Naprimer mi se struva che uslovijata za kandidatstvane za Prince Edward Island sa po-leki ot Quebec. Kakvo mislite za tova?
- Rainmaker
Re: Kakvo e predimstvoto na Quebec?
za quebec e po burzoSimeon Kamenov написа: Za Quebek ne mi dostigat tochkite. A mi kazaha che e po-lesno i po-barzo da se candidatstava za Quebec.
tova e predimstvoto
no shte ti triabva i frenski
sled kato ne subirash tochki za quebec probvai po federalnata procedura

Za Quebec e po-brzo ot federalnata programa, inache az da ne mislish, che shtyah da kandidatsvam prez tyahnata programa, pri polojenie, che iskam da jiveya v Ontario.
Pak si smetni tochkite i shte vidish, che gi sabirash.
Za Prince Edward Island e po-lesno samo na prv pogled, na praktika, ako nyamash rabotna oferta, ti eliminirat avtomatichno application-a.
Skilled workers should not submit the pre assessment to a program officer for review until they have a bona fide offer of employment from a PEI employer.
Poveche podrobnosti tuk:
http://www.gov.pe.ca/immigration/index. ... 383986c73b

Za Prince Edward Island e po-lesno samo na prv pogled, na praktika, ako nyamash rabotna oferta, ti eliminirat avtomatichno application-a.
Skilled workers should not submit the pre assessment to a program officer for review until they have a bona fide offer of employment from a PEI employer.
Poveche podrobnosti tuk:
http://www.gov.pe.ca/immigration/index. ... 383986c73b
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Нищо не е такова, каквото изглежда на пръв поглед. Опростеният и наглед по-лек за преминаване тест по федералната процедура крие такива дълбоки ями в самата процедура после, че понякога измъкване просто няма. По всеки от критериите, заложени в теста, има поне по 3-4 препратки към други страници и сайтове за по-подробни разяснения, които повечето хора изобщо не си дават труд да отварят и да прочетат. И после се оказва, че образованието ни не било точно такова дето сме си мислили, професията ни не била от genre de compétences 0 ou les niveaux de compétences A ou B (т'ва пък к'во беше?) или доказателствата за познанията ни по езика нещо не са както трябва и т.н. Наистина не плащаш два пъти такса за проучване на документи по федералната процедура, но едно е да осигуриш 3-4 000 долара (при 2 446 задължителни) за показване и съвсем друго - 10-11 000 долара (при 9 420 задължителни) и то за сам човек. Ами ако са 4-членно семейство - сумата набъбва до към 20 000 долара и повече, при задължителни 17 727 за показване.
А за сроковете вече се каза. Пише си го черно на бяло това:
- от получаване на молбата до окончателно решение - 40 месеца;
Travailleurs qualifiés désignés par le gouvernement fédéral - Présélection-Décision finale - 40 (quarante) mois
- при взето позитивно решение до издаването на виза - 6 месеца
Travailleurs qualifiés désignés par le gouvernement fédéral - Décision finale positive-Délivrance du visa - 6 (six) mois
Може и за нула време да са ги оправили някои, но ако решат да те мотаят, не можеш и гък да им кажеш през тези 46 месеца.
За себе си знам, че никога не бих тръгнал по федералната процедура. А на тези, които са минали и минават по нея, просто шапка им свалям.
А за сроковете вече се каза. Пише си го черно на бяло това:
- от получаване на молбата до окончателно решение - 40 месеца;
Travailleurs qualifiés désignés par le gouvernement fédéral - Présélection-Décision finale - 40 (quarante) mois
- при взето позитивно решение до издаването на виза - 6 месеца
Travailleurs qualifiés désignés par le gouvernement fédéral - Décision finale positive-Délivrance du visa - 6 (six) mois
Може и за нула време да са ги оправили някои, но ако решат да те мотаят, не можеш и гък да им кажеш през тези 46 месеца.
За себе си знам, че никога не бих тръгнал по федералната процедура. А на тези, които са минали и минават по нея, просто шапка им свалям.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Това беше една огромна таблица с професии състояща се от 5 реда ако не се лъжа, съответно номерирани с А до Е. Квебек признава за квалифицирани А, Б, С и понякога даже Д ред, докато както е посочено в цитата федералната програма припознава за такива само А и В. Ако някой се интересува ще потърся таблицата.Linko написа: професията ни не била от genre de compétences 0 ou les niveaux de compétences A ou B (т'ва пък к'во беше?)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Aries, не се лъжеш що се отнася до федералната процедура, но за Квебек няма никакви ограничения. Дори и професията ти да е от ниво D, ако си събереш необходимия минимум точки по Анекс 2 за EMP, то си получаваш 8-те точки по т.2С на Анекс 1. Ако пък професията ти е от високите нива и е търсена в Квебек, то директно ти се присъждат 12 точки по т.2В на Анекс 1. Всичко зависи от останалите показатели.
Един млад човек с висше или средно по икономика, който е работил няколко години като касиер например, няма да има никакви проблеми с процедурата.
Един млад човек с висше или средно по икономика, който е работил няколко години като касиер например, няма да има никакви проблеми с процедурата.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Re: Kakvo e predimstvoto na Quebec?
Не разбрах че си пуснал темата и в двата форума и ти написах отговор във форум Канада.Simeon Kamenov написа:Praveiki testa za Fedalna Canada imam dostatachno tochki. Za Quebek ne mi dostigat tochkite. A mi kazaha che e po-lesno i po-barzo da se candidatstava za Quebec.
Не знам Linko, може и да си прав, ама отговора от мадам Шрайбер беше - всичко без ред D става за програмата. Що се отнася до анекс 2 - не съм се задълбочавал чак до там, защото не ми е трябвало. Който го интересува нека пита в пряк текст Виена. Принципно до ден два ще има компетентен отговор, който освен всичко останало може да замъкне и със себе си на интервюто 

-
obrazovanie
Izprati tablicata i na men, ako obichash. Az sam s iconomichesko obrazovanie, jena mi e hudojnichka. Kato gledam izobshto ne ni figurirat profesiite v tehnite spisaci mai.Aries написа:Това беше една огромна таблица с професии състояща се от 5 реда ако не се лъжа, съответно номерирани с А до Е. Квебек признава за квалифицирани А, Б, С и понякога даже Д ред, докато както е посочено в цитата федералната програма припознава за такива само А и В. Ако някой се интересува ще потърся таблицата.Linko написа: професията ни не била от genre de compétences 0 ou les niveaux de compétences A ou B (т'ва пък к'во беше?)