po predlojenie ot sasho 71 - "prestapnostta tuk"
дребнички случки:
1. миналата седмица ни откраднаха детската количка в ИКЕА.
защо бе, джанъм? беше стара (леко счупена), беше лятна (освен ако няма да се ползва някъде по топлите страни, или отсега се запасява човека за идното лято), струва $10-15 нова, а детето повтаряше "Някой ми взе количката...". не знам защо, но имам чувството, че ще я видя тази количка пак. също имам чувството, че като изпсувам, ще ме разберат.
2. преди време, отивам да купя чашка за малко дете (от тия дето не се разливат... чашките де, не децата
) та някой юнак разопаковал една чашка, свалил и отнесъл стопера, които предотвратява разливането. такава чашка струва $3-4. ама друго си е ептен без пари.
е такива неща ме вбесяват!
1. миналата седмица ни откраднаха детската количка в ИКЕА.
защо бе, джанъм? беше стара (леко счупена), беше лятна (освен ако няма да се ползва някъде по топлите страни, или отсега се запасява човека за идното лято), струва $10-15 нова, а детето повтаряше "Някой ми взе количката...". не знам защо, но имам чувството, че ще я видя тази количка пак. също имам чувството, че като изпсувам, ще ме разберат.
2. преди време, отивам да купя чашка за малко дете (от тия дето не се разливат... чашките де, не децата

е такива неща ме вбесяват!
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
-
За пет години от как живея на мястото където живея съм си забравял портфейла (кредитни дебитни и всякакво други карти) поне 30 пъти на дашборда в колата - а колата ми е отключена през цялото време. Единственото нещо което ми е изчезвало до този момент е една мотичка от двора - ама нея имам чувството, че си я взе един китаец (те нали са си свикнали да живеят в комунизъм та не му се сърдя - купих си друга и тя си седи пак там)
и една опаковка ароматизатори за кола (от колата)
про положение, че там имам инструмент за 200 долара както и един старичък касетофон 

-
- Администратор
- Обратна връзка:
Във влака (commuter train, не метрото) играе системата "на доверие", никой не ти пречи да се качваш. И си мислех аз, като един стар гратисчия "абе аз моо ли ..", ама е опасно, примерно веднъж седмично има контрола, да кажем на последната (Централна) гара. Какви са глобите - идея си нямам.sasho71 написа:e как става тоз номер? тук е невъзможноssttoo написа: За други случаи не се сещам. А, аз се возих на влака без биуетче
-
- Обратна връзка:
В Европа се краде доста повече. С мен в Милано и Париж се пробваха 2-3 пъти, за щастие неуспешно, но някои колеги ги обраха. Затова като дойдох тук, си имах вътрешен заден джоб на панталона. Веднъж един човек ме видял, че си слагам там нещо и тича след мен с думите:
“Господине, там не Ви е джоба! Ще Ви паднат документите”. “А, благодаря много” – казвам. Какво да му обяснявам – ако се разходи натам, сам ще си ушие.
Иначе като виждам тук жените да си ходят с чантите на гърба, ако така минат из София, ще съжаляват горчиво.
Нали имаше един стар виц. Преселил се Т. Живков в по-добрия свят и видял там пълна стая с часовници. Господ му обяснил, че те са от различни държави и колкото по-бързо вървят, толкова повече се краде там.
- Да, ама не виждам българския – зачудил се бай Тошо.
- А, него съм го сложил най-отгоре – използвам го за вентилатор.

“Господине, там не Ви е джоба! Ще Ви паднат документите”. “А, благодаря много” – казвам. Какво да му обяснявам – ако се разходи натам, сам ще си ушие.
Иначе като виждам тук жените да си ходят с чантите на гърба, ако така минат из София, ще съжаляват горчиво.
Нали имаше един стар виц. Преселил се Т. Живков в по-добрия свят и видял там пълна стая с часовници. Господ му обяснил, че те са от различни държави и колкото по-бързо вървят, толкова повече се краде там.
- Да, ама не виждам българския – зачудил се бай Тошо.
- А, него съм го сложил най-отгоре – използвам го за вентилатор.

Тук МкГилл Юниверсити са настръхнали нещо щото няколко интелекта били мъгнати включително един професор и то на баш центъра на Монтреал до книжарницата по Мактавиш стрийт.
Били даже въоръжени ама не знам в този случай какво значи тяхната дефиниция - за мен като балканец ако не носи РПГ или АК-47 значи минава за подръчен материал

Иначе, освен да съм бил свидетел на някакви изцепки стил хулигантство нищо по-сериозно.
Крадат ли автомобили?
Как са кражбите на автомобили в различните провинции? В София често се спряга Канада, като страна от която идват крадени луксозни автомобили и после ги продават в няколко автокъщи. Нещо писано ли е по вестниците?
Частен детектив
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Крадат ли автомобили?
da, po procent - Sveitzaria ni bie po krajbi na kolihrimi написа:Как са кражбите на автомобили в различните провинции? В София често се спряга Канада, като страна от която идват крадени луксозни автомобили и после ги продават в няколко автокъщи. Нещо писано ли е по вестниците?
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Тук при нас голяма скука , в Мюнхен я станат 2 убийства на годината я не , досега за 4 г. нищо не ми се е случвало на мен и моите познати.
Всички квартали са спокойни , осветени и можеш да се разхождаш кьсно вечер без проблеми.
Всички квартали са спокойни , осветени и можеш да се разхождаш кьсно вечер без проблеми.
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!