help!-po vaprosa za diplomite i profesiite.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nyk

help!-po vaprosa za diplomite i profesiite.

Мнение от nyk »

Zdraveite!
nujni sa mi 1-2t.da premina min.prag na sitoto ot Viena,za da stigna do intervu.po tablitsa 2-EMP.I MOBILITI.
Pratil sam diploma za vische obr-e-stomatolog, i vtora diploma/spetsializatsia/-Obshta stomatologia,no tia e po sachtata profesia i ne nosi tochki.
Imam diploma za rastenievad-mehanizator/cultivateur de plante-mecanicien/,ot politehn.gimnazia,koiato ne sam pratil.Tova sa predmeti ,izuchavani v poslednata g.-11kl,za profesionalna nasoshenost.
Znae li niakoi,tazi diploma,shte ia priznaiat li za vtora profesia i spada li tia kam tarsenite profesii?
Blagodaria na vsichki,jelaeshti da pomagat! :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Здрасти, nyk,
Мисля, че се нуждаеш от едно малко доуточнение. Събирането на необходимия минимум от 30 т. (ако си сам) или 35 т. (за двама) по Annexe II - EMPLOYABILITÉ ET MOBILITÉ PROFESSIONNELLE (EMP) ти дава 8 точки по т.2С от Annexe I, ако професията ти не е от търсените. Ако дипломата ти е по професия, която е profession en demande au Québec, то не те оценяват за ЕМР а получаваш директно 12 точки по т.2В на Annexe I. По същия начин, ако пък имаш осигурена работа в Квебек - директно получаваш 15 точки по т.2А на Annexe I без да те оценяват за ЕМР.
Та за да "минеш ситото" е необходимо да събереш минимум 50 т. (за сам кандидат) и съответно - 58 т. (за двама) по таблицата на Annexe I. При сбор на точно 50/58 точки обаче, е необходимо да се пребориш за максимума от 10 точки за адаптивност, които се дават от интервюиращия по време на интервюто. Само в този случай събираш минимума от 60/68 точки за да получиш сертификат.
Втората специалност я признават, ако си я придобил след учене минимум от 1 година, за което получаваш 2 точки. Ако си учил за нея 2 г. и повече - 4 точки.
А иначе пращаш де що диплома имаш, това би могло да повлияе на точките за адаптивност от интервюиращия. Аз от политехниеската гимназия имам удостоверение за "стругаро-фрезист III разряд", което също преведох и изпратих. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Re: help!-po vaprosa za diplomite i profesiite.

Мнение от yaiuat »

nyk написа: nujni sa mi 1-2t.da premina min.prag na sitoto ot Viena,za da stigna do .. :?: :?:
Професията от средното не се признава за втора спец. То в обясненията го пише това. Но аз те съветвам да не ходиш на интервю с точки на минималния праг :) Защото после ще ти трябват 10 а толкова рядко се дават.
nyk

otgovor ot nyk, kam yaiuat

Мнение от nyk »

ako polucha 1-2 t.dopalnitelno shte mina min.prag za tabl-2,i za EMP.ot tabl -1 shte polucha -8t.
Ako tova stane,po tabl 1 sabiram 63-65t,pri prag 58t,bez tezi 10 t.za adaptivnost.
Blagodaria!Chakam oshte mnenia! :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:
Gerry

Мнение от Gerry »

Къде точно може да се прочете по колко точки се получават за различните отговори на всеки въпрос от "оценката он лайн"?
Аз попълних теста и получих отговор, че отговарям на изискванията, но така и не разбрах точно колко точки съм получила за всеки един от отговорите си.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

nyk, или ти нещо тотално си се объркал, приятелю, или аз нещо не мога да схвана.
Недей вече да гледаш този праг от 58 т., той е само информативен т.е. за собствена употреба. Сега реално изискванията по т.нар. Examen préliminaire са вкарани в он-лайн теста и ако на екрана излиза съобщението, че отговаряте на критериите за селекция и може да подадете молбата и другите документи до съответното посолство (за пребиваващите в България - Виенското), то това на практика означава, че минавате двамата този праг от 58 т. (50 т. за сам кандидат). Ако пък си по старата процедура (с изпращане на предварителна молба за имиграция), то получаването на формулярите с молбата за селекция от Виена означава същото - минавате този праг.
А това означава и друго - че си получил и точки по т.2 (В или С) от Анекс 1.
След като вече си пратил документите във Виена, не ти остава нищо друго, освен да наблегнеш на въпростите от т.4 на Анекс 1 и върху езиковата си подготовка. Само от там могат да дойдат допълнителните точки.
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Linko написа:nyk, или ти нещо тотално си се объркал, приятелю, или аз нещо не мога да схвана.
И аз му казах така по личната кореспонд. Първо казва че не му достигали 1-2т. за минималния праг. Аз му казвам че дори и да има този праг то не е добре да ходи с него на интервю :) Просто защото консула почти никога не дава пълния брой точки. После ми пише че събирал 63т. са сам канд., което си противоречи със началното му съобщение ???!!! :D :beer: :beer:
nyk

POIASNENIA ZA GORNITE DVE MNENIA!

Мнение от nyk »

Zdraveite!
Izvinete me,no izglejda sam Vi dal malko info.za men i ne se razbirame napalno.zatova shte vi dam podrobna info.i bih jelal da vidia vasheto mnenie i savet:
V ochakvane na intervu,poluchih pismo ot Viena,v koeto saobshtavaha,che po tabl.1 t.c2 ne mi dostigat tochkite da mina min.prag i v srok ot 60 dni ako ne im pratia dopaln.dokumenti,koito da gi nakarat da mi prerazgledat molbata,shte schitat che se otkazvam.
Tozi srok izticha na 20.11.04.

nashite danni;az-44,jena mi-45,
detsa-na 17,i 21
obrazovanie
1.sredno-11kl
2..-stomatologia-5g.
3.2-pa diploma -spets.obshta stom-ia/izglejda ne nosi t./
trudov staj:
19g.-10 g. chastna praktika

ezik:fr-9/9,angl-5/5
vrazki s Quebec-priateli
sapruga:
stomatologia -5g.
staj.19-g
fr-3/3,angl-3/3
NB!VAPROS S POVISHENA TRUDNOST-PO KOI PARAGRAF BIH MOGAL DA POVISHA TOCHKITE?
BLAGODARIA ZA BNIMANIETO I TAEPENIETO!!! :roll: :roll: :roll: :?: :?: :?:
Aries

Мнение от Aries »

Единствения параграф по който можете да повишите точките си е езика, но като гледам той е достатъчно добър така че...
Оцени се сам на анекс2
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Казах ти аз, че си се объркал тотално. По моите изчисления събирате 31-32 точки по Анекс 2 и 51-54 точки по Анекс 1 (в които влизат и 8-те за ЕМР). Наистина ви трябват 2-3 точки за да "минете ситото", но и задължително ще трябва да се борите след това за максимума от 10 точки за адптивност. Бедата е там, че образованието не ви е privilédiée и професиите ви не са от търсените.
Като гледам колко време остава до крайния срок, не ви остава нищо друго освен купуване на някоя дипломка за завършен колеж ( увеличавате точките по т.1.2 - Deuxième spécialité 2 ans au plus) и удостоверения за изкарани курсове/часове по френски (особено за съпругата) и английски, така че да претендирате и за повече точки по езиците. Ако опитате в езиковия център на ул. "Булаир", мисля че няма да ви откажат да ви издадат такива тапии.
nyk

re;za Linko

Мнение от nyk »

Zdraveite!
Moite uvajenia kam teb Linko,no mise struva che neshto barkash po izchisleniata si po anex-1.Mislia she za edin stomatolog sled 17 g.obuchenie i 19 g.staj ne e trudno da si prebroi tochkite po tablitsa ,otvorena pred nego!
Ako niamash nishto naprotib,molia te popalni tablitsata ot anex-1 i mi ia prati.Shte se uspokoia ako si otkria greshkata.Blagodaria!
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Изпратих ти ЛС.
nyk

re;nyk

Мнение от nyk »

Zdraveite!Pratih Vi e-mail i LS.
Joy

Мнение от Joy »

Извинявай,nyk,но аз просто не мога да се сдържа...Въпрека,че не е по темата,не мога да не попитам...

Ти сигурен ли си,че искаш да емигрираш и наясно ли си,че няма да практикувате никога? :roll:

На тази възраст,шансовете ви да постъпите наново стоматология са малки,а в противен случай,възможност няма. С това са наясно и емиграц.офицери и съм сигурна,че и да наберете точките, пак няма да ви пуснат!
Аватар
yaiuat
Обратна връзка:

Мнение от yaiuat »

Аз пък не мога да се сдържа да питам защо тази добре платена в бг. професия искаш да я изоствяш и да бачкаш хамал в Канада а жена ти чистачка в някоя баровска къща. Ми че на мен за едно вадене на зъб са ми вземали 30 лв. При тия цени 10-ина клиента ти стигат на ден за да издържаш жена и две деца,заеми да изплащаш че и на почивки 10-на пъти в година да ходиш
Ех, де да бях стоматолог :beer: :D :beer:
Заключено