Bye-Bye Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

В Канада си е супер, не ги слушайте социалистите и безработните.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
pumpy

Мнение от pumpy »

sasho71 написа:
когато дойдеш тука вземеш TOEFL с 250+5 на есето, медицинсkия МСАТ и като капак GRE, а преди това направиш PhD в нашата мила родина БГ, ТОГАВА може да ми даваш оценка илиянчо79 :idea: твърде си малък и зелен още...ти си още на фаза менса , която нищо не ти дава, освен че ти взима 35$ такса за те "оценят"
хайде моляте сега :
ние ако не друго сме научени от нашата образователна система да взимаме изпити - нали знаеш за конспекта, китайския и датата на изпита

и аз съм влязал стоматология при двайсет човека за една място и какво от това - просто съм знаел повече или съм имал повече късмет - по химия имах 5,90 и после едвам не ме скъсаха на химията в първи курс - това обаче нищо не значи.
относно PhD в нашата мила родина не ми говори - на една от моите доцентки, темата и е "Заболяванията на пародонта при шивачки на трисменен режим" :shock: :shock: :shock: или пък " развитие на млечната жлеза при жени акордеониски " и т.н. няма такъв, който да не е поискал да се навре в БАН и да вземе PhD и да него е направил.

на баба яга се бях запознал веднъж с един симпатяга - ветеринарен лекар, с PhD по същата, на около 40, живее в студенстки град, защото не може да си плаща наем, няма интернет по същата причина, не знае бъкел чужд език, но тръгнал за Канада и то съзнателно след PhD за да тежи повече :?: :?: :?:
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

poumpy написа: ветеринарен лекар, с PhD по същата, на около 40, живее в студенстки град, защото не може да си плаща наем, няма интернет по същата причина, не знае бъкел чужд език, но тръгнал за Канада и то съзнателно след PhD за да тежи повече :?: :?: :?:
i kakvo shte raboti s PhD.
za povecheto pozicii e over qualified :beer:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

poumpy написа:
sasho71 написа:
когато дойдеш тука вземеш TOEFL с 250+5 на есето, медицинсkия МСАТ и като капак GRE, а преди това направиш PhD в нашата мила родина БГ, ТОГАВА може да ми даваш оценка илиянчо79 :idea: твърде си малък и зелен още...ти си още на фаза менса , която нищо не ти дава, освен че ти взима 35$ такса за те "оценят"
хайде моляте сега :
ние ако не друго сме научени от нашата образователна система да взимаме изпити - нали знаеш за конспекта, китайския и датата на изпита

и аз съм влязал стоматология при двайсет човека за една място и какво от това - просто съм знаел повече или съм имал повече късмет - по химия имах 5,90 и после едвам не ме скъсаха на химията в първи курс - това обаче нищо не значи.
относно PhD в нашата мила родина не ми говори - на една от моите доцентки, темата и е "Заболяванията на пародонта при шивачки на трисменен режим" :shock: :shock: :shock: или пък " развитие на млечната жлеза при жени акордеониски " и т.н. няма такъв, който да не е поискал да се навре в БАН и да вземе PhD и да него е направил.

на баба яга се бях запознал веднъж с един симпатяга - ветеринарен лекар, с PhD по същата, на около 40, живее в студенстки град, защото не може да си плаща наем, няма интернет по същата причина, не знае бъкел чужд език, но тръгнал за Канада и то съзнателно след PhD за да тежи повече :?: :?: :?:
Da de, da (Dobre kazano poumpy!)...az nali tova mu razpraviah na kolegata, po-dobre e da obesniava kolko (moje da) vzima na chas...a ne kFi izpiti e darjal!!!

Po-vaprosa za akala ima edna stara i mnogo madra prikazka...Kato si umen, kade sa ti parite????...Ostanaloto sa obiasnenia/izvinenia na naivnitsi ili individualisti (ne che imam neshto protiv poslednite) bili te v kanada ili Bg.

Haide sas zdrave i povecheko pari pojelavam.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Аз също съм на мнение че "в канада е супер". Явно обаче една група от пишещите в темата не са съгласни. А не са, най-вероятно защото не са знаели какво ги чака. Поради тази причина и се опитвам и аз да се надвиквам в темата :)
Питайте, учете, подгответе се по-добре преди да идвате, за да не се оплаквате после колко било гадно и как всички канадци били тъпи.
Хайде успех на мераклиите :) ;)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

BabaPena написа:
poumpy написа:
sasho71 написа:
Po-vaprosa za akala ima edna stara i mnogo madra prikazka...Kato si umen, kade sa ti parite????...Ostanaloto sa obiasnenia/izvinenia na naivnitsi ili individualisti (ne che imam neshto protiv poslednite) bili te v kanada ili Bg.

ами парите са в банката :D на кредит са, ама нали поне ги има :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Rainmaker написа:
poumpy написа: ветеринарен лекар, с PhD по същата, на около 40, живее в студенстки град, защото не може да си плаща наем, няма интернет по същата причина, не знае бъкел чужд език, но тръгнал за Канада и то съзнателно след PhD за да тежи повече :?: :?: :?:
може веднага да почне postdoc, обяви колко искаш по униврситеттите. а и за големите фирми въобще не си over qualified- Аventis, Apotex...
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

sasho71 написа: може веднага да почне postdoc, обяви колко искаш по униврситеттите. а и за големите фирми въобще не си over qualified- Аventis, Apotex...
znam che moje v uni :)
samo che az kazah - "za povecheto pozicii e over qualified"
vse oshe v canada povecheto pozicii za rabota sa izvun universiteti :beer:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

sasho71 написа:
Rainmaker написа:
може веднага да почне postdoc, обяви колко искаш по униврситеттите. а и за големите фирми въобще не си over qualified- Аventis, Apotex...
Niama da se razberem s vas kolega! :-) Sas sredno statistichesko BG Ph.D. (bez staj na zapad i/ili prilichni publikatsii) post doc v Canada trudno (za biolozi govoria)...ne che ne moje, ama ne e kato da sa postlali chervenata pateka...

A za industriata pak savsem...oshte ne mi e iasno ti kakva magia napravi navremeto da te zemat na onaia blaga rabota (iavno imash niakoe drugo aso v rakavcheto)...ama te uveriavam, che povecheto mi kolegi ne sa takiva kasmetlii...Ot 7 chieto razvitie sledia lichno i ot blizo, ni edin ne e dodrapal zasega do 35 na chas...a niakoi se opitvat 2ra godina...

Nedeite taka, che sha zemIte da posadite niakoi druga rozova mechta v glavite na mnogostradalnite biolozi ot BAN...

Uspeh s meditsinata!
Аватар
niki_70
Експерт по жените
Обратна връзка:

Мнение от niki_70 »

BabaPena написа:Po-vaprosa za akala ima edna stara i mnogo madra prikazka...Kato si umen, kade sa ti parite????...Ostanaloto sa obiasnenia/izvinenia na naivnitsi ili individualisti (ne che imam neshto protiv poslednite) bili te v kanada ili Bg.

Абе, тая приказка не е много вярна.Но пък е показателна.Факт е , че не винаги най-умните успяват най-много в живота.Нито пък най-учените.Защото в България умен е синоним на учен , което проличава и в тоя глупав спор тук.Изобщо броя на докторатите и посещаваните университети също не е никакъв критерий и гарант за успех.Да не говорим пък за взетите изпити сашо :lol: :lol: А това тук с меренето на ....., кой е по-най-най си е основен комплекс на малките народи.И тия тук не са по различни.Ако ги слушаш ще си помислиш, че всичко в тоя свят се върти около Квебек и квебекарите.

Не мога да не цитирам това: :lol: :lol: :lol:
Кума Лиса написа:На човек, комуто пипето щрака на шест, винаги се оправя. Където и да е. Иначе е лесно да седнеш и да се оплакваш колко си зле, как държавата ти е виновна и тн. Начини за изкарване на пари винаги има, а действителността е такава, каквато си я направим ние.
Lub0 написа:В Канада си е супер, не ги слушайте социалистите и безработните.
Социалистите и безработните дето съм срещал говорят само суперлативи за Канада, така че не вярвам това да е недоволната част от общността.
И Канада е супер и България е супер, стига самия ти да знаеш да си го направиш така.И както казва bis в една съседна тема :
bis написа: Kogato iskash poveche, triabva da si go vzemesh sam, a tova e trudno i tuk iv BG. Malkoto i tuk iv BG ti go davat.
Така че дерзайте и си го вземете сами това което смятате, че ви се полага.Пък няма никакво значение на коя точка от планетата.
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

George Carlin
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Ти вземи разкарай тая бабичка, че да не я разкарам аз.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.