Пумпи, аз цървул със сигурност не мога да покажа, но това не значи, че и никой друг не може. Най-малкото някой участник във фолклорна трупа, ансамбъл и т.н.
Aко бях шеф на квебекарската SAAQ или някоя подобна провинциална институция, можеше и да мога да покажа такава шофьорска книжка. Или пък валидна канадска шофьорска книжка без снимка и личен подпис на нея. Ама не съм, затова показвам само текстовете от официални източници, в които е казано, че е възможно издаването на такива книжки. Кръгът на личните ми познати е прекалено малък за да има някой с подобна книжка. Но това нищо не доказва.
Покажете ми вие някой, който е отговарял на показаните от мен законови условия и на когото му е отказано да кандидатства за шофьорска книжка в Канада.
Ето Марто е един пример, че е възможно да се издаде канадска шофьорска книжка и на човек, който не е канадски гражданин. Което било невъзможно, както се изцепи по едно време Иван1007. Сега поскедният забрави за своята теза, че шофьорската книжка била документ за самоличност и затова не било възможно да се издава на хора без канадско гражданство или разрешено постоянно жителство и започна да повтаря само едно - "турист".
Ами първо, това понятиe "турист" не е залегнало изобщо в регламентиращите документи по темата. Защото то влиза в общата група "non-résidents", за която група има цяла отделна глава в Code de sécurité routière. Второ, с понятието "турист" не работи дори и министерството издаващо визите. Там пък се използва понятието "visiteur/visitor" т.е. посетител, гост.
Та затова няма как да ви покажа дори и виза, на която да пише "турист".
А относно това кой ще се окаже глупак, тук съм напълно съгласен с теб.