myhata II написа:
"Дайте сега да гласуваме за децата на Комунистите от ГЕРБ, за да не дойдат Комунистите на власт !"
Гоша, още ли им вярваш или си промени вижданията за бъдещето на България, просто така си питам ..
Децата на комунистите избягаха в чужбина. А бъдещето на България е като на другите страни от ЕС- всеки е свободен да учи, да работи, да прави бизнес, ако не му харесва България да отива в друга държава. Врънкат и се оплакват лузърите. Който е лузър в България, и в чужбина е лузър. Не виждам особена разлика в стандарта на живот между българите в чужбина и тези в България.
Ние това го знаем което си го казваш, аз друго те попитах:
"Още ли вярваш на прасетата от ГЕРБ ? "
Не само аз, и в ЕС, и в Канада им вярват, затова и канадците ни махнаха визите.
Всъщност няма значение дали ГЕРБ или някой друг, както няма значение за Америка дали Тръмп или някой друг е президент. България не е създадена от Боко Тиквата, нито ще свърши с Боко Тиквата. И Америка няма да свърши с Тръмп. Важното е, че в Банско идват все повече туристи, а това не се дължи на ГЕРБ, а на хората в града, които строят писти, хотели, посрещат туристите, създават им условия и правят пари. Вместо да бачкат по чужди държави за техните минимални заплати.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Не знам къде са по GDP, Йорко, ама 100 пъти ще предпочета там да си карам ваканцията, а не в България.
Затова ли всички българи от чужбина все в България си карате отпуските? И зъбите идвате да си оправяте тук.
Ти пък откъде знаеш къде си оправям зъбите?
От какъв зор да ги оправям в България, след като имам застраховка в Канада?
Отпуските прекарвам в България за да се видя с роднини и приятели. На море ходя в Гърция. В Банско прекарах един ден и две нощи и повече няма да повторя.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Ivan1007 написа:Тцъ.
NAFTA не е ЕС и нищо никой не им дава.
А Гърция е далеч пред България в класацията дето си я пуснал, както и всички други от ЕС.
В това число и Хърватска, дето стана член на ЕС 7 години след България
В предишните класации бяха още по-далеч. А след някоя и друга година и Гърция, и Хърватска ще са след нас.
NAFTA е като ЕС, само че с по-калпави политици и по-калпави държави.
Да ве Йорко, той твоя и на Боко любим Бай Тошо разправяше, че ще построите социализЪма и все сте си на опашката оттогава.
Да Йорко, ти поне да беше научил английски та да разбереш какво означава NAFTA.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Не знам къде са по GDP, Йорко, ама 100 пъти ще предпочета там да си карам ваканцията, а не в България.
Затова ли всички българи от чужбина все в България си карате отпуските? И зъбите идвате да си оправяте тук.
Жена ми не е стъпвала в България 19 години, аз имам 12 дена за периода, би трябвало вече да сме на “кутенце, кутенце, дай ми зъбките”.
Детето (навърши 15 наскоро) това лято за пръв път ще види България, знае чудесно български и ми е интересно как ще реагира на българската действителност един непредубеден човек (каквито ние не сме).
Ще му хареса. Наблюдавано многократно у деца на подобна възраст пратени на ваканция в България с пари.
Не ми е известен нито един негативен случай.
Наливам вода във воденицата на патреотите, но съм такъв - фактите на първо място.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
optics написа:Ще му хареса. Наблюдавано многократно у деца на подобна възраст пратени на ваканция в България с пари.
Не ми е известен нито един негативен случай.
Наливам вода във воденицата на патреотите, но съм такъв - фактите на първо място.
Някои неща да, други не предполагам. Ще бъдем и на Черноморието няколко дена и като знам, че ще сравнява с Хавай, Мексико и Флорида ... Надявам се някои неща да му харесат все пак, не искам да стигне до извода, че родителите му са от някаква забутана държава.
А планът е поклонение пред кралицата (Лондон), папата (Рим) и Тиквата (наште са на 10-ина км от Банкя).
Сравненията са едно, а "да му хареса" е съвсем друго, Румене.
Може и да му хареса, въпреки губещата позиция на нашите курорти спрямо изброените от теб.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo написа:Сравненията са едно, а "да му хареса" е съвсем друго, Румене.
Може и да му хареса, въпреки губещата позиция на нашите курорти спрямо изброените от теб.
Ми не знам, затова казвам, че е интересно да видиш какво мисли непредубеден мозък.
Не е съвсем непредубеден, защото все пак сте му говорили нещо за България. Или пък просто е чувал разговори между двама ви със жена ти или с трети лица на тази тема.
Но нека му пожелаем да изкара приятно т.е. да му хареса почивката в България и да зачести.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
agent Ozo написа:Не е съвсем непредубеден, защото все пак сте му говорили нещо за България. Или пък просто е чувал разговори между двама ви със жена ти или с трети лица на тази тема.
Така е, но в моето и на жена ми мнения за България има различия.
agent Ozo написа:Но нека му пожелаем да изкара приятно т.е. да му хареса почивката в България и да зачести.
joro написа:[
Не виждам особена разлика в стандарта на живот между българите в чужбина и тези в България.
Прав си.
Пет-десет пъти не е особена разлика, а съществена разлика
Къде ги видя тия пет-десет пъти разлика? Средната заплата в Канада е около 4 пъти по-висока от средната заплата в България по номинал и около 2 пъти по-висока в РРР. Освен това ако в България си бил на средната заплата съвсем не означава, че и в Канада ще взимаш средната. По-вероятно е да блъскаш на минималната заплата две-три, че и повече години, докато успееш да научиш криво-ляво езика и си оправиш тапиите. А може и на социал да постоиш известно време- 400 канадски долара са към 520 лева, с 40 лева по-малко от минималната заплата в България.
При по- бедните от Канада държави като Гърция, Португалия, Испания положението е още по-отчайващо.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Повече е, Жорко. Аз например взимам в Канада средна заплата, която по номинал е 4 по-висока от българската такава (по твои и правителствени данни). Като сложиш и валутния курс обаче (за уеднаквяване на двете) става повече от 5-6 пъти.
И друго. Моят случай е масов за Канада, докато българи с такива заплати, каквито ти цитираш са по-скоро изключение.
Затова и имате масово изтичане на работна ръка от страната.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''