Kpetrov написа:pumpy написа:Още утер съм готов да наема някой бял американец, но все не мога да намеря същото качество за 10 кинта на час.
Да беше започнал направо с това.
Означава ли това, че си и за намаляване стандарта на живот на средната класа в страната?
И защо се стемим към 10 на час, не може ли до долар на час да го докараме?
Може, ама траша не иска да работи, за 10, камо ли да иска да го направи за 1. Ти готов ли си да бачкаш за един на час ?
Аз искам добра работа и по-възможното да ми струва по-малко. Точно като оранжевия буфон.
Чистачите на къщата ми не са средна класа, белия траш не е средна класа, мексиканците, като нас искат по-добър живот и затова са тук, както и ние между другото. Но масово българите, както и мексиканците работят и си "заработват" парите. Траша иска да е платен, но не иска да работи, пак масово.
И за да не захапеш сега "защо аз не съм готов да работя за 1 на час" - аз го правя: имам лично 24 дни в годината за НУЛА на час в стаарчески домове. Имам и десетки часове в офиса си, където правя всичко възможно да е "разумно" за пациентите ми. Жена ми работи в public health clinic, по същата причина. Може би и за това не можем да си позволим чистачи за повече от 10 кинта на час, знам ли. Но аз правя моето усилие, очаквам същото и от хората около мен. И го намирам.