Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
SFBG82

Re: Какво се случва в България?

Мнение от SFBG82 »

Ivan1007 написа:
SFBG82 написа:
pumpy написа:
SFBG82 написа: Зелените засужават бесило за държавна измяна и за хибридната им война платена от Русия.
Тоест зелените и атака са едно и също ?
Или зелените и патреотите са едно и също ?
Нещо не разбрах: от кога платените русофили станаха и зелени ? Ей ози, изоставаш от либерастичната тенденция по света :rofl:
Най-големите злини за Бълграия са:

1. Сърбия
2. Гърция
3. Зелените
4. Русия
5. БСП/БКП
6. Атака
7. Турция
8. Бойко
9. Корнелия
10. ДПС
11. Чернобилската авария
и т.н.
Тцъ.
Не са те, а живеещите в България.,
Сърбия, Гърция, Турция с нищо не пречат, а останалите без Русия и Чернобилската авария са все от населението.
Русия си гледа интереса, който никога не е съвпадал с българския, но голяма част от населението отказва да го разбере.
Чернобил е в Украйна, не е в България..
Чернобил е в Украйна, но раково болните са в България и чужбина след аварията там.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Как точно Сърбия е най-голямата злина ? Освен ако не говориш за сръбската музика ... всенародната любов към нея доведе до възникването на чалгата и впоследтвие и чалга-културата. :D
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

roumensp написа:Как точно Сърбия е най-голямата злина ? Освен ако не говориш за сръбската музика ... всенародната любов към нея доведе до възникването на чалгата и впоследтвие и чалга-културата. :D
Защото до Белград всичко е посърбени българи и защото сърбите създадоха фалшивите македонска и шопска нация от българската. Отделно крепят македонизма. Обезбългариха Косово и то стана албанско. И мн.др. причини.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

За 4 години при Костов - ръст на БВП от 58%
За 9 години при Бойко - ръст на БВП от 34,7%, въпреки еврофондовете
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

SFBG82 написа:
roumensp написа:Как точно Сърбия е най-голямата злина ? Освен ако не говориш за сръбската музика ... всенародната любов към нея доведе до възникването на чалгата и впоследтвие и чалга-културата. :D
Защото до Белград всичко е посърбени българи и защото сърбите създадоха фалшивите македонска и шопска нация от българската. Отделно крепят македонизма. Обезбългариха Косово и то стана албанско. И мн.др. причини.
Викаш България не е на 3 морета заради сърбите ... бравос. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:
Ivan1007 написа: Банско можеше да е малък бутиков курорт, където да идват поне средна ръка туристи, които да отсядат в малки семейни хотели,да се хранят в механите към тях и да се наслаждават на уюта и атмосферата на малкия град. Вместо това Банското избра модела на българското Черноморие - презастраявне с мутробарок, олинклузив за бедняците с евтин алкохол и резултатите и там са същите.
Ето това е истината за Банско. Нито втора кабинка нито още един метър писта да се правят. Докато не се събори цялото безумие оттатък Глазне или поне се ГАРАНТИРА, че втора кабинка не значи още 60 хиляди нови легла до Разлог и до Добринище.
Кой и защо трябва да гарантира нещо? В една пазарна икономика търсенето и предлагането движат колко ще се застроява. Ако има нарушение на някой закон, това е друго нещо и правителството трябва да контролира безконтролно застрояване и унищожаване на природата. Но ако всичко става по законен ред, да си правят ако искат и още 260 хиляди легла, не просто 60.

pumpy написа:
klisurov написа: А това да показваш недостатъците на България не е хейтърство, а означава, че милееш за Родината си и ти е болно, че не всичко в нея е така, както би трябвало и както ти се иска да бъде.
.
Преди няколко дни мухата ми даде акъл да съм си изгорял българския паспорт???
То е много трудно да разбереш, è споделянето на това, което ни дразни, не е за да злорадстваме, а за да се промени. На една лекция на която бях миналата година един от съветите беше да си взимаме външен консултант на всеки 3 до 6 месеца, за да ни прави обективна оценка на бизнеса: къде сме, къде искаме да сме, как да стигнем до там. И то да е външен, защото зъболекарят, сестрата му и жена му нямат обективно виждане за нещата, тъй като са сред тях непрекъснато.
Е ако работи за един малък бизнес като зъболекарски кабинет, защо да не работи за цяла страна ? Кой е външния консултант, който българите искат да слушат ?
Ама пупми, ти послуша ли съвета от лекцията или само ни предаваш полезното инфо ;) Аз още не съм чувал зъболекар да наема външен консултант на всеки 3 месеца да му оценява бизнеса, но може и ти да си първия?
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

miteto написа:
pumpy написа:
Ivan1007 написа: Банско можеше да е малък бутиков курорт, където да идват поне средна ръка туристи, които да отсядат в малки семейни хотели,да се хранят в механите към тях и да се наслаждават на уюта и атмосферата на малкия град. Вместо това Банското избра модела на българското Черноморие - презастраявне с мутробарок, олинклузив за бедняците с евтин алкохол и резултатите и там са същите.
Ето това е истината за Банско. Нито втора кабинка нито още един метър писта да се правят. Докато не се събори цялото безумие оттатък Глазне или поне се ГАРАНТИРА, че втора кабинка не значи още 60 хиляди нови легла до Разлог и до Добринище.
Кой и защо трябва да гарантира нещо? В една пазарна икономика търсенето и предлагането движат колко ще се застроява. Ако има нарушение на някой закон, това е друго нещо и правителството трябва да контролира безконтролно застрояване и унищожаване на природата. Но ако всичко става по законен ред, да си правят ако искат и още 260 хиляди легла, не просто 60.
Ха-ха-ха! Най-корумпираната държава в Европейския съюз и законов ред! :facepalm: :D
Едно време узаконяването ставаше с парфюмче и чорапогащник на служителка от общината (лично доверено от контрактор - инвеститор). Сега може да са вдигнали мизата, знам ли?! |(
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

SFBG82 написа:
Ivan1007 написа:
SFBG82 написа:
pumpy написа:
SFBG82 написа: Зелените засужават бесило за държавна измяна и за хибридната им война платена от Русия.
Тоест зелените и атака са едно и също ?
Или зелените и патреотите са едно и също ?
Нещо не разбрах: от кога платените русофили станаха и зелени ? Ей ози, изоставаш от либерастичната тенденция по света :rofl:
Най-големите злини за Бълграия са:

1. Сърбия
2. Гърция
3. Зелените
4. Русия
5. БСП/БКП
6. Атака
7. Турция
8. Бойко
9. Корнелия
10. ДПС
11. Чернобилската авария
и т.н.
Тцъ.
Не са те, а живеещите в България.,
Сърбия, Гърция, Турция с нищо не пречат, а останалите без Русия и Чернобилската авария са все от населението.
Русия си гледа интереса, който никога не е съвпадал с българския, но голяма част от населението отказва да го разбере.
Чернобил е в Украйна, не е в България..
Чернобил е в Украйна, но раково болните са в България и чужбина след аварията там.
Това ще го сложим като първоаприлска, освен ако не ми дадеш данни за това колко е броя на заболелите от рак следствие на аварията в Чернобил.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа:
pumpy написа:На една лекция на която бях миналата година един от съветите беше да си взимаме външен консултант на всеки 3 до 6 месеца, за да ни прави обективна оценка на бизнеса: къде сме, къде искаме да сме, как да стигнем до там.

Е ако работи за един малък бизнес като зъболекарски кабинет, защо да не работи за цяла страна ? Кой е външния консултант, който българите искат да слушат ?
Като гледам как всяко различно от правилното мнение е квалифицирано като либерастко и/или хейтърско и се питам горния въпрос....
Докато един ден външния консултант не се окаже част от hostile takeover.

Всяко различно от ПРАВИЛНОТО мнение било квалифицирано като либерастко...
Само да попитам външния консултант ли определя дали мнението е правилно?
Не бе, вънвния консултант ти казва нещата така както са. Ти си преценяваш дали искаш да слушаш или не. Трябва да си много тъп да плащаш на някой за мнение и да го игнорираш съзнателно и постоянно.

Проблема е че в БГ, никой няма право на мнение, освен правилното. То затова и няма консултатнти и изобщо желание за различно мнение, защото ако и когато не ни хареса, просто го квалифицираме като либерастко и продължаваме да затъваме в блатото.
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа: Ама пупми, ти послуша ли съвета от лекцията или само ни предаваш полезното инфо ;) Аз още не съм чувал зъболекар да наема външен консултант на всеки 3 месеца да му оценява бизнеса, но може и ти да си първия?
Ти с колко зъболекари приятели си говориш за бизнес ?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:
miteto написа: Ама пупми, ти послуша ли съвета от лекцията или само ни предаваш полезното инфо ;) Аз още не съм чувал зъболекар да наема външен консултант на всеки 3 месеца да му оценява бизнеса, но може и ти да си първия?
Ти с колко зъболекари приятели си говориш за бизнес ?
Отговори първо на моя въпрос, колко пъти през 3 месеца си викал консултант и после и аз ще ти кажа.
pumpy написа:Проблема е че в БГ, никой няма право на мнение, освен правилното. То затова и няма консултатнти и изобщо желание за различно мнение, защото ако и когато не ни хареса, просто го квалифицираме като либерастко и продължаваме да затъваме в блатото.
ЕС се явява един вид "консултант" на БГ. Иначе не знам как точно си представяш "консултант" за цяла държава и въобще имало ли е някъде такова изпълнение като някой си там да консултира цяла държава или вече навлизаме в абстрактна теория?
pumpy

Мнение от pumpy »

Мите, аз лично съм имал три кабинета до сега през живота си и съм викал консултант един път, по следната проста причина:
1. в Радомир имах "бизнес", който работеше. Аз изкарвах около 20 пъти средната за страната заплата и това ми стигаше. Аз бях там където исках да бъда и нямах нужда от пътна карта за да стигна където и да било, съотвенто не съм викал никого за мнение отвън;
2. във форт Нелсън имах "бизнес", който работеше. Няма да коментирам колко съм изкарвал, но бях там където исках да бъда и нямах нужда от консултация за каквото и да било;
3. кабинета ми в Денвър не работи, така както аз искам. Консултанта ми предложи план на действие, въпрос на избор е дали ще последвам неговия план или ще избера друг път. Това не го прави либераст обаче, а може би мен невероятно твърдоглав.

Когато управляваш една страна и последователно ти казват, че тази страна има проблем с корупцията и ти трябва да направиш нещо за да промениш положението, най-малкото което се очаква от теб е да казваш на черното бяло и да продължаваш напред по същия начин:

- главния прокурор е недосегаем и си прави каквото си иска, като държи всички яко за гушата, когато и както пожелае;
- шефа на комисията, което трябва да бори корупцията, сам самия лъже и маже и няма сила, която да го провери;
- зам.шефа на управляващата партия си пазарува апартаменти, напълно законно, на цени за които може само да се мечтае и всичко е ОК;
- хората правят ремонт на Графа, печелят търга с някакви предложения, по средата на изпълнението сменят материалите и то с стакива, с които друга фирма е отказана от самия търг, защото са некачествени. Резултат поредната оставка и кервана си върви;
- едни искат да унищожат планината, и са готови да изселят онези, които просто искат да се спазва закона и да остане пророда в България;
- в днешно време се строи небостъргач в София и никой не е в състояние да каже просто и ясно има ли валидно разрешително или не, към днешна дата. Кучетаат си лаят, кервана си върви, ЦЦ си има пентхаус с частен асансьор и фирмата му продавач си налива ли налива бетона на поредния етаж;
- съдебната система работи на обороти, на които човек може да умре, преди да е получил окончателно решение на съдебния си спор. Лично моето семейство се е съдило два пъти за имот. Първия път делото продължи 24 години (и пра баба ми умря, преди да е получила решението), втория път 18 години за друг имот; Това е работеща съдебна система ?
- аз лично бях изнудван от директор на РЗОК с мотива "ти си прав, и можеш да ме съдиш и ще спечелиш, но аз ще ти прекратя договора утре и кой ще те храни през следващите 10 години, докато ме съдиш и спечелиш? "
- да продължавам ли ?

И когато някои от вън си позволи да изкаже мнение, което не се харесва на масата българи, се оказва , че сме либерасти, да си горим паспортите, да не се обаждаме защото сме хейтъри и злобеем и т.н. и т.н.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Мите, аз лично съм имал три кабинета до сега през живота си и съм викал консултант един път, по следната проста причина:
Колкото и пъти да си викал, си е твое решение, просто ми се видя абсолютен overkill малък бизнес да вика консултант през 3 (или дори през 6 месеца). Аз приятели зъболекари в Канада нямам, но имам няколко приятели собственици на бизнес (вкл. един на франчайз) и за "консултанти" дори на майтап не е ставало дума.
И все ми струва, че може да си го извикал един път, може и втори път да го извикаш даже - но да го викаш през 3 месеца в продължение на години - нема да стане ;)
pumpy написа:Когато управляваш една страна и последователно ти казват, че тази страна има проблем с корупцията и ти трябва да направиш нещо за да промениш положението, най-малкото което се очаква от теб е да казваш на черното бяло и да продължаваш напред по същия начин
Това е така и предполагам е една от причините повечето от нас емигрират.
pumpy

Мнение от pumpy »

miteto написа:
pumpy написа:Мите, аз лично съм имал три кабинета до сега през живота си и съм викал консултант един път, по следната проста причина:
Колкото и пъти да си викал, си е твое решение, просто ми се видя абсолютен overkill малък бизнес да вика консултант през 3 (или дори през 6 месеца). Аз приятели зъболекари в Канада нямам, но имам няколко приятели собственици на бизнес (вкл. един на франчайз) и за "консултанти" дори на майтап не е ставало дума.
И все ми струва, че може да си го извикал един път, може и втори път да го извикаш даже - но да го викаш през 3 месеца в продължение на години - нема да стане ;)
Мите, когато имаш бизнес от 4-5 кабинета, всеки произвеждащ по 1.5 до 2 милион на година, но ти искаш да правят по 2.5-3 милиона на година, няма нищо лошо и/или трудно да извикаш консултант. Този, който четеше лекцията имаше точно такъв бизнес.
Аз лично не мисля, че той се занима със стоматология по това време изобщо все едно. Също така съм сигурен, че поне половината от присъстващите искаха да бъдат на негово място и препоръката беше за тях. Аз просто бях на грешното място, тоест грешната лекция.
Аз лично не се интересувам от такъв "бизнес" и нямам намерение да викам никого повече за сега. Продължавам напред по моя си план, който ме прави щастлив. На мен 2 милиона оборот не ми трябват.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Fitch upgrades Bulgaria’s outlook from ’stable’ to ’positive’

March 28, 2019

Изображение

US-based credit ratings agency Fitch Ratings has upgraded its outlook on Bulgaria’s long-term credit from ’stable’ to ’positive’, affirming the country’s long-term foreign- and local-currency credit rating at ’BBB’ and the short-term foreign- and local-currency credit rating at ’F2’.

“Budget out-turns have over-performed, further strengthening Bulgaria’s fiscal and debt position compared with other countries. The estimated budget surplus in 2018 on an accrual basis appears to be higher compared with the previous forecast, which is the best performance in the last 20 years. In Fitch’s view, Bulgaria’s commitment to prudent fiscal policies limits the risks for the country,” Bulgaria’s ministry of finance said in a press release.

Fitch has identified different factors that may boost Bulgaria’s rating, including ongoing improvements in external and fiscal balances, the country’s progress in joining the eurozone and its favourable prospects for economic growth that could lead to a faster economic convergence with countries with similar credit ratings.

After slowing to 3.1 per cent in 2018, the ratings agency expects Bulgarian GDP to grow in 2019-2020, by an average of 3.3 per cent.
https://emerging-europe.com/business/fi ... -positive/
Публикувай отговор