Bye-Bye Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
pumpy

Мнение от pumpy »

sub0 написа:Гугъл,
Ако не е тайна, колко изкара в Канада и какво ще правиш в България сега (след като си отспиш и отрезнееш) ?
евала за решението му, но все не ми се вялва да научин от него истината за това кък се чувства в БГ - със сигурност ще са само суперлативи и тогава идва въпроса защо изобщо е бил път до тек ако и там е бил и ще бъде толкова щастлив
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Бъди щастлив!
Изображение
Аватар
bliasaka
Блясъчко Мечтателник

Мнение от bliasaka »

Bravos google.
Niakoi pitashe zashto si bil pat chak dotuk za da go razberesh.
Imashe predi vreme edna reklama na M-Tel.Beshe slojena na golemi bilbordove iz BG.Reklamata beshe "Triabvashe da se zagubia za da razbera kade se namiram".
Iskam da te pomolia kogato imash vreme da napishesh kolko vreme izkara tuk.I sashto taka kolko vreme ti triabvashe za da stignesh do viarnoto reshenie.
S nai-dobri pojelania i viarvam,che istinsko shtastie moje da ima samo i edinstveno na miastoto,kadeto si se rodil i kadeto si imal detstvo,istinsko detstvo takova kato vav "Voinata na taralejite" ili v "Sinio liato".A ne pred Playstation 2 ili DVD player-a.
Tova miasto e nashata rodina БЪЛГАРИЯ.Na-velikata darjava na sveta.Az sam gord,che sam БЪЛГАРИН.
Аватар
Sote

Мнение от Sote »

Хубаво стихотворение си съчинил ама къде е мястото на БТК-то, Енергото и Водното в тази розова картина? За месото нещо не съм сигурен какво производство е , а може би сам ще си го произвеждаш...
Виж за бирата направо ти завиждам.
Успех в това което си се захванал :D
"В живота не винаги можем да имаме това, което искаме,но нищо не се знае"
Аватар
St.Anger
Some Kind of Monster

Мнение от St.Anger »

poumpy написа:
...но все не ми се вялва да научин от него истината за това кък се чувства в БГ...
...както и на мен за това как ти се чувстваш в Канада! :lol: Това, че някой е взел решение различно от нашето не означава, че трябва да се заяждаме с него, нали? Това е то живота, всеки ден се налага да вземаме решения, някой са правилни, други не! Не познавам някой, който да взема само правилни решения (а да, :lol: освен жена ми)!
To Live Is To Die
Aries

Re: Bye-Bye Canada

Мнение от Aries »

google написа:Искам да живея в къща от камък,бетон и тухли.
И аз искам да живея в къща, ама не в някоя съборетина, дето не знам кога ще ми падне на главата и има телефон от дъжд на вятър. Където ако решиш да я отопляваш или трябва сам да ходиш контрабандно да сечеш дърва или да пръснеш една камара пари (даже по Канадските стандарти)
Искам да живея в къща на която покрива да е от керемиди.
Да, и да не тече въпреки трите ремонта, които излязоха майка си и баща си.
Искам да си пея в банята когато се къпя.
Ще пееш само ако не те свива под лъжичката, че НЕК отново са вдигнали тока и ти набързо взимаш един душ без да отоплиш помещението.
Искам в банята да имам биде.
И аз, ама как се слага биде в помещение 1х1.5 род на гениалното социалистическо строителство.
Искам стените на стаите да са варосани и да дишат.
Аз пък искам добра изолация, че да не ме продухва зимата.
Искам да виждам слънцето 300 дни в годината, а не да се завирам като къртица в земята.
Аз пък искам чист въздух, а не прахоляци и отровни изпарения.
Искам да нямам кредитна карта.
Аз пък искам да имам, ама не дават - нямал съм необходимия доход.
Искам с децата ми да говоря на български вкъщи, а английски да учат в училище, а не обратно.
Въпрос на възпитание. И на комуникации в дома.
Искам децата ми да ги възпитават бабите и дядовците им, а не някоя черна маймуна в училище.
Аз пък мислех, че децата трябва да ги възпитават техните родители, но явно нещо не съм разбрал.
Искам данъците които плащам, да отиват за издръжката на моите родители а не на мангалите от цял свят.
Точно за твоите родители няма да отидат. Вярно, че не отиват и за мангалите от цял свят, защото си ги присвояват на доста по ранен етап. Честито плащане на 42% СО, и 35% ДОД (ако вадиш прилична заплата де)
Искам да ям истински домати,краставици и марули а не пласмаса.
И аз, ама няма. Основно са турско производство.
Искам да ям пилешко месо от 3 долара от което не вдигам кръвно.
Пилешко от 3 ама щатски долара ще намериш. Що се отнася до кръвното...

P.S. Нищо лично, просто още едно виждане.
babinoyarentze

Мнение от babinoyarentze »

Абе оставете го човека да се порадва бе, ей аман. :D :D

А иначе всички искат. :?

Който иска трябва да дава! - казва добър приятел българин емигрирал в Канада през 1953 година, сякъл дърва, работил 20 години в мините и отгледал две яки момчета а напоследък и две прекрасни внучета (които междувпрочем освен "бубалази" друго на български не знаят, но пък знаят, че са обичани много).

За тези които не са разбрали какво имах да кажа, да поясня :D - всеки си прави живота сам, свивайте уши и работете с ума или ръцете си (както ви е Бог дал), обичайте хората около вас и се грижете за тях и престанете да надувате главите на четящите с оплаквания и проклетисвания. :roll:
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Еха,
И аз искам такава къща, ама в панелката в която живеем ни тухли ни биде :)
Успех в начинанието и ако не е тайна в колко голям град си се завърнал и какво смяташ да работиш.
Ще е ценно да чуем мнението на човек живял и на двете места след месец , два или година.
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Mai mnogo ot tezi deto vse mechtaiat za vryshtane sa zaminali otdavna???

Shtoto v Sofia e ujas ako neznaete. Celodnevno zadrystvane na celia centyr veche i sybota i nedelia e dosta zle taka che neznam kak za 10 minuti she hodish na rabota???
nobleman

Мнение от nobleman »

И аз искам да живея в къща от камък,бетон и тухли и на която покрива да е от керемиди и да си любя жената, без да ми правят забележка, че пречим на останалите, но уви живея в панелка, построена през 70-те.
И аз искам да си пея в банята, когато се къпя, но сметката за водата на края на месеца ми излиза доста солена ( в предвид, че сме четиричленно семейство).
И аз искам в банята да имам биде,но квадратурата не го позволява.
И аз искам жена ми да носи рокля, но парите все не стигат...за пустата му рокля, то кое по-напред да купиш...
И аз искам данъците, които плащам, да отиват за издръжката на моите родители, а не за мангалите в БГ, но уви нашите родители не са преоритет на държавата ни.
И аз искам да ям истински домати,краставици и марули, а не пласмаса, но вече няма кой да ги произвежда в БГ, затова си ги внасяме от трудолюбивите ни южни съседки.
И аз искам да ям пилешко месо , от което не вдигам кръвно, но пилци в БГ вече няма, затова си ги внасяме от Бразилия на цената от 3 долара.
И аз искам децата ми да ги възпитават бабите и дядовците им, но уви тези баби и дядовци все повече и повече напускат този свят. Защо ли?
И аз искам с децата ми да говоря на български в къщи, но става все по-трудно, защото в българското школо няма кой да ги научи, там други проблеми ги тресат уважаемите даскали, а в къщи не ти остава време да говориш - прибереш се, нахраниш се, гледаш новини и лягаш подтиснат с куп нерешени проблеми.
И аз искам да бъда щастлив, че кой ли не го иска.
Затова ИСКАМ да живея ТАМ, където АЗ и семейството ми ще бъдем щастливи. Аз направих моя избор.
pumpy

Мнение от pumpy »

St.Anger написа:
poumpy написа:
...но все не ми се вялва да научин от него истината за това кък се чувства в БГ...
...както и на мен за това как ти се чувстваш в Канада! :lol: Това, че някой е взел решение различно от нашето не означава, че трябва да се заяждаме с него, нали? Това е то живота, всеки ден се налага да вземаме решения, някой са правилни, други не! Не познавам някой, който да взема само правилни решения (а да, :lol: освен жена ми)!
знаеш ли живяр съм в БГ много 100 % от моите досегашни 28 години и не съжарявам за взетото решение да съм тук.
тук живея от 7 месеца и е точно така както го очаквах - ниско платена работа мизерия и изолираност но това е плана и това не ме притеснява - важното е че има възможност и сигурност в развитието, а в БГ имаш ли такива ???
за тухлите, бидето, керемидите, времето и т.н няма да коментирам
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Pusni si na kanal 1 nacionalnata televizia i slushi novinite v 17 10 da vidish kakvo she nauchat decata ti sled niakoia i druga godina:
OTGOVOR - turski

A v uchilishte she se nauchat da porkat kat smokove i da pushat
Аватар
nibis

Мнение от nibis »

google написа:Искам да живея в къща от камък,бетон и тухли.
Искам да живея в къща на която покрива да е от керемиди.
Искам да си пея в банята когато се къпя.
Искам да си любя жената без да ми правят забележка че пречим на останалите.
Искам в банята да имам биде.
Искам стените на стаите да са варосани и да дишат.
Искам да виждам слънцето 300 дни в годината, а не да се завирам като къртица в земята.
Искам в края на октомври месец да ходя по къс ръкав и температурата на въздуха да е +20 градуса.
Искам да ходя до магазина пеша.
Искам да ходя на работа пеша или най-много 10 мин. с кола.
Искам жена ми да носи рокля.
Искам по улицата да виждам красиви жени.
Искам да си ремонтирам сам колата щото ми е кеф да ремонтирам.
Искам да нямам кредитна карта.
Искам с децата ми да говоря на български вкъщи, а английски да учат в училище, а не обратно.
Искам децата ми да ги възпитават бабите и дядовците им, а не някоя черна маймуна в училище.
Искам цвета на кожата на моите внуци да бъде бял.
Искам да ме погребат до моити родители и роднини, а не пред "КОСТКО".
Искам когато си кажа името да не се налага да го спелувам по няколко пъти.
Искам данъците които плащам, да отиват за издръжката на моите родители а не на мангалите от цял свят.
Искам да ми идват приятели на гости без да го планират и записват в тефтера си.
Искам да ям истински домати,краставици и марули а не пласмаса.
Искам да ям пилешко месо от 3 долара от което не вдигам кръвно.
Искам да си направя сам кисело зеле и червено вино.
Искам да бъда щастлив.
Искам да живея в БЪЛГАРИЯ.

Е това последното вече е реалност.
Господи колко съм щастлив.

I na mene mi beshe iako machno za rodnite mesta . I sega mi e machno . No sleded kato edin den si doidoh v Balgaria i vidiah moiat roden kvartal Liulin , Sofia , si dadoh smetka , che tsialata tazi nostalgia i maka sa plod na moeto vaobrajenie .
Jelaiata ti uspeh i mnogo shtastie
survivor

Мнение от survivor »

I nay mi e machno, che nasheto detstvo kato ot "Voynata na taralezhite" za koeto Blyaska pishe, moite deca ne mozheha da go imat. Kade ti shte igraesh sega s tayfata prez lyatoto do 10 - 11 chasa :cry:
Az s iljuziite si se prostih oshte v Balgaria. Tova ,koeto obicham tam, si go nosya tuk v sebe si, vav vazmozhno nay-chistiya vid.
A inache na Google pozhelavam mnogo shtastie! Chovek tryabva da opita vsichko, za da razbere kade e negovoto myasto pod slanceto.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

На мен пък ми е мъчно за такива хора, дошъл на майната си, борил се, нищо не постигнал и накрая гроздето станало кисело...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено