Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
За какво ми е киловат часа, като следващите 7 дни в София е +10 градуса, а в Монреал -30?
Което ми напомня, аз в къщи държа 27-28 градуса, като спя, около 24, а в Монреал (ако не си на парно) масово хората стоят на по 23. А тук там и на по 18.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/01/29 ... _editorial"
Средната заплата достигна 1123 лева
Re: Средната заплата достигна 1123 лева
- roumensp
Напротив, трябват ни. В моята община са задължителни и са “smart”.Kan_Tangra написа:Викаш, на вас в Канада водомери не ви трябват, щото директно ви удържат 1000$ на година, за безплатна вода.
В София дневната енергия е около 22 стотинки, нощната е към 16 стотинки за киловат с ДДС.miteto написа:Да де, ако сравняваш ток в Квебек през Януари със ток в София през Май, когато не ти трябва климатик ни за отопление, ни за охлажданеKan_Tangra написа:Бтв, моите роднини в канада имат по 300$ ток на месец. Аз плащам 100лв.
Имам наематели и с 35лв ток, сега януари, имам други с 250-300лв.
Така че случаи всякакви. Зависи от вида апартамент, изолацията, етажа, изложението и тн.Мани ги тия "моите роднини", кажи колко стотинки е един киловатчас в София, с линк към официалния сайт? Ей ти ги цените в Торонто:
https://www.torontohydro.com/sites/elec ... rates.aspx"
Сайта за цените в Торонто не ми се отваря.
Последно промяна от joro на Сря Яну 30, 2019 2:10 pm, променено общо 1 път.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- roumensp
Защото ток се плаща на kWh, затова.Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
За какво ми е киловат часа, като следващите 7 дни в София е +10 градуса, а в Монреал -30?

- Kan_Tangra
Вятър, ма и с бензина е същата работа.miteto написа:Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
Което ми напомня, аз в къщи държа 27-28 градуса, като спя, около 24, а в Монреал (ако не си на парно) масово хората стоят на по 23. А тук там и на по 18.
Уж в Канада е евтин, но на едното място въртиш 300км на месец, а на другото 3000.
И като теглиш чертата, уж евтино .. ама скъпо!
Аз забравям кога съм заредил. А ако си в по-малък град като Батката, забравя кога се е качил в кола сигурно.

В Канада сигурно зареждате през ден, щото 100км на ден не са майтап.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
"Малко над 33 000 българи получават доходи над 5000 лева на месец."- така започва статията. Добави и тях към сметката .miteto написа:Джоре, мани пенсионерите с 200лв и милионерите с по 5 Ферарита. Ей тука е ключа от бараката:joro написа:Ти си тоя, дето ръси глуости. Не всички доходи, декларирани в НАП са от заплати, има и таккива от наеми, дивиденти, печалби от бизнес и т.н. Ако някой пенсионер дава за 200 лева стая под наем, тия доходи ги декларира в НАП, но те си нямат нищо общо със средната заплата. Такива има стотици хиляди, доходите не са само от заплати. Работещите по трудов договор са около 2.3 милиона, а в НАП декларациите са над 3 милиона.
Значи от 2.3 милиона работещи, ей тва е средната класа - 70 хиляди с месечни доходи от 2600-5000лв и още 60 хиляди с 2000-2600лв. Ами останалите 2,170,000 ?!?Годишни доходи между 31 200 лв. и 60 000 лв. са обявили 70 267 души. Това означава, че те получават много високи месечни доходи между 2600 лв. и 5000 лв.
Добри доходи в размер между 2000 лв. и 2600 лв. на месец имат други 59 197 българи.
Това са вече остарели данни от 2016 г.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
В България няма много енергийни ресурси като нефт, газ, затова електричеството, бензинът, парното са сравнително скъпи.Kan_Tangra написа:Вятър, ма и с бензина е същата работа.miteto написа:Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
Уж в Канада е евтин, но на едното място въртиш 300км на месец, а на другото 3000.
Аз забравям кога съм заредил. А ако си в по-малък град като Батката, забравя кога се е качил в кола сигурно.
А към доходите са и относително скъпи. Важното е държавата да прави печалба от Булгаргаз, което после да подарява на Топлофикация София, за да не сте на студено през късата зима. Изобщо едни пари се въртят по няколко пъти, но сметката винаги се плаща от хората с "високи" заплатиjoro написа: В България няма много енергийни ресурси като нефт, газ, затова електричеството, бензинът, парното са сравнително скъпи.
Вятър е, защото в Онтарио се топлим през зимата с природна газ, която е доста по-евтина от електричеството.Kan_Tangra написа:Вятър, ма и с бензина е същата работа.miteto написа:Дай цена за киловатчас, иначе само си правим вятър, кой каква сауна държи у тях... Аз на 28 градуса и по бански няма да мога да издържа...Kan_Tangra написа:Много ясно, че сравнявам януари с януари.
А дори за електричеството - високата тарифа в Торонто е 13.2 цента срещу 22 стотинки в София и ниската е 6.5 цента срещу 16 стотинки. Нещо друго по въпроса да кажеш?
BTW, я признай дали не се поизхвърли с тия 28 градуса щото това е температурата на плажа на Карибите предиобед (извън летния сезон)

Имам приятели в кондо с южно изложение и следобяд през зимата у тях става 26-27 градуса без да пускат никакво отопление и трябва да отварят прозорците щото не се живее. Като почнеш да държиш 28 градуса в къща с 4 външни стени и никой друг под теб или над теб, тогава пиши пак колко ще ти излезе

Висока - 13.2 цента, ниска - 6.5 цента. Има още една средна тарифа 9.4 цента от 11 до 5 часа през деня, през работната седмица. Вечер след 7 и целия уикенд е по ниската тарифа.joro написа:В София дневната енергия е около 22 стотинки, нощната е към 16 стотинки за киловат с ДДС.miteto написа:Да де, ако сравняваш ток в Квебек през Януари със ток в София през Май, когато не ти трябва климатик ни за отопление, ни за охлажданеKan_Tangra написа:Бтв, моите роднини в канада имат по 300$ ток на месец. Аз плащам 100лв.
Имам наематели и с 35лв ток, сега януари, имам други с 250-300лв.
Така че случаи всякакви. Зависи от вида апартамент, изолацията, етажа, изложението и тн.Мани ги тия "моите роднини", кажи колко стотинки е един киловатчас в София, с линк към официалния сайт? Ей ти ги цените в Торонто:
https://www.torontohydro.com/sites/elec ... rates.aspx"
Сайта за цените в Торонто не ми се отваря.
Джоре, това включва милионеритеjoro написа:"Малко над 33 000 българи получават доходи над 5000 лева на месец."- така започва статията. Добави и тях към сметката .miteto написа:Джоре, мани пенсионерите с 200лв и милионерите с по 5 Ферарита. Ей тука е ключа от бараката:joro написа:Ти си тоя, дето ръси глуости. Не всички доходи, декларирани в НАП са от заплати, има и таккива от наеми, дивиденти, печалби от бизнес и т.н. Ако някой пенсионер дава за 200 лева стая под наем, тия доходи ги декларира в НАП, но те си нямат нищо общо със средната заплата. Такива има стотици хиляди, доходите не са само от заплати. Работещите по трудов договор са около 2.3 милиона, а в НАП декларациите са над 3 милиона.
Значи от 2.3 милиона работещи, ей тва е средната класа - 70 хиляди с месечни доходи от 2600-5000лв и още 60 хиляди с 2000-2600лв. Ами останалите 2,170,000 ?!?Годишни доходи между 31 200 лв. и 60 000 лв. са обявили 70 267 души. Това означава, че те получават много високи месечни доходи между 2600 лв. и 5000 лв.
Добри доходи в размер между 2000 лв. и 2600 лв. на месец имат други 59 197 българи.
Това са вече остарели данни от 2016 г.

Ами останалите 2,136,000 ?!?
- Vedren
100 лв. ти. 250 -300 лв други хора за парно ама при какъв доход?
- roumensp
И какво точно може да се работи в тоя "малък град" ?Kan_Tangra написа:А ако си в по-малък град като Батката, забравя кога се е качил в кола сигурно.

Йорко,joro написа:Ти си тоя, дето ръси глуости. Не всички доходи, декларирани в НАП са от заплати, има и таккива от наеми, дивиденти, печалби от бизнес и т.н. Ако някой пенсионер дава за 200 лева стая под наем, тия доходи ги декларира в НАП, но те си нямат нищо общо със средната заплата. Такива има стотици хиляди, доходите не са само от заплати. Работещите по трудов договор са около 2.3 милиона, а в НАП декларациите са над 3 милиона.Ivan1007 написа:Йорко,joro написа:Хората, които работят на трудов догонор не подават декларации в НАП, тия данни са за хора, които получават доходи от наеми, бизнес, допълнителни доходи по граждански договори и т.н. Пример- Бай Пенчо пенсионерът е дал стая под наем за 200 лева на месец, или учителката Пенева е давала частни уроци по граждански договор след работа. Така, че тия, дето имали по 250 лева на месец доходи са от други дейности, не от заплати по трудов договор.Ivan1007 написа:[
https://m.fakti.bg/bulgaria/294633-ot-6 ... v-balgaria"Но най-многобройни са хората, които за цялата 2016 г. https://m.fakti.bg/bulgaria/294633-ot-6 ... v-balgaria" НАП са обявили доходи в размер между 3000 лв. и 7200 лв. Те са 1,131 млн. души и средните им месечни облагаеми доходи са между 250 лв. и 600 лв.
В тези суми не се включват пенсиите, обезщетенията за майчинство и безработица, както и други социални помощи, тъй като те не се обявяват в НАП и върху тях не се плащат данъци.
Много от тези хора явно са сезонни или почасови работници, той като средно на месец взимат по-малко от минималната заплата. Други пък са загубили работата си и няколко месеца от годината също не са получавали заплата.
Да ти го обясня, щото си зле с математиката.
В България от всеки трима работещи двама получават около или под минималната заплата, като един от тези двама получава по-малко от половината на минималната заплата.
Да твърдиш, че две/трети от работниците в България получавали по-малко от минималната заплата трябва да си много "умен".
Ако искаш да научиш какви са заплатите в България отиди на страницата на НСИ.
Пак ръсиш глюпасти![]()
Информацията за хората работещи по трудови договори се подава в НАП от работодателя.
Аз не го твърдя, НАП го твърди, където е всичката информация.
Чети внимателно какво е написано там и се опитай да го асимилираш
Дали работят на трудов договор или имат бизнес или квото и да било е без значение - близо 2 милиона от 3 милиона са с доходи около или под минималната заплата, като от тях 850 000 са с под 250 лева..че от общо малко над 3 млн. души, които работят и имат облагаеми доходи, малко над 36,7% изкарват на месец между 250 лв. и 600 лв. 840 хил. души дори са обявили по-малки доходи
Дори да приемем (само условно ), че всичките 700 000 (разликата между 3 и 2.3 милиона) дето според теб са с нетрудови доходи са с доходи под 250 лева на месец това означава, че 150 000 по трудови договори са с доходи под 250 лева. Това събрано с около 1.1 милиона работещи с доходи между 250 и 600 лева прави 1250 000 от 2 300 000 или 55 % получават около или под минималната заплата.
Повтарям, това при условие, че всички бизнесмени в България са с доходи под минималната заплата

Това е положението Йорко и това е видно за всеки.
Може и ти да го видиш, ако си извадиш главата от задника на Тиквата и се огледаш наоколо.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Да Йорко. Ти си много зле С математиката.joro написа:Излиза, че минималната заплата е по-голяма от средната. Някой няистина е зле с математиката.Ivan1007 написа:[
Да ти го обясня, щото си зле с математиката.
В България от всеки трима работещи двама получават около или под минималната заплата, като един от тези двама получава по-малко от половината на минималната заплата.
.
Нищо такова не излиза

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.