Моля за помощ по въпрос ...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
petergp

Моля за помощ по въпрос ...

Мнение от petergp »

Значи пообърках се. Семеен съм и сме решили да стягаме дисагите. Сами си подготвяме апликациите и декларациите дето се пращат във Виена с една сумичка пари. Там е проблема. Не мог ада разбера категорично, каква трябва да е сумата за мен, за жена ми и за двете ми деца. На едно място чета, че трябва да платя, 390 CAD и 150 CAD за всеки следващ кандидат, а другаде, че за основния кандидт трябва да платя 250 CAD, а за всеки следващ, по 100 CAD.

Моля. ако някой може да ми даде точните суми за семейство, на човек, както и адрес и банкова сметка, на които да пратя първите документи и парите, да ми ги пише. Това ще е помощ за нас.

Благодаря!
Aries

Мнение от Aries »

Сумата е 390 за основния и по 150 КАД за съпътстващите лица.
Адреса виж тук: http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... html#jours
petergp

Мнение от petergp »

Aries, благодаря ти за линка. Истината е че това, което ми даваш, го видях.

Простете, нека задам въпросът си по друг начин: МОЛЯ ТЕЗИ, КОИТО СА СЕМЕЙНИ И СКОРО СА СИ ПРАТИЛИ ПЪРВИТЕ ДОКУМЕНТИ И ТАКСИ ДО ВИЕНА ДА ПИшАТ КАКВА СУМА СА ПРАТИЛИ. ЗА ОСНОВЕН КАНДИДАТ И ЗА ВСЕКИ СЛЕДВАЩ.

Благодаря ви!
Aries

Мнение от Aries »

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... t_DCS.html

На този линк ясно са ти го написали:
390 за основен кандидат и 150 за всеки следващ (жена, дете)
WORKER $CAD
Principal applicant $390
Spouse or de facto spouse $150
Each dependent child $150
Ето ти и начина:
The payment must be made:

in Canadian dollars (CAN);
by bank transfer, certified bank check or certified international check, made out to the Gouvernement du Québec.

Personal checks are not accepted. Any file containing a personal check will be returned.

If you make your payment in American dollars (USD) or in Euros (EUR), you must take into account fluctuations in exchange rates and transfer fees.

IMPORTANT NOTICE
Transfer fees and exchange rate fees must be paid at your bank in addition to the applicable fees in order to ensure that the total amount claimed is indeed credited to the account of the Government of Québec. Should this not be the case, another transfer will be necessary.

If you make the payment by bank transfer to our bank Bank Austria-creditanstalt, here are the instructions to follow :

Bank transfer to our bank Bank Austria-creditanstalt

This operation must be made at no cost to the beneficiary. All banking fees and miscellaneous commissions, whether those of the issuing bank, those of the intermediary banks or those of our bank Bank Austria-creditanstalt must be paid in full by the applicant so that the full amount of the applicable fees is credited to our account.

The transfer slip will have to indicate under the heading "Reason for payment" the remark Fees for the examination of the application of, followed by the SURNAME at birth, the given name, the date of birth (in the form of YY/MM/DD) and the person's address.

Example:

Reason for payment: Fees for the examination of the application of (example) MARTIN, Jacques - 52/08/02 + address

Beneficiary: Government of Québec

Bank: BANK AUSTRIA-CREDITANSTALT

Branch: Schottengasse 6 A-1010 VIENNA Austria

Account number: 0522-06612/00

Bank Code: 12000

SWIFT Code: BKAUATWW

IBAN: AT80 1100 0052 2066 1200

If the transfer is made by a third person, that party must make sure that the surname at birth, the given name, the date of birth and the full address of the principal applicant appear on the transfer slip. Without this information, it will be impossible to link the payment with your application. Any such transfer will be cancelled and all fees will be charged to the issuer.
Не виждам какво не е ясно, но ако има нещо - питай.
petergp

Мнение от petergp »

Aries, проблема е, че ме убеждават, че не съм в графата: WORKER , а в графата: FAMILIES, там парите са различни. Именно: 250 CAD за основен и по 100 CAD за всеки следващ. Това ми го каза човек от там. Казва, че аз немога да имам статут на WORKER докато не пристигна там и не си направя някакви си документи и тн. Работата е, че той не си е готвил сам документите, а чрез посредническа фирма и незнам доколко е надежден, като източник.

Затова и съм толкова настойчив. Излиза, че същинския въпрос е: В коя графа спадам аз и семейството ми? Ако още имаш нерви и желание, отговори ми.

Благодаря!
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Пич ,това което Aries е написал е точно така.ние пратхме на 15.09.2004 и след 10 дни получихме писмо за доплащане. От 08.09.2004 таксите са променени 390 за основниа и 150 за всеки останал член на семеиството.много ни стана кофти ама какво да се прави.Това е точната информатця. Кьсмет... :)
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
petergp

Мнение от petergp »

ignat dikovsky, благодаря за това което писа. Ще организирам нещата по скъпия вариант, че да ми е мирна главата.

Успех и на теб.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

:thumbsup:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
buddy

Мнение от buddy »

Òàêñèòå ñà òàêèâà, êàêâèòî òè ãè êàçâà Aries. Êàçàõà ãî è íà ïîñëåäíèòå ñðåùè, ìèñëÿ, ÷å å îò ñåïòåìâðè. Òè íå ñè family, çàùîòî òîâà å àêî èìàø ðîäíèíè òàì - æåíà, äåöà, ðîäèòåëè.../çà æåíà ìàé ñúùî âàæè, ìàêàð ÷å íå å ðîäíèíà???/ , ðàçáèðàé - äà ñå ïðèñúåäèíèø êúì òÿõ. Ò. å. òè ñè worker è òàêñèòå ñà êàòî çà òàêúâ. Íèå ñìå ñåìåéñòâî è ñìå ïîäàëè ïî òîçè ïàðàãðàã, ñàìî ÷å 300+100, çàùîòî áåøå ïðåäè ñåòòåìâðè. Èìàìå óâåðåíèå îò Âèåíà, ÷å âñè÷êî å ÎÊ. Âñúùíîñò àêî íåùî ñáúðêàø, òå ùå òå óâåäîìÿò.
Óñïåõ.
buddy

Мнение от buddy »

À... Çàêúñíÿõ.
Заключено