Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Какво се случва в България?

Мнение от ablood »

Ttorontoo написа:Имам познат, който е бил завършил право в Югозападния и странното е, че са му признали дипломата в Канада. Но след това нищо.
Това, че дадена институция е признала българска диплома не значи, че и друга ще я признае. Още по-малко значи, че ще му дадат работа.

Виждал съм фирми признаващи всякакви дипломи, стига да работиш за почти минимална заплата. Даже един техник се оплака, че работи безплатно като стажант, за да стъпи на канадското килимче.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ttorontoo

Мнение от Ttorontoo »

Да, точно така.
joro

Мнение от joro »

ablood написа:
Ttorontoo написа:Имам познат, който е бил завършил право в Югозападния и странното е, че са му признали дипломата в Канада. Но след това нищо.
Това, че дадена институция е признала българска диплома не значи, че и друга ще я признае. Още по-малко значи, че ще му дадат работа.

Виждал съм фирми признаващи всякакви дипломи, стига да работиш за почти минимална заплата. Даже един техник се оплака, че работи безплатно като стажант, за да стъпи на канадското килимче.
Къде е Иван от Калгари да ви обясни какъв голям специалист е станал в Минно-геоложкия и как канадците със сълзи на очи го молели да дойде с българската диплома да работи в Канада.
Кажи им бе, Иване за това колко е велик Минно-геоложкия.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Е, ако СУ, ТУ и УНСС са най-слабите университети в БГ, то остава минногеоложкия да е от най-силните.
Така че, не виждам противоречие.
:rofl: :lol:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ttorontoo написа:За Европата същото. Имам познат, който е бил завършил право в Югозападния и странното е, че са му признали дипломата в Канада. Но след това нищо.
Българско право в Канада. Много ясно, че ще е нищо.
Кой учи българско право и емигрира в Канада без да осъзнава, че трябва да доучва тук!?
Никой не може да те научи на нещо на сила. Много ясно, че ТУ е нищо ако си се записал ей така за дипломата.
На първото работно място по специалността тук никой не ми е гледал дипломата, а проектите и документацията по които съм работил в България, след което ме сложиха на компютър да покажа реално дали мога да направя нещо на софтуера в който бях обявил, че имам опит.
За мястото кандидатстваха и най-малко трима за които знам с местна диплома, но без стаж и опит.
Прехвалената канадската диплома също не е достатъчно условие за кариера в дадена област, както и българската. Може да е необходима, но не и достатъчна.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
joro

Мнение от joro »

Kan_Tangra написа:Е, ако СУ, ТУ и УНСС са най-слабите университети в БГ, то остава минногеоложкия да е от най-силните.
Най-добре е да направят един университет за миячи на чинии.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Kpetrov написа:
Ttorontoo написа:За Европата същото. Имам познат, който е бил завършил право в Югозападния и странното е, че са му признали дипломата в Канада. Но след това нищо.
Българско право в Канада. Много ясно, че ще е нищо.
Кой учи българско право и емигрира в Канада без да осъзнава, че трябва да доучва тук.
В най-добрия случай имиграционните са признали, че има висше образование за точките.

Признаване от работодател, да не говорим за органите регулиращи професията, което е по-важно, това на куково лято.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

joro написа:
Kan_Tangra написа:Е, ако СУ, ТУ и УНСС са най-слабите университети в БГ, то остава минногеоложкия да е от най-силните.
Най-добре е да направят един университет за миячи на чинии.
отдавна са го направили и до ден днешен безотказно си действа.инженери с бг дипломи мият чинии,адвокати разнасят пици и ..... ...... ........ :lol:
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
jet

Мнение от jet »

miteto написа:
jet написа:В Канада като покажеш БГ диплома и ти се смеят (особено социалистическа). А нашите уни-та дори ги нямат в списъците. Сега като сме евро членка може и да са ги накарали да платят някаква такса и да се впишат в световните списъци.
Къде въобще ти се е налагало да показваш диплома в Канада, освен ако не си дошъл веднага след завършване на университет без дори 1 месец трудов стаж?
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0". Работя в една от най-големите болници в Канада и няма кьорав доктор българин дори и резидент, пробвай да си намериш личен лекар - тоже.
Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jet написа:
miteto написа:
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.

За лекарите е така, но не защото дипломата е българска. И австрийска да беше или холандска, се тая.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:
miteto написа:
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0". Работя в една от най-големите болници в Канада и няма кьорав доктор българин дори и резидент, пробвай да си намериш личен лекар - тоже.
Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.

В голяма грешка си приятел
В болницата Ст. Майкъл на 7 я етаж, работи като Доктор вътрешни болести -хирург !!

https://www.24chasa.bg/novini/article/4193775"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
jet написа:
miteto написа:
Пробвай например инженеринг или акаунтинг- директно почваш да учиш от "0".
Не е вярно. Имам позната, на която CGA програмата и призна голяма част от образованието в УНСС и почна директно от четвърто ниво.
А във форума има потребител klisurov, питай го дали е трябвало да учи от "0" или са му признали българската диплома, за да стана P.Eng. в Канада.
На форума пишат поне няколко P.Eng., които не са учили в Канада, само изпити са държали. Същото важи и за всичките български P.Eng., които лично познавам (вкл. жена ми). ИТ изобщо няма и да споменавам, никой никога не си е правил устата за диплома нито в Канада, нито в САЩ, искат само референции от предишни работодатели и експириънс.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

jet написа: Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.
За какво става дума?? Моят личен лекар не е Българин. Не съм казвал такова нещо..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivandaman написа:
jet написа: Предполагам че Митето и Ивандаман са щастливи изключения.
За какво става дума?? Моят личен лекар не е Българин. Не съм казвал такова нещо..
това май ще излезне мъжото :lol: ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор