Истинските УСПЕЛИ българи!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
roumensp

Re: Истинските УСПЕЛИ българи!

Мнение от roumensp »

joro написа:Българин, върнал се от Канада отваря завод за бронирани автомобили в България.
http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4587144/"
Ето ви един наистина успял българин.
Йорко, ти не можеш и да четеш бе. Фирмата е собственост на двама, единия от които живее в Канада от 1990 и нищо не пише за връщане. :D
Преди доста години и аз работех за фирма, чийто собственик беше българин и живееше в Лос Анджелис. “Връщаше” се един-два пъти в годината и имаше и офис в Румъния. А защо отвори офиси в тия 2 държави - за да се възползва от по-евтиния труд, т.е. постигаше американски печалби с български (румънски) разходи. Та и тоя българо-канадец си прави такива сметки, машините щели да са и за международния пазар. А съдружник му трябва, за да се води фирмата българска и да продава и на българската армия.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

roumensp написа:Фирмата е собственост на двама, единия от които живее в Канада от 1990 и нищо не пише за връщане.
Аз се отказах да коментирам този негов навик да брой всеки емигрант посетил българия за "върнал се". Прави се на луд и сменя темата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Милионера Красимир Дачев - Диков

Милионера Красимир Дачев - Диков - част 2
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Това ти ли си, Мухата2, Батката, или друг Мюнхаузен?
joro

Мнение от joro »

ablood написа:
roumensp написа:Фирмата е собственост на двама, единия от които живее в Канада от 1990 и нищо не пише за връщане.
Аз се отказах да коментирам този негов навик да брой всеки емигрант посетил българия за "върнал се". Прави се на луд и сменя темата.
Човекът е направил фирма заедно със своя съдружник в България, създава работни места, ще плаща заплати, данъци- да е жив и здрав и да му върви бизнеса. А кой къде живее в днешно време няма значение при отворени граници. Не мога да разбера хората в България какво само се оплакват, след като всеки българин може да отиде в която си иска европейска държава да живее и да работи. Не ти харесва в София- иди в Лондон, Амстердам, Париж. Българи има във всяка държава от ЕС. Но някои хора предпочитат да се оплакват и да врънкат, вместо да направят нещо по въпроса.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

По кой "въпрос"? Тук не виждам НИКАКЪВ въпрос/проблем, а само отклоняване на вниманието.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
ablood написа:
Човекът е направил фирма заедно със своя съдружник в България, създава работни места, ще плаща заплати, данъци- да е жив и здрав и да му върви бизнеса. А кой къде живее в днешно време няма значение при отворени граници.
Ъхъ. Така е.
Ама се пита що ти написа, че се е върнал от Канада в България?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Статистиката брои всеки емигрант посетил България за "върнал се". Даже и ако е била двудневна визита за погребение.

А гастарбайтерите се връщат по няколко пъти в годината, което яко помпа статистиките.

Македонците, взели си български паспорти и ваканционерите, закупили вила в някое село пък се водят "чужденци, заселили се в България". Нищо, че някои от тях са стъпвали само за ден-два.

Изобщо Йорко пропагандира усилено гербовските постижения.
prace

Мнение от prace »

Сега съм отседнала в Охрид в чудесно спретнато хотелче при семейство македонци, върнали се от Канада. Явно същите лузъри като нас. Върнали се от Торонто, където са живели 6 години и са си направили хотел от собствената им къща..Не искат и да чуят за Канада...
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

prace написа:Сега съм отседнала в Охрид в чудесно спретнато хотелче при семейство македонци, върнали се от Канада. Явно същите лузъри като нас. Върнали се от Торонто, където са живели 6 години и са си направили хотел от собствената им къща..Не искат и да чуят за Канада...
Познавам македонец (има и български паспорт), зарязал хотела си в Охрид, и дошъл тук без статут. Съпругата му си уреди работна виза, наскоро и той. Не ще и да чуе за връщане в Македония. Навярно, защото още е зелен новобранец.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

prace написа:Сега съм отседнала в Охрид в чудесно спретнато хотелче при семейство македонци, върнали се от Канада. Явно същите лузъри като нас. Върнали се от Торонто, където са живели 6 години и са си направили хотел от собствената им къща..Не искат и да чуят за Канада...
Кое му е успялото на тоя гастербайтер, че слугува на други в собствената си къща ? Загубил 6 години в живот като бъм, за да събере 200к за тая къща и да се прибере ... не е нужно да гледаш в Канада за такива, в Европа е пълно. Аз познавах такъв в Сиатъл, нищо не беше виждал и никъде не беше ходил, живееше като скот, за да събира пари и да ги праща на жена си в България, за аптеката й. Изчака да вземе гражданство и веднага обратно. Беше дошъл чрез недоразумението наречено “лотария” естествено.
Ми те в Банско всички са хотелиери, без да са ходили никъде, питай Йорко. :D
joro

Мнение от joro »

ablood написа:Статистиката брои всеки емигрант посетил България за "върнал се". Даже и ако е била двудневна визита за погребение.

А гастарбайтерите се връщат по няколко пъти в годината, което яко помпа статистиките.

Македонците, взели си български паспорти и ваканционерите, закупили вила в някое село пък се водят "чужденци, заселили се в България". Нищо, че някои от тях са стъпвали само за ден-два.

Изобщо Йорко пропагандира усилено гербовските постижения.
При Бай Тошо не можеше свободно да се излиза и влиза в България. А днес хората могат да пътуват свободно, всеки може да избира къде да живее. Естествено е да има българи, които отиват в чужбина, чужденци да идват в България. А това дали си успял или не изобщо не зависи от това в коя държава се намираш. Един разносвач на пици в Канада с какво е по-успял от един програмист в София?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:Един разносвач на пици в Канада с какво е по-успял от един програмист в София?
Не е, ама ако 5 години спестява бакшишите от разнасянето и после се прибере в България ще има толкова, колкото ако е бил програмист през същото това време. :D Затова има завърнали се гастербайтери, които са по-добре от образовани и квалифицирани хора. И съответно няма германски гастербайтери в България.
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:
joro написа:Един разносвач на пици в Канада с какво е по-успял от един програмист в София?
Не е, ама ако 5 години спестява бакшишите от разнасянето и после се прибере в България ще има толкова, колкото ако е бил програмист през същото това време. :D Затова има завърнали се гастербайтери, които са по-добре от образовани и квалифицирани хора. И съответно няма германски гастербайтери в България.
Едва ли. Времето, когато в България се работеше за 100 долара на месец отдавна отмина. Един квалифициран специалист- програмист, инженер, лекар в частна клиника, архитект, счетоводител и т.н може да взима няколко пъти по-голяма заплата от разносвач на пици в Канада.
Гастарбайтери от Германия не знам дали има, но в Банско има сервитьори и готвачи не само от Украйна, но и от Гърция, Хърватска, Турция....
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Aрхитектите не ги слагай в тази категория, защото съм вътре в нещата. И ти казвам, не взимат повече. :)
Лекарите също. Затова и оставате без квалифициран медицински персонал все повече.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''