Защо България не е добро място за живеене

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Защо България не е добро място за живеене

Мнение от Kan_Tangra »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:Сори, сега виждам, че си писал Канада ...
Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Тангра, няма как пресен-пресен от унивеститета в Канада, едва натрупал 1-2 годинки стаж (и без такъв от България, по програмиране) да си нещо повече от "средна ръка програмист". Даже дори не си достигнал "средна ръка". И викаш си вземал 6к. А преди малко ни разправяше, че "средна ръка в Канада" взимали 5к. Искаш ли да пробваш пак, с нови цифри?
Не бях аз, който разправяше, че средната ръка били с 5к.
Някой писа за статистика тук в темата, май Иван от алберта, и аз просто я цитирах.
Но ми се вижда съвсем нормално число. :D

Цитат:
Ivan1007 написа: Смешен ... колко да е смешен?
В България среднста заплата е 3100 лева в ИТ, в Канада 5000 долара.
Само не ми пробутвай и ти Жорковия лаф за PPP - качеството на живота, който си купуваш с тия пари в Канада е несравнимо по-високо отколкото в България.
По въпросът за "у дома" преди десетина години бях изпаднал в състояние да се чудя къде е "у дома".
Та един съученик ми отвори очите с кратък отговор - у дома е там, където те чакат.
За мен "у дома" е в Калгари.
Теб къде те чакат?
Последно промяна от Kan_Tangra на Сря Май 02, 2018 1:44 pm, променено общо 1 път.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D
Дай да почваме работа в твоята фирма.
Да ти препоръчам един кадър? ;)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Kan_Tangra написа:
roumensp написа:
Kan_Tangra написа:Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D
Дай да почваме работа в твоята фирма.
Да ти препоръчам един кадър? ;)
Моята фирма си публикува обявите публично на страницата си, аз нямам нужда от "кадри", защото не съм собственик. :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

roumensp написа:
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D И има немалко дето плащат по-добре, но вече не ме интересува, одъртях и търся стабилност и спокойствие.
Има значение и позицията, това "доста повече" за някой пресен от университета ли е, някой с 5 години стаж или някой с над 10-12 години стаж?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:
roumensp написа:
Вярно е, че не си, в моята фирма се почваше с доста повече още преди 12 години. :D И има немалко дето плащат по-добре, но вече не ме интересува, одъртях и търся стабилност и спокойствие.
Има значение и позицията, това "доста повече" за някой пресен от университета ли е, някой с 5 години стаж или някой с над 10-12 години стаж?
Пресен от университета няма да стане.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Повече взимах от 5к. Но аз си повиших длъжността доста бързо, и изобщо не съм представителна извадка. Някъде около 6.
Тангра, няма как пресен-пресен от унивеститета в Канада, едва натрупал 1-2 годинки стаж (и без такъв от България, по програмиране) да си нещо повече от "средна ръка програмист". Даже дори не си достигнал "средна ръка". И викаш си вземал 6к. А преди малко ни разправяше, че "средна ръка в Канада" взимали 5к. Искаш ли да пробваш пак, с нови цифри?
Някой писа за статистика тук в темата, май Иван от алберта, и аз просто я цитирах.
Както казах, искаш ли да пробваш пак с нови цифри? А не да ми сравняваш заплати на програмисти в България (които взимат 5-7 пъти средната заплата) с чисто средна заплата в Канада за всички възможни професии? Иван от Алберта разбира от заплати на програмисти колкото ти от заплати на сондьори във Форт Макмъри :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

В Канада има много други професии дето взимат повече от ИТ, и то значително повече.
speedy

Мнение от speedy »

Само да кажа, че програмистите са подмножество от общото IT. Аз също се водя един вид IT, но се изпотявам докато си програмирам термостата на отоплението вкъщи.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

В последно време е модерно на един програмист да се падат 2-ма проджект мениджъри. Те не само че му дават акъл, но и са със самочувствието, че без тях нищо няма да стане.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Kan_Tangra написа:
miteto написа:
Както казах, искаш ли да пробваш пак с нови цифри? А не да ми сравняваш заплати на програмисти в България (които взимат 5-7 пъти средната заплата) с чисто средна заплата в Канада за всички възможни професии? Иван от Алберта разбира от заплати на програмисти колкото ти от заплати на сондьори във Форт Макмъри :D
Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Нашия IT technician дето поддържа компютри, сървъри, мрежи и специализиран софтуер и хардуер е с 6 цифрена заплата.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Публикувани къде? Посочи източниците за България и Канада.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:Аз взимам повече от 5к нето.
Това го добавяме към абнормалния размер на пениса ти, Королата, която загрявала "моментално" при -20 градуса, предстоящата немска лимузина, множеството красиви и млади жени с които си се срещал в Монреал, много по-красивите и млади жени с които се срещаш в София, множеството имоти, които СИ купил, бъдещата ти супер-млада съпруга, мачовските ти подвизи...

Представям си още какви си ги раздувал, докато си бил в игнор-листа ми. Вече ще те следя редовно.

Изображение
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

optics написа:Изображение

охтис един съвет от мен.
поне като избираш пейзажите с изоставени къщи в някои други български села избирай и публикувай такива на които и улиците са разбити и в укаяно състояние а не такива с добре поддържани селски улици факт виден от твоите публикации щото от опитите си да ни натрапиш негативни чувства и антиреклама към бившата си родини и правиш само реклама,а и все още ние хорта с позитивни очи все още не се броим на пръсти и за радост на родината ни сме мнозинство за разлика от бързо претопяващата се емигрантска маса в чужбина ;)

обзалагам се ,че децата ти не знаят българската азбука до средата,но засметка на това местните кантона и мандарен са им флуент :(
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:
Ivan1007 написа:Аз сравнявах средни заплати за IT публикувани за България и Канада.
Публикувани къде? Посочи източниците за България и Канада.
https://www.economic.bg/bg/news/9/v-it- ... tvoto.html"

https://www.payscale.com/research/CA/Jo ... ist/Salary"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jet

Мнение от jet »

Pavel M: човека прави реклама на хубави пътища, ти пък къде гледаш в порутените къщи. Трябва да ги затрива с Фотошопа да не развалят пейзажа.
Публикувай отговор