За провинция Алберта
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Popravete me ako gresha no tam v Alberta sa edni ot naj-skupite zastrahovki za koli 300$ za nov emigrant na mesec ednostranna zastrahovka za kola ot na Hitler abiuturenskata. Samite Calgarianci dori riadko padali pod 200$ za sushtata takava, a tam kolata si e napravo zaduljitelna. Detskite gradini bili ot 500-900$ na mesec neshto, koeto napravo grumva semejnite imigranti.
Za sravnenie shte kaja za Montreal che zastrahovka na kola za nov imigrant e 30$ na mesec i detska gradina okolo 150 na mesec koeto DOSTA po-evtino za pochti sushtite dohodi a za naemite niama da govoria.
Za sravnenie shte kaja za Montreal che zastrahovka na kola za nov imigrant e 30$ na mesec i detska gradina okolo 150 na mesec koeto DOSTA po-evtino za pochti sushtite dohodi a za naemite niama da govoria.
aйде сега пак сега пак се почна.
аз чух от един комшия, той пък чул от шурея си, че на баба Кера малката й внучка била ку... нищо че баба Кера е стара мома.
застраховките за коли паднаха от 1 октомври. моята е вече 130$ на месец, а канадци с повече от 5 години плащат по 50-60 на месец, естествено ако са нямали тикети през този период.
детските градини струват 500-700 долара в зависимост от това колко голямо е детето, но човек може да кандидатства за субсидия.
но всичко това се компенсира според мен с това да изкарваш сам нормални доходи.
аз чух от един комшия, той пък чул от шурея си, че на баба Кера малката й внучка била ку... нищо че баба Кера е стара мома.
застраховките за коли паднаха от 1 октомври. моята е вече 130$ на месец, а канадци с повече от 5 години плащат по 50-60 на месец, естествено ако са нямали тикети през този период.
детските градини струват 500-700 долара в зависимост от това колко голямо е детето, но човек може да кандидатства за субсидия.
но всичко това се компенсира според мен с това да изкарваш сам нормални доходи.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Това за застраховките явно е прясно прясно и е много добра новина т.е. разликата с монреалските е от 50-100 и нещо - определеноа поносима разлика. Аз живо се интересувам окак се движат условията на живот в останалите големи Канадски градове, но явно това ми е убягнало. А за субсидията мога да кажа без да обиждам че е НЕДОСТИЖИМА. Причини дава се на семейство което не може да си гледа само детето (т.е. и двамата работят или единия учи другия работи или единия работи и другия си търси работа само в рамките на два месеца, КАТО ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ ДОХОД НАД 37000 ГОДИШНО - нещо при което тази субсидия може да я взимаш ако единия си търси работа и то в рамките на споменатите два месеца при всички останали случаи е просто изключение а самата субсидия е около 150-300 не лоша сума). Да не споменаваме че Алберта е с едни от най-малките провинциални детски 45 или нещо такова (за сравнение в Кебек тъкмо направиха максималната сума 166 на месец или чисто 500 предварително за три месеца). Споменавам само лошите работи без желание да ви дразня просто други не са ги казали иначе за несемейни, които не говорят френски или не го понасят и се чустват комфортно в по-малки градове и нямат нужда от адаптация е добър избор. Аз лично ако бях в такова положение също бих се замислил (Макар Ванкувър за самия мен да си остава най-добрия вариянт независимо от другите му недостаци). Не може само сметаната на всичко да гледаме опредлено Монреал за семейни с неголеми доходи е най-добрия вариант като ниво на живот (и не само). Друго което е хубаво Калгари и Едмънтън е че почти всичко апртаментии къщи са нови макар и да са малко по-скъпи т.е. трудно е да намериш изгодна сделка да над 50-60 години за къща а в Калгари например основно са над 80-90 години, но мен лично това не ме топли нито ми дига стандарта на живот в общ план, защото хора като нас имигранти с динамични възможности е добре да си поддържат мобилността и да не намалят възможностите си на реализация сред местните - но хора разни.
Но въпреки всичко имат най-добрия канадски хокеен отбор засега, който замалко да вземе купа Стенли - Пламъците на Калгари, да не говорим пък че Едмънтън е дал най-голямата хокейна звезда на всички времена Гетцки.
п.с. можеш ли да ми посочиш нещо като линк или нещо такова за намалянето на застраховките защото доста търсих след постинга ти но не намерих нищо.
Но въпреки всичко имат най-добрия канадски хокеен отбор засега, който замалко да вземе купа Стенли - Пламъците на Калгари, да не говорим пък че Едмънтън е дал най-голямата хокейна звезда на всички времена Гетцки.
п.с. можеш ли да ми посочиш нещо като линк или нещо такова за намалянето на застраховките защото доста търсих след постинга ти но не намерих нищо.
Мое лично скромно мнение е че възможностите за реализация в Албърта са много по-добри отколкото в Квебек като цяло. Просто нещата са по-опростени, има по-малко бюрокрация а освен това income tax в Албърта е по-нисък в сравнение с Квебек. Автомобилните застраховки са по-високи в сравнение с Квебек но се понижават заради търсене и предлагане (конкуренция) докато застраховките в Квебек са по-ниски но ще се повишат с чисто административни мерки (монопол). Дефицитът на SAAQ за миналата година е повече от $400 милиона и ми се струва че тези пари трябва да дойдат отнякъде и е нормално да се очаква повишение.
Едмънтън е дал най-голямата хокейна звезда на всички времена Гетцки.
Wayne Gretzky e ot Brantford, ON, (bashta mu oshte zhiwee tam), ima ulica na negowo ime - W.Gretzky Pkwy, ne znam kyde e igral, no maj naj-golemi uspehi ima w NY Rangers ako ne se lyzha. Oswen towa e uchastwal w zabelezhitelnite machowe i geroizym na Canada nad USSR po wreme na studenata vojna. Da bydem tochni de.