Za kolko vreme se stava kanadec

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
shtir

Za kolko vreme se stava kanadec

Мнение от shtir »

Zdraveite, pitane kum veche zaminalite:

Za kolko vreme se stava kanadec? Imam danni che za tri godini. A i posle kakvi sa usloviata da si zapazish grajdanstvoto. Kazaha mi che triabva vsiaka godina po 6 meseca da prekarvash v Canada, koeto mi se struva dosta tupo.

Mersi za otgovotite :)))
Аватар
Koko

Re: Za kolko vreme se stava kanadec

Мнение от Koko »

shtir написа:Zdraveite, pitane kum veche zaminalite:

Za kolko vreme se stava kanadec? Imam danni che za tri godini. A i posle kakvi sa usloviata da si zapazish grajdanstvoto. Kazaha mi che triabva vsiaka godina po 6 meseca da prekarvash v Canada, koeto mi se struva dosta tupo.

Mersi za otgovotite :)))
Канадско гражданство се взима след като си живял в Канада 3 пълни години (1095 дни) от последните 4-ри години. Има процедура, която накратко е следната - след като направиш тези 1095 дни престой в Канада подаваш формуляр по образец (има го в официалния сайт на правителството) и снимки, плаща се разбира се и такса, след това има интервю или тест и накрая има церемония на която се полага клетва.
Що се отнася до 6-те месеца престой - значи преди имаше изискване за легалните имигранти да са в Канада поне 6 месеца от всяка година - за да не си загубиш статута на легален имигрант. Това изискване няма нищо общо с канадското гражданство, освен това миналата година беше променено - сега за да не загубиш статута си на легален имигрант, трябва да си в Канада 2 пълни години от всеки 5 години престой в Канада.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Sled podawaneto na dokumentite se chaka mezhdu 7 i 10 meseca, taka che grubo smjataj 4 godini osobenno ako si otskochil za njakoja i druga sedmica prez towa wreme to BG-to i/ili do US/Karibite.

Lub0
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

tochno taka, shtir, tryabva da napravish tri palni godini v Canada ot 4 kato permanent resident, za da stanesh grajdanin, no vednaj stanesh li, nikoy ne moje da te zadrji tuk i nyama da zagubish grajdanstvoto si, dori da ne navestyavash Canada s godini. :lol: No, opredeleno tryabva da se zadrjish v Canada prvonachalno, ako iskash da stanesh brzo grajdanin. I Lub0 e prav, obache, shtoto byurokraciyata e bavna i moje da otneme naistina pone 6-7 meseca da stanesh grajdanin, che i poveche.
Uspeh! :P
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Oficialno pishe che procedurata trae mezhdu 7 i 10 meseca, mogat sashto taka da te izwikat da dawash otpechataci (osobenno ako ima njakoj osaden s ime kato twoeto). Ako imah security clearance ot predi towa procedurata shte e po barza. I oshte neshto, nosi se sluh che dawat po barzo grazhdanstwo ako nablizhawat izbori... no towa e samo sluh.

Aide sas zdrawe,
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Andi

Мнение от Andi »

Абе, гражданин се става за около 3-4 години, това е ясно :lol:
Но ако преди това си бил селянин - ще видиш голям зор :shock:
Your dreams may be closer than you realize !
shtir

Mersi mnogo za izcherpatelnite otgovori :)

Мнение от shtir »

Mersi mnogo za izcherpatelnite otgovori :) Osobeno goliamo vnimanie shte oburna na preduprejdenieto na Andi :))
Заключено