Смях и ужас в „Манастирски ливади”
Да анализираме. Значи. Всичко, което е казано е вярно.
Има големи строителни безумства в София.
Това, което ме подразни мен лично е претенциозният стил на статията - очевидно поръчкова и в никакъв случай съпреживяваща.
Нещо нормално за проблеми от такъв тип, поднесени на високолитературен език с намек на поне една криеща се в храстите философска магистратура.

Обаче за обикновенният читател, незапознат със същността на проблема и поизгубил се из дебрите на словестните каламбури изведнъж му плисва като чаша студена вода в лицето прозрението, че основен виновник за нарушения уют на мравките и калинките из ливадите, мила моя майно льо, манастирските се явява законът за реституцията.
Еврика! Точно това си помислих и аз.
Ако я нямаше реституцията, нямаше да има и нови застроявания и нарушени гледки на някои, които помнят мириса на кукуряк и романтиката на ремсистката си младост!

П.П. Най-голямото цунами в чаша се получи обаче, когато в коментарите един чичо с щампа на тениската: "Forever Putin!" се изцепи: "Ами те така ги учат архитектчетата у ВИАС". Хвала на такива мозъци! Хвала!
Жоре, пазете си ги и не им позволявайте в никакъв случай да изтичат в чужбината!