rumensp написа:Ти да не мислиш, че нашия бензин идва от Албърта ? Пълня на Шеврон, Шел и Есо, такива са ни повечето бензиностанции, тук-таме някоя на Петро Канада. Тая тръба е за “bitumen”, който се рафинира в САЩ и после продукта ми се внася на двойна цена, затова и вчера платих 1.44 за литър.
Газта си е наша, както и тока, така че какво точно могат да обяснят политиците ? Че ще умрем без техния бийф, а те без нашето вино ?

Всякакви допълнителни мерки от страна на Албърта биха имали точно обратен ефект - да засилят съпротивата в BC.
Не е ли същото и при вас, вместо от тръби - от танкери ? Или както се казва вода гази жаден ходи.
То така е много лесно, бензина ни не идва от Албърта и всичко ни е зелено, но от все някъде идва. Aвтомобилите ви, пък било те електрически и турбините за ВЕЦ-овете, сондите за газта.
Това означава, че щом петролната индустрията в Алберта трябва да умре, то трябва другите провинции да са готови да приемат доста мигриращ народ в търсене на препитание.
Колкото до океана и танкерите, доколкото знам всичкия петрол от Аляска така или иначе се превозва с танкери по същото това крайбрежие.
Ми да продукта се внася в САЩ и рафинирания продукт се внася на двойна цена точно защото нямаме избор на пазари. Нали точно за това говорим.
След всичката далавера най-вероятно излиза че им даваме суровината почти без пари.
И при нас е същото да не мислиш, че съм супер щастлив от което.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.