agent Ozo написа:Eвропейците успешно бяха омаяни и приспани със сладките приказки за толерантност и човеколюбие през онези години, в които Западна Европа бе заобиколена от диктаторски и тиранични режими. Които държаха местното население под контрол и стопираха масовата емиграция към Запада, така че баба Европа нямаше сериозни проблеми с пришълци. Изключвам Франция, която от гузна съвест и от лични интереси пусна голям брой алжирци и си докара беля на главата.
Това въобще не е вярно, но както може да се очаква най-кресливите и чудещи се какво да правят по цял ден отново взимат превес.
В западните държави, особено тези с бивши колонии,
винаги е имало свободна емиграция от тези държави.
Както е и в сила Женевската конвенция за бежанците от 51 година.
Разликата за бившите държави от соц. блока, че преди можехме да се възползваме от тази конвенция, докато след падането на желязната завеса това се промени.
Сега, какво точно ни сърби или боли?
Че някои все още могат да се възползват от конвенцията, а други като нереализирали се потомци на бивши военни ауцайдери не могат.
Ами те-западняците им правят добро. Все пак някой трябва да остане и в България и с данъците си да допринася за непрекъснато покачващия се жизнен стандарт.
Аз съм много доволен за последната победа на либерастите, благодарение на която близките ни могат да ни посещават свободно в Канада. По-рано процесът по вадене на виза беше бавен, скъп и не винаги увенчан с положителен резултат.
Сега ваденето на елекронно разрешително за пътуване Ета отнема само няколко минути онлайн.
И това е все благодарение на членството ни в Европейския съюз. Който твърди, че това членство е вредно е или глупак или още по-лошо - злонамерен тип и безродник.
Това за завръщането на концлагерите за цигани го оставям без коментар!..Макар, че ми се ще и в Канада да ги въведат, за някои, които не са свикнали да се трудят, а само да цоцат.

''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''