minah procedurata za kwebek, no smqtam da otida W TORONTO. mislq da nosq 4000 CA. daite mi sawet kak da postapq. da gi nosq w cash, travel check ili ne6o dr. triabwa li da deklariram tazi suma.
Thanks in advance.
4000CAD > 5000 лева, значи трябва да ги декларираш (но не е нужно да ги доказваш и т.н., само ги полълни в декларацията).
как да ги носиш? аз моите ги донесох в кеш.
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
Абе нещо си спомням че на излизане от България май вече е по-голяма сумата, която може да не се декларира, т.е. ако носиш по-малко от 7000 или 8000 лева може да не ги декларираш. Най-добре провери на сайта на митниците. Иначе за Онтарио минималната сума за пред имиграционните за сам човек беше около CAD 10000 , а пък ти ще влизаш с по-малко от половината от изискваните, затова си измисли някаква много убедителна история защо са ти толкова малко парите, да не почнат да се заяждат нещо.
А иначе спокойно можеш да ги носиш кеш, просто ще искаш в банката да ти ги дадат по 100-доларови банкноти ако не искаш голяма пачка и готово.
Donesi si gi kakto ti e udobno, a za sumata ne se pritesnjavaj. Kazhi im che drugite pari shte si gi prehvyrlish po bankov pyt, ako te pitat zashto si s tolkova malko. Nie vljazohme samo s 3000 CA (trichlenno semejstvo) syshto cesh. Njamahme problemi.
Uspeh
stern написа:minah procedurata za kwebek, no smqtam da otida W TORONTO. mislq da nosq 4000 CA. daite mi sawet kak da postapq. da gi nosq w cash, travel check ili ne6o dr. triabwa li da deklariram tazi suma.
Thanks in advance.
nosi si gi v djoba. ne sa chak tolkova mnogo che da go skasat
A osobeno parvite dni shte imash nijda ot mnogo cash
Ima hora gotovi da braniat istinata dokato ot neia ne ostane nishto. (J.R.Openhimer)