Amazon fire tv stick vs Roku stick vs Android TV stick
- ablood
- Обратна връзка:
Amazon fire tv stick vs Roku stick vs Android TV stick
За сега у дома ползваме няколко андроида и гледаме предимно Нетфликс. Сега обаче Нетфликс надуха цената, Хулу отрязаха Канада и се появиха нови конкуренти. Та имам няколко въпроса:
При абонамент Амазон прайм получавам ли Нетфликс? Мога ли да го ползвам на множество устройства едновременно?
Какво повече/по-малко получавам от Року?
При абонамент Амазон прайм получавам ли Нетфликс? Мога ли да го ползвам на множество устройства едновременно?
Какво повече/по-малко получавам от Року?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Re: Amazon fire tv stick vs Roku stick vs Android TV stick
При абонамент за Amazon Prime получаваш Amazon Prime.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- roumensp
Амазон Прайм Видео има доста по-малко филми от Нетфликс. Жена ми има Прайм, защото често пазарува оттам, но аз почти никога не го гледам, Нетфликс ми е достатъчен.
Року не ти дава право на нищо безплатно (имам две у-ва). Може да ти даде 4К и HDR, ако имаш съответния хардуер, но подобни филми все още са рядкост. За Року няма Kodi, ако случайно си свикнал с него от андроидите.
Стой си с андроидите и Нетфликс, в момента няма реална конкуренция.
Року не ти дава право на нищо безплатно (имам две у-ва). Може да ти даде 4К и HDR, ако имаш съответния хардуер, но подобни филми все още са рядкост. За Року няма Kodi, ако случайно си свикнал с него от андроидите.
Стой си с андроидите и Нетфликс, в момента няма реална конкуренция.
- ablood
- Обратна връзка:
Хм. Благодаря.
Понеже андроидът в нашата спалня одъртя обмислям да взема един Амазон базов плеър, който да ползвам за Нетфликс. Цената е едва $50 и хардуерът изглежда добър. Или едно Року? Евтините китайски Андроиди са бавни и досадни.
Понеже андроидът в нашата спалня одъртя обмислям да взема един Амазон базов плеър, който да ползвам за Нетфликс. Цената е едва $50 и хардуерът изглежда добър. Или едно Року? Евтините китайски Андроиди са бавни и досадни.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- roumensp
Ако търсиш плейване на медия от нетуърк дискове/сървъри, Нетфликс, ЮТюб, Спотифай, разни канали за новини и подобни официални неща Рокуто става. Има и по-пиратски неща (private channels), ама качеството не е добро. Има и TV канали/пакети дето искат абонамент, но аз нямам интерес към тях. В магазините има поне 4-5 вида Року, прецени кой модел точно ще ти върши работа.ablood написа:Хм. Благодаря.
- optics
- Модератор
Блъде, според мене, забрави го това року. Плащаш за маркетинговите им усилия не за някакви реални предимства.
Аз съм хвърлил око на един доста мощен китайски плеър с хубави ревюта. Ето го, и хич не е скъп.
Аз съм хвърлил око на един доста мощен китайски плеър с хубави ревюта. Ето го, и хич не е скъп.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Netflix не стриймва 4К и HDR на такива у-ва, а моето ТВ е такова.optics написа:Блъде, според мене, забрави го това року. Плащаш за маркетинговите им усилия не за някакви реални предимства.
Освен ако андроидското ти у-во не е NVIDIA Shield или Nexus Player, Нетфликс ще го сложи в категорията на смартфоните и таблетите.
Щом ТВто му не е смарт, няма как да е 4К, т.е. няма смисъл да се набутва за $100 Року; това за 50 върши отлична работа и идва с дистанционно, вместо да използваш телефона си за такова.roumensp написа:Ако търсиш плейване на медия от нетуърк дискове/сървъри, Нетфликс, ЮТюб, Спотифай, разни канали за новини и подобни официални неща Рокуто става. Има и по-пиратски неща (private channels), ама качеството не е добро. Има и TV канали/пакети дето искат абонамент, но аз нямам интерес към тях. В магазините има поне 4-5 вида Року, прецени кой модел точно ще ти върши работа.ablood написа:Хм. Благодаря.
Року рулз!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- roumensp
На дистанционните на моите модели можеш да им говориш (войс команди), но лично аз не ползвам тая функция. Мразя да говоря и на PC-та, таблети и телефони ... чувствам се някак си глупаво. Може би съм изостанал, не знам.Павел написа:Щом ТВто му не е смарт, няма как да е 4К, т.е. няма смисъл да се набутва за $100 Року; това за 50 върши отлична работа и идва с дистанционно, вместо да използваш телефона си за такова.roumensp написа:Ако търсиш плейване на медия от нетуърк дискове/сървъри, Нетфликс, ЮТюб, Спотифай, разни канали за новини и подобни официални неща Рокуто става. Има и по-пиратски неща (private channels), ама качеството не е добро. Има и TV канали/пакети дето искат абонамент, но аз нямам интерес към тях. В магазините има поне 4-5 вида Року, прецени кой модел точно ще ти върши работа.ablood написа:Хм. Благодаря.
Року рулз!
- optics
- Модератор
Едно време се чудех защо майка ми не се впечатлява от по-високата резолюция на снимка или видео. Сега взех да идвам на същия хал
Не съм убеден че мога да различа 1080р от 720р на телевизора и разстоянието в къщи. Даже на 576р ми е перфектен експириънс.
Не съм убеден че мога да различа 1080р от 720р на телевизора и разстоянието в къщи. Даже на 576р ми е перфектен експириънс.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- roumensp
Ами то зависи от големината му и от какво разстояние го гледаш. Колкото по-голям, толкова по-големи пиксели.optics написа:Едно време се чудех защо майка ми не се впечатлява от по-високата резолюция на снимка или видео. Сега взех да идвам на същия хал
- optics
- Модератор
Знам, но понеже не искам да развявам нито едното, нито другото по форуми, затова казах - при тоя размер и при това разстояние което е нашето в момента.roumensp написа:Ами то зависи от големината му и от какво разстояние го гледаш. Колкото по-голям, толкова по-големи пиксели.optics написа:Едно време се чудех защо майка ми не се впечатлява от по-високата резолюция на снимка или видео. Сега взех да идвам на същия хал
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Року става за Нетфликс и тубата. За друго - не става, също както и най-смарт телевизорите. За Коди и подобни (плюс споменатите дотук) - Андроид, за мачове и хокей на живо (плюс всичко останало) - само компютър с Windows.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
- roumensp
Е то ако си решил сериозно да пиратстваш единствено PC върши работа, в това няма спор.
Но детето ти в другата стая няма да пиратства и не му трябва PC за целта, нали.
Интересите в едно семейство често се разминават, например аз още не съм отрязал кабела единствено заради жена ми, просто не мога да намеря за без пари по Интернет това, което тя гледа. Мога да го намеря срещу пари, ако се абонирам за ТВ пакет от фирма и го стриймвам, но какъв е смисъла, ако сумата ще е подобна на настоящата ?
Но детето ти в другата стая няма да пиратства и не му трябва PC за целта, нали.
Интересите в едно семейство често се разминават, например аз още не съм отрязал кабела единствено заради жена ми, просто не мога да намеря за без пари по Интернет това, което тя гледа. Мога да го намеря срещу пари, ако се абонирам за ТВ пакет от фирма и го стриймвам, но какъв е смисъла, ако сумата ще е подобна на настоящата ?