Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Kan_Tangra

Re: Какво се случва в България?

Мнение от Kan_Tangra »

Да, де, но има разлика дали роднините ти живеят в Бургас или Перник или Люлин 14.
На мен лично Гърция ми е напълно по джоба, но не горя от нетърпение да ходя там на плаж.
Мога да отскоча за седмица, примерно юни, но по-скоро като допълнение на черноморския сезон, а не като алтернатива.
Разбира се, това е въпрос на вкус.
Сухи снобарии не са ми в кръвта. Ако ще и да вадя по 5к от пломба. Или коронка беше.
8)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Kan_Tangra написа:Сухи снобарии не са ми в кръвта.
Почти цяла минута седя пред екрана и се чудя какво да напиша под това. Честно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Kan_Tangra написа:Да, де, но има разлика дали роднините ти живеят в Бургас или Перник или Люлин 14.
Нещо пак не се разбираме. Каква разлика??? Какво се опитваш да кажеш с половин уста?

Аз ти говоря за хора които живеят в България. Някои от тях ходят на море в България, други ходят на море в Гърция, трети не ходят въобще. Никой от тях няма роднини които да живеят на морето така че това не е фактор. (Ако намекваш че се ходи там заради роднините - къде от любов, къде за да далаверата).
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

optics написа:
Ivan1007 написа:Е, не е избор.
Въпрос на възможности.
Толкоз могат.
Пей му ти ама той като не разбира от кладенчова вода...
;-)
Имам много приятели дето ходят по Гърция и Испания, имам и много
приятели дето ходят на българско море. От тия вторите нито един не е заможен,
а от първите нито един не е беден. Случайност ?
А имам и такива приятели дето въобще не ходят. Дали щото им е по-приятно
да си седят в къщи и четат Достоевски?
Избор - май асс.
Начии аз имах предвид не само възможностите на туристите, било то българи или чужденци.
Имах предвид и възможностите на Слънчака.
Там за друго освен за алкохолен туризъм не става след презастрояването от мутрите.
Иначе аз ходя десетина дена в Гърция и 5-6 дена на нашето Черноморие. Ако не съм българин не мисля, че бих повторил България след Гърция.
Средиземноморието е нещо уникално, та ако ще и Албания да е. Там също има презастрояване (Дурас) пътищата поне до преди 4 години още бяха доста зле, задръствания вечер (Вльора ), но има все още места с девствени плажове, малки ресторантчета с евтина и прясна риба, миди, октоподи, раци, и какво ли не. Места, където като се пуснеш на маска и шнорхел забравяш да излезеш. "Албанската Ривиера" между Саранда и Вльора не случайно носи това име, но без навалицата на френската. В България за съжаление такива места отдавна няма.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
pumpy

Мнение от pumpy »

Понякога жена ми ми казва "добре, че говоря български, та мога да разбера какво искаш да кажеш на английски"
Ас днес прочетох едн астатия и си помислих " добре, че говоря английски, та да разбера какво са превели хората на български":

"базова икономика" идва от английското "basic economie". Само дето не става дума за икономика, а за базова икономична класа в самолет...
Πpeз тoвa лятo пo вpeмe нa пoчивĸитe cи cтoтици или дopи xиляди aмepиĸaнци щe ce дoĸocнaт зa пъpви път дo т.нap. "бaзoвa иĸoнoмиĸa". Toвa e нoвo тeчeниe, пoдxвaнaтo oт тpитe нaй-гoлeми aвиoлинии в Щaтитe. Eтo ĸaĸвo пpeдcтaвлявa тo:

Цeлтa e "бaзoвaтa иĸoнoмиĸa" дa пpeдлaгa c мeждy 15 дo 30 дoлapa пo-ниcĸи цeни oт "тpaдициoннaтa иĸoнoмиĸa".
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

хаха, тва направо като кралската планинска полиция.
:rofl:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

pumpy написа:
Kpetrov написа: Единицата място където правят "повече" кинти въобще няма да съществува без икономичната и не представлява реален бизнес модел без масата.
Поправи ме ако не съм разбрал правилно:
Конкорд летеше, защото Бритиш и Ер Франс имаха друг бизнес, който субсидираше летенето в Конкорд ?
Частните джетове и бизнес чартъри съществуват зараси масата, навряна в икономична класа ?
Ако масата можеше да си позволи пътуване в първа класа, самолетите щяха да са само с такава и да правят добра печалба. Проблема, е че масата не може да си го позволи, затова е готова да плаща по-малко и да бъде по-насъбрана на квадратен метър.
А авиокомпаниите правят печалба и от двата модела, но определено правят по-голяма печалба на квадратен метър от седалките в началото на самолета, отколкото тези отзад.
Точно така, летеше.
Кои са частните джетове и бизнес чартъри, като компании с по-големи стойност и печалби от АА, United и т.н.?
Проблема бил, че масата не може да си го позволи! Това не е проблем а реалност. Ако масата можеше да лети с часни джетове, то какво щеше да яде или в частност, кой щеше да пилотира джета и да го поддържа?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В бизнес класата многопочти винаги има свободни места. Сетра ми пътува на "Standby" и обикновено им дават места в бизнес класа защото само там е свободно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Kpetrov написа:
pumpy написа:
Kpetrov написа: Единицата място където правят "повече" кинти въобще няма да съществува без икономичната и не представлява реален бизнес модел без масата.
Поправи ме ако не съм разбрал правилно:
Конкорд летеше, защото Бритиш и Ер Франс имаха друг бизнес, който субсидираше летенето в Конкорд ?
Частните джетове и бизнес чартъри съществуват зараси масата, навряна в икономична класа ?
Ако масата можеше да си позволи пътуване в първа класа, самолетите щяха да са само с такава и да правят добра печалба. Проблема, е че масата не може да си го позволи, затова е готова да плаща по-малко и да бъде по-насъбрана на квадратен метър.
А авиокомпаниите правят печалба и от двата модела, но определено правят по-голяма печалба на квадратен метър от седалките в началото на самолета, отколкото тези отзад.
Точно така, летеше.
Кои са частните джетове и бизнес чартъри, като компании с по-големи стойност и печалби от АА, United и т.н.?
Проблема бил, че масата не може да си го позволи! Това не е проблем а реалност. Ако масата можеше да лети с часни джетове, то какво щеше да яде или в частност, кой щеше да пилотира джета и да го поддържа?
Дригарю Петров,
Да ви припомня, че ставаше въпрос не просто за места за евтин туризъм, а за мястото за изключително евтин алкохолен туризъм Слънчев Бряг.
СлучайНо да знаеш някоя нискотарифна авиокомпания, която да предлага текила и бира по левче на борда на самолета. Или круиз компания или курорт на карибите дето да предлага неограничено алкохол докато напълнят басейна с повръщане, персонала курса с гостите и прави секс в басейна пред погледите на децата? ЛинейкиТе на 6 частни болници да се надпреварват да вдигнат падналия от алкохолно отравяне за да го дерат след това с 1000 и кусур евро сметка? Полицията да си затваря очите пред пияните повръщащи на улицата чужденци и да проверява някой щото изглежда сънародник?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:В бизнес класата многопочти винаги има свободни места. Сетра ми пътува на "Standby" и обикновено им дават места в бизнес класа защото само там е свободно.
Интересно ми е с коя компания пътува сестрат и в бизенс класа на "изчакване" ?
"преместването" в бизнес класа става въз основа за строга система, свързана с "излетени мили" и ниво на "членство" в съответната програма или алианс. Малко вероятно е някой от пета група да се озове в бизнес класа понеже е на "изчакване"
А относно Конкорда, който "летеше", както е добре известно той спря да лети заради проблеми със сигурността, а не защото е бил на загуба, но безсмислени теми не ми се коментират повече. Който си го кефи "слънчака" да е жив и здрав. Аз явно съм свикнал да ходя на море на място (днешен Слънчев Ден, тогава беше Дружба), където нямаше още 20 гъза около мен и никой не се напиваше до припадък с шльоковица. Гледам и днес да е така
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

pumpy написа:Аз явно съм свикнал да ходя на море на място (днешен Слънчев Ден, тогава беше Дружба), където нямаше още 20 гъза около мен и никой не се напиваше до припадък с шльоковица.
Интересното е, че последните няколко години преди да заминем за САЩ и ние ходехме там. Никога не съм срещал простотии в тоя район. Южното черноморие го отписах 20 години по-рано.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:В бизнес класата многопочти винаги има свободни места. Сетра ми пътува на "Standby" и обикновено им дават места в бизнес класа защото само там е свободно.
И аз искам да знам коя е тази компания дето дава безплатно ъпгрейд за бизнес класа.
Допреди няколко години бях Gold на Луфтханза и след като спряха да летят до Калгари станах Gold на Air Canada. Air Canada бяха най-либералните за ъпгрейдване със специални точки за нива от Gold нагоре. Въпросът беше, че да минеш в Gold и да го поддържаш ти трябваха 6-7 презокеански полета всяка година.
-
Без точки или доплащане беше изключено да минеш в бизнес класа за презокеански ако ще да е празна и отзад да е гъчкано.
За вътрешни линии и полети Северна Америка може и да е ставало, щото там разликата между бизнес и економи е никаква - ако самолета е 3х3 просто оставят среднот място свободно в първите 3 реда, които са бизнес класа. А, има перде, сандвичите са малко по-добри и евентуално получаваш чаша вино. Презокеанските са друга работа.

Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

optics написа:
Kan_Tangra написа:Да, де, но има разлика дали роднините ти живеят в Бургас или Перник или Люлин 14.
Нещо пак не се разбираме. Каква разлика??? Какво се опитваш да кажеш с половин уста?

Аз ти говоря за хора които живеят в България. Някои от тях ходят на море в България, други ходят на море в Гърция, трети не ходят въобще. Никой от тях няма роднини които да живеят на морето така че това не е фактор. (Ако намекваш че се ходи там заради роднините - къде от любов, къде за да далаверата).
Не знам толкова очевидни неща как не можеш да схванеш.
Да речем, че обсъждаме транспорта.
Ти ми казваш, имам хора, които взимат под наем лимузини, други ползват автобус, а трети вървят пеш.
Аз казвам, не е зле да вземеш под наем лимузина, но не ме кефи да е през цялото време. При положение, че си имам собствена никак не лоша кола (близка до лимузината). Може и да рентна някоя, но ей така, не за да се придвижа, а за да опитам нещо различно.

Ти ми казваш, какви са тия недомлъвки, хората, за които говоря, нямат собствена кола, и някои от тях рентват лимузина, други вървят пеш.

Е, има ли изобщо някаква логика?
Нали това е точно моята теза! Щом като си нямат собствена кола, им остава свободата на избора или да си рентват, или да вървят пеш.
На мен пък ми остава избора, и да карам собствена кола.

В крайна сметка има ли някой, който да е ходил по плажовете на Дюните, Каваци, Змийския остров, че да ги сравнява, или сте ходили само по претъпканите места за заблудени бели туристи от сорта на Дружба и Слънчев Бряг.
То по тая логика и аз мога да сравнявам Нунавут и да слагам под общ знаменател цяла Канада.
Както например Ванкувър е в порядъци по-добре, дали няма плажове в България, които са в порядъци по-добри? Само дето не сте ходили там.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола