Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво се случва в България?

Мнение от pumpy »

optics написа:
pumpy написа:....нашето черноморие и с навалица и без навалица никъде го няма.....
Ето на! Сега ще те обявят за Българомразец ;)
Нашето е най-хубаво, точка.
Всякакви други мнения са на продажници, подлоги, -расти и -оиди
:lol:
мнението на група лузъри не ме интересува особено, а тези определения идват предимно от тяхна посока. В крайна сметка "всяка жаба да си знае гьола". А на жорката му е простено, той е от Банско....
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

optics написа:
pumpy написа:....нашето черноморие и с навалица и без навалица никъде го няма.....
Ето на! Сега ще те обявят за Българомразец ;)
Нашето е най-хубаво, точка.
Всякакви други мнения са на продажници, подлоги, -расти и -оиди
:lol:
Не си ли забелязъл, че гледаме да си мълчим на очевадната комплексарщина?
Не го знам пумпала къде го стяга шапката, но на мен лично отдавна ми е писнало да казвам на бялото бяло.
Пишете си каквото си искате, от мен имате само съжаление!
;)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

miteto написа:Това Пуерто Ваярта ли е? Как е океана там, чувал съм че е много бурен и не става за малки деца? Когато решим почивката да е в Мексико, ходим на Ривиера Мая, там плажовете са същите като на снимката и морето е супер.

П.С. На Слънчака не съм ходил и май няма и да ида :D
Това е Нуево Ваярта, на 20 км от Пуерто. Океана е бурен и мътен понякога, но е наистина топъл. Гийка беше в тоя хотел отзад на снимката и можеш да питаш него, че е с по-пресни впечатления от мен. Лично аз не виждам смисъл ти да се разкарваш до Уест Кост-а, за нас просто е по-близо от Карибите.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Струва ми се, че повечето хора тука (чувал съм, че и по българските курорти също вече) предпочитат да са около басейна. Аз не го разбирам - на мен ми дай да кисна в морето/океана цял ден, ей така:

Този тип плажове - малки, частни (или поне с ограничен достъп) са по моя вкус. Навалицата е за тийнейджъри и подобни.

В Черно Море хапещи акули може и да няма (то и на моята сника няма), но пък и фауната е много бедна. Няма къде да се гмуркаш да зяпаш пъстри рибки, костенурки и т.н.

Но има кебапчета :)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз предпочитам басейн. Водарасли, риби и всякви подобни ме отвращават. Всеки път трябва да се караме с мъжа ми ,че държи да ни влачи на плажа, а ние с децата искаме при басейна.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

Ivan1007 написа:
Kpetrov написа:
pumpy написа:
joro написа:[
.... И кинтите са точно в навалицата. Там, където няма навалица, няма и кинти.....
Аз летя с United и то често, по работа. Като се замисля имат 5 групи за качване в самолета. Та разсъжденията ми са от този опит: дали Юнайтед правят повече кинти от хората от първа група или от тези в пета ???

Леко уточнение: в първа група получаваш място и комфорт. Понякога и лягаща седалка. Луфтханза стига и до предлагането на легло в тази категория. В пета група си като сърдина в кутия през целия полет. Жорката да ни светне къде е навалицата и парите в самолета ;)
Определено от пета група правят повече кинти total. Иначе съотношението в обема на първа и пета група щеше да е обратното.
Въпросът е къде правят повече кинти от единица място?
Цените бизнес класа в Аер Канада са 6-7 пъти по-високи в бизнес класа от икономична. Съотношението в обема е такова щото масата не може да си позволи цените на бизнес класа
Единицата място където правят "повече" кинти въобще няма да съществува без икономичната и не представлява реален бизнес модел без масата.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
pumpy

Мнение от pumpy »

Kpetrov написа: Единицата място където правят "повече" кинти въобще няма да съществува без икономичната и не представлява реален бизнес модел без масата.
Поправи ме ако не съм разбрал правилно:
Конкорд летеше, защото Бритиш и Ер Франс имаха друг бизнес, който субсидираше летенето в Конкорд ?
Частните джетове и бизнес чартъри съществуват зараси масата, навряна в икономична класа ?
Ако масата можеше да си позволи пътуване в първа класа, самолетите щяха да са само с такава и да правят добра печалба. Проблема, е че масата не може да си го позволи, затова е готова да плаща по-малко и да бъде по-насъбрана на квадратен метър.
А авиокомпаниите правят печалба и от двата модела, но определено правят по-голяма печалба на квадратен метър от седалките в началото на самолета, отколкото тези отзад.

И още едни модел: имам колеги, който чарджват около 5000 на коронка. Техния бизнес не е успешен, защото си доработват събота и неделя на евтинко, техния бизнес модел е успешен защото предлагат качество и удобство на пациента, който е готов да заплати за него.

Да предлагаш качество е бизнес модел, който работи в много сфери. Да предлагаш "слънчев бряг" е избор.....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Да предлагаш качество е бизнес модел, който работи в много сфери. Да предлагаш "слънчев бряг" е избор.....
Сега от любопитство погледнах какво пишат чужденците за Слънчев Бряг:
https://www.tripadvisor.ca/Hotels-g4990 ... otels.html"
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Общо взето коментарите са позитивни.. И понеже имаше някакви сравнения с Гърция..

Recommending this to everyone
I had the most amazing time this summer and am sure to come back given the opportunity. I enjoyed it way more that my last vacation in Greece. Here we had good service, food, and accommodation. And not only that but everything was brand new and at an affordable price.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

От преди 4 години -

Дали има връзка с това от преди три дена?

Шведския турист изритал камериерката е бил оставен да продължи почивката си. Арестуван наново за 48 часа след репортажа по телевизията. Прокуратурата още умува дали да го арестува преди да си тръгне. Председателя на асоциацитата на хотелиерите иска по случая да не се шуми.
http://m.dnevnik.bg/bulgaria/2017/06/07 ... shumi_che/"

..Или с това от преди ден?

Пияни българи нападнаха чужденци и набиха охранител в Слънчев бряг
Както казва промоутъра в горния репортаж:
-Това е и целта всъщност тука -слободията. Това можем и да предложим. За съжаление.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

pumpy написа: Да предлагаш качество е бизнес модел, който работи в много сфери. Да предлагаш "слънчев бряг" е избор.....
Точно така!
Да избереш Слънчев Бряг е избор
Да избереш Созопол, Несебър, Приморско е избор.
Да си хванеш шапката и за 30 мин да идеш от Бургас до Каваците и Дюни и да си изкараш перфектния плаж е избор.
На връщане да минеш през някой от многобройните даляни, предлагащи на безценица прясна риба и наливна бира е избор.

Също е и избор да избереш между Слънчев бряг и някъде другаде, където има хотели.

Странното е, че ако по презумпция туристите от Канада са длъжни да изберат море с хотел, защото нямат друг избор, защо непременно си мислят, че това е задължителният избор и за туристите от България и Бургас?
Някак си, лицемерие ли е, тесногръдие ли е, не знам.
Аз лично не съм ходил на Слънчака и не ми и трябва. Не ме кефи. Точно щото е пълен със западноевропейски 'цивилизовани' туристи.
Не знам защо толкова го спрягате. И какво толкова мерите.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола