Как да внеса 10 000 CAD и след това да си ги взема обратно
Как да внеса 10 000 CAD и след това да си ги взема обратно
Смятам да кацам в Торонто напролет! Но мисля да доида за максимум месец да подам документи за PR и да оставя адрес на приятели. Ще направя една опознавателна екскурзия и ще се върна в БГ. Все пак 4,5 години сам чакал защо да губя статуса. Сега нали 2 от последните 5 трябва да си там.
Как да внеса 10 000 CAD и след това да си ги взема обратно за БГ? Кеш не ми се носи!
Как да внеса 10 000 CAD и след това да си ги взема обратно за БГ? Кеш не ми се носи!
-
Пътническите чекове ще ти струват 0.5% върху сумата, т.е. 50 долара - какво те притеснява ? Изкарваш си ги, идваш, после се връщаш - кое точно те тормози та питаш дали някой го е правил вече това ?Roller написа:Значи пътнически чекове!
Някой от вас или ваш познат правил ли е този номер? да влезе с парите и до 1 месец да се върне обратно с тях в БГ.
Мерси, не че ме тормози просто никога не съм го правил. За издаването 0.5%,а после като ги връщам в банката тук колко ще струва?miteto написа:Пътническите чекове ще ти струват 0.5% върху сумата, т.е. 50 долара - какво те притеснява ? Изкарваш си ги, идваш, после се връщаш - кое точно те тормози та питаш дали някой го е правил вече това ?
- hullboy
- Изгонен от форума
Ot Ekspert
Kato se varnes si otvarjas US smetka i gi depoziras tam tezi chekove i imas 10 000 US dolara, pochvs da sledis kursa i kato se vdigne gi prodavas za Lv. i dori moze da spechelis ot tazi operatsia. kojato ste ti varne $ 50 koito si dal kato 0.5 taksa, i dori moze i da ostanat, , no moze i da zagubis ako kursa pdne i se nalaga da prdavas.
Hullboy
Hullboy
Po nastoiashtem, ako vnasiash poveche ot 10000 triabva da gi deklarirash na port of entry. Sledva edno broene na pari, zapisvane na nomera na chekove i prochie shturotii. Do 10000 obache mojesh da si razhojdash nagore nadolu bez problemi, nikoi niama pravo da ti kaje kopche. Imai pred vid che dori i da imash 10001$ triabva da se obiaviat inache losho ako te hvanat - sastaviat aktove i t.n.
Znachi spored men nai-dobre patnicheski chekove ot OBB. Triabva ti smetka v kanadski $ (mai struvashe 2 leva), za golemi sumi (mai nad 8000$ beshe ) ti davat i preferentsialen kurs za zakupuvaneto na CAD. Stava barzo - samo triabva spetsialno da poiskash golemi kupiuri, che inache dosadno da se razhojda chovek s masa hartiiki ot po 20$.
Sas zdrave!
Znachi spored men nai-dobre patnicheski chekove ot OBB. Triabva ti smetka v kanadski $ (mai struvashe 2 leva), za golemi sumi (mai nad 8000$ beshe ) ti davat i preferentsialen kurs za zakupuvaneto na CAD. Stava barzo - samo triabva spetsialno da poiskash golemi kupiuri, che inache dosadno da se razhojda chovek s masa hartiiki ot po 20$.
Sas zdrave!
Правилно ли го тълкувам?
Рesidency Оbligations:
You must accumulate two years of physical presence in Canada in every five-year period.
http://www.cic.gc.ca/english/newcomer/res-oblig.html
2 от 5 да съм в Канада. Мойте приятели в Канада ми говорят все за 6 месеца на година, аз им говоря че има промяна те - "пак провери" !
Аз мисля че е ясно 2 от 5.
You must accumulate two years of physical presence in Canada in every five-year period.
http://www.cic.gc.ca/english/newcomer/res-oblig.html
2 от 5 да съм в Канада. Мойте приятели в Канада ми говорят все за 6 месеца на година, аз им говоря че има промяна те - "пак провери" !
Аз мисля че е ясно 2 от 5.