Marto написа:Георге7 май е бил в Канада поне колкото тебе (без забежки в други страни) и не се оплаква чак толкова много или въобще.
Това за заплатите и цените (малко си преувеличил там) важи за повечето, ако не и всички развити икономики.
Другото носталгия/одъртяване и в твоя случай може би и малка дозичка расизъм.
Ах ОК, Не знаех за Гошо7, но той е в Калгари който е все още Канадски град а не като Ванкувър колония на Mainland China.
За заплатите и цените е точно така във Ванкувър. В IT networking/support/system administration заплатите са абсолютно същите като през 99та когато напуснах Канада. 1 към 1, но тогава една къща (Richmond or East Van) струваше $300К а сега е 1.5 mil. You do the math.
За одъртяването? you are on to something here.. (но за носталгията грешиш) Нормално е като напреднат годинките човек да си задава по-филосовски въпроси, но това което предизвика my soul-searching беше инфаркта на баща ми преди 2 години..
Тогава изведнъж си дадох сметка че годинките и моите и на родителите ми напредват и че безвъзвратно съм изгубил моменти и събития, като рожденни дни, коледи, и т.н Неща които нямат цена. Дадох си сметка че неща и хора които съм ги взимал за granted не са вечни..
Да знам, Канада не е виновна за това, но в един момент човек си задава въпроса какво е "спечелил" и какво е изгубил.. Отоговора е труден и многозначен.
Това за расизма е "the oldest trick in the book" Когато нямаш валидни аргументи просто обвиняваш опонента си в "расизъм' и автоматично го затапваш..
Sorry.. It no longer works. Никакъв расист не съм. Разбирам се отлично (на индивидуална основа) с хора от всякакъв произход. Абсолютно никой нормален цивилизован човек не ми пречи. Справка Японци и южнокорейци, та дори и филипинци
Ясно ми е защо се дразниш, но факт е че Китайците унищожават Ванкувър и от културна и от икономическа гледна точка. Пере се промишлено количество кеш от съмнителен произход, което предизвиква trickle down effect във всички сфери на обществения живот като се започне от "Housing affordability" и се стигне до образованието на децата и пазара на труда..
Да не говорим пък за цените на застраховки, сигурноста по пътищата, обноските в обществото и т.н.
Това са неоспорими факти които вече дори и Мас-медиите не ги крият. Сума ти капацитети и професори от Fraser Institute, и разни други постоянно бият камбанат но няма кой да слуша.. Плюс това вече късно..
One of the most beautiful cities in the world. (Which happened to be my favorite) .. Totally, completely, absolutely and irreversibly fucked up.
Ей за това съм доста pissed off. не защото съм расист, но разбира се ти това го знаеш много добре, просто your bias clouds your judgement ..
It happens to the best of us don't worry