Къде го видяхте това беззаконие? На двамата братя им са отнети пушките и ще бъдат съдени. Убийства стават и на хора, не само на кучета навсякъде по света.pumpy написа:Проста аналогия: на курса ми за носене на оръжие имаше много подобен пример: застреляно куче, защото един баща се притеснявал за детето си (не гъските си). Та въпросния баща е осъден от собственика на кучето за 15к обезщетение и от държавата за произвеждане на изстрел в населено място на 6 месеца условно.miko написа:Това може да се случи и в Канада,но определено показва най - големия проблем на България - беззаконието. А читейки коментарите се разбира защо ГЕРБ и БСП печелят изборите.
http://dnes.dir.bg/news/ubiystvo-labrad ... a-25597871"
Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Жорка, там е проблема: НЕ Е законно да стреляш по кучето на никого, още по-малко защото травмирало гъските ти. Това, че ги съдят нищо още не значи, защото си нямаме на представа как ще бъде спазен закона там, но е ФАКТ, че вече е нарушен.....
В Щатите можещ да използваш "смъртносна сила" само е застрашен живота ти, всичко останало е незаконно. Как е положението в България ?
В Щатите можещ да използваш "смъртносна сила" само е застрашен живота ти, всичко останало е незаконно. Как е положението в България ?
Ами изглежда не е законно. Иначе нямаше да им конфискуват пушките и да ги съдят. Ти какво предлагаш, да ги вкарат директно в затвора без съдебно дело? Или искаш да кажеш, че има страна на света където няма престъпници и никой не прави нищо незаконно? Или може би искаш да кажеш, че убийствата на глава население в България са по-високи от тези в САЩ?pumpy написа:Жорка, там е проблема: НЕ Е законно да стреляш по кучето на никого, още по-малко защото травмирало гъските ти.
За мен не е изненадващо, че някви селинджъри са застреляли куче, изненадваща е реакцията на съселяните, които упрекват семейството с кучетата, че са извикали полицията.
Между другото, всяка история има две страни и не се знае тези три кучета като ги оставят да тичат където си искат отвързани какви поразии са правили преди. Малко е съмнително, че братята селинджъри са стояли до портата със заредени пушки и просто ей-така са застреляли първото куче което се е появило на 10 метра от портата им.
П.С. Когато се каже "беззаконие", се има предвид полицията или въобще да не дойде като ги извикат по такъв повод или да дойде и да не направи абсолютно нищо. Това, че някой си е нарушил закона не значи че в страната цари беззаконие, щото както вече казах по тази логика би следвало че във всяка една страна на света цари беззаконие.
В България не можеш да си купиш автомат от Била или Метро, такова е положението. Съответно не можеш да изпозастреляш една купчина хора в киносалона щото се мислиш за Батман или една сюрия деца в училището щото си падаш леко аутист и така ти е хрумнало.pumpy написа:В Щатите можещ да използваш "смъртносна сила" само е застрашен живота ти, всичко останало е незаконно. Как е положението в България ?
В България да се убива също е незаконно.pumpy написа:Жорка, там е проблема: НЕ Е законно да стреляш по кучето на никого, още по-малко защото травмирало гъските ти. Това, че ги съдят нищо още не значи, защото си нямаме на представа как ще бъде спазен закона там, но е ФАКТ, че вече е нарушен.....
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
BTW, тук не в България скоро пуснаха някакъв тип, който утрепал жена си защото вече пета година короната не може да го докара до съд.
Представаям си врявата, ако това се случи в България.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Според статистическите данни в България престъпността не е по-висока от тази в Канада и Западна Европа и е значително по-ниска от тази в държави като Русия, Украйна, Колумбия....Kpetrov написа:BTW, тук не в България скоро пуснаха някакъв тип, който утрепал жена си защото вече пета година короната не може да го докара до съд.
Едно пояснение. Под смъртоносна сила се разбира такава водеща до смъртта на "човешко същество", а кучетата не са такива. Те влизат в категорията "домашни любимци", като такива се третират от законите в "развитите" държави, с определени защити и ограничения при взаимодействието с тях.pumpy написа:Жорка, там е проблема: НЕ Е законно да стреляш по кучето на никого, още по-малко защото травмирало гъските ти. Това, че ги съдят нищо още не значи, защото си нямаме на представа как ще бъде спазен закона там, но е ФАКТ, че вече е нарушен.....
Което определя останалите последствия.
Още нещо. Щатите са доста обширна територия, с отделни административни единици, с доста различни закони.
Например личен опит от Тексас, там живее брат ми:
Преди две години във фермата в която работи(бях на гости), вечерта бяха влезли четири безпризорни крави, бяха унищожили сума продукция. Собственика и охраната ги бяха застреляли, впоследствие извикали и шерифа. Като следствие от това:
Собственика на кравите е бил глобен, и осъден да изплати обезщетение на фермата на брат ми за нанесените щети.
Като цяло за случая в това село, никой не казва цялата фактология, но някъде пишеше,че е имало удушени доста патки. А това си е загуба за ферфермерите. Ако е така, лицемерие е все пак да се оцени, че живота на една патица е по-малко важен от живото на едно куче. Проблема за случаи като този е, че хората които толкова много "обичат", животните и кучетата, ги защитават докато се хранят с пържола от друго убито животно. А хранят и любимците си с други убити животни. От това по голямо лицемерие, здраве му кажи. А да не говорим, че някои си позволяват дори да поставят желанието на животните си пред безопасността на хората около тях.
"Ееее, какъв е проблема, дошло е да подуша бебето, нищо няма да му направи." Това си е чиста проба идиотизъм.
- optics
- Модератор
savko написа:Проблема за случаи като този е, че хората които толкова много "обичат", животните и кучетата, ги защитават докато се хранят с пържола от друго убито животно. А хранят и любимците си с други убити животни. От това по голямо лицемерие, здраве му кажи. А да не говорим, че някои си позволяват дори да поставят желанието на животните си пред безопасността на хората около тях.
"Ееее, какъв е проблема, дошло е да подуша бебето, нищо няма да му направи." Това си е чиста проба идиотизъм.

Абсолютно съгласен!
Хората ще помислят че съм се регистрирал с друг ник за да напиша горното.

Мисля че и друг път съм писал за още по-фрапантния случай - куче гони дете, което пищи и бяга в ужас, а собственика на кучето се смее - ма то си играе, ма то си играе. На такава грешка на природата, да хванеш, да му цапнеш един винкеу

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
miteto написа:В България не можеш да си купиш автомат от Била или Метро, такова е положението. Съответно не можеш да изпозастреляш една купчина хора в киносалона щото се мислиш за Батман или една сюрия деца в училището щото си падаш леко аутист и така ти е хрумнало.pumpy написа:В Щатите можещ да използваш "смъртносна сила" само е застрашен живота ти, всичко останало е незаконно. Как е положението в България ?

Имах колега американец, който много се гордееше с оръжието си в къщи за самозащита. Каза ми - не оръжието убива, а хората...
Хм, попитах го - когато някой изперкал американец не може да си купи автомат от Уолмарт, а влезе в училище бесен и започне да бие с пръчка учениците, колко ли жертви ще има? И колко би имало, ако същия олигофрен има оръжие?....
- Kan_Tangra
Савко, да търсиш логика, мозък или липса на лицемерие у пумпъла е твърдо загубена кауза.savko написа:Едно пояснение. Под смъртоносна сила се разбира такава водеща до смъртта на "човешко същество", а кучетата не са такива. Те влизат в категорията "домашни любимци", като такива се третират от законите в "развитите" държави, с определени защити и ограничения при взаимодействието с тях.pumpy написа:Жорка, там е проблема: НЕ Е законно да стреляш по кучето на никого, още по-малко защото травмирало гъските ти. Това, че ги съдят нищо още не значи, защото си нямаме на представа как ще бъде спазен закона там, но е ФАКТ, че вече е нарушен.....
Което определя останалите последствия.
Още нещо. Щатите са доста обширна територия, с отделни административни единици, с доста различни закони.
Например личен опит от Тексас, там живее брат ми:
Преди две години във фермата в която работи(бях на гости), вечерта бяха влезли четири безпризорни крави, бяха унищожили сума продукция. Собственика и охраната ги бяха застреляли, впоследствие извикали и шерифа. Като следствие от това:
Собственика на кравите е бил глобен, и осъден да изплати обезщетение на фермата на брат ми за нанесените щети.
Като цяло за случая в това село, никой не казва цялата фактология, но някъде пишеше,че е имало удушени доста патки. А това си е загуба за ферфермерите. Ако е така, лицемерие е все пак да се оцени, че живота на една патица е по-малко важен от живото на едно куче. Проблема за случаи като този е, че хората които толкова много "обичат", животните и кучетата, ги защитават докато се хранят с пържола от друго убито животно. А хранят и любимците си с други убити животни. От това по голямо лицемерие, здраве му кажи. А да не говорим, че някои си позволяват дори да поставят желанието на животните си пред безопасността на хората около тях.
Това си е аксиома вече. Човекът се взима насериозно системно и все повече го стягат всички възможни чепици. А и шапки.

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола