Здравейте приятели и сънародници.
Струва ми се, че има няколко въпроса на, които не съм срещал дискусия, но за мен е важен.
Колко пари трябва да нося или да докажа при влизане в Канада аз и съпругата ми, ако на формуляра за влизане трябва да докажа 25 000 CAD?
Трябва ли задължително да кацна в Канада в града за който съм декларирал, че ще живея? Пример" полет за Монреал през Торонто, като съм декларирал, че искам да живея в Монреал.
Ще съм благодарен ако някой ми помогне на тези въпроси!!!
Chanliev написа: Здравейте приятели и сънародници.
Струва ми се, че има няколко въпроса на, които не съм срещал дискусия, но за мен е важен.
Колко пари трябва да нося или да докажа при влизане в Канада аз и съпругата ми, ако на формуляра за влизане трябва да докажа 25 000 CAD?
Трябва ли задължително да кацна в Канада в града за който съм декларирал, че ще живея? Пример" полет за Монреал през Торонто, като съм декларирал, че искам да живея в Монреал.
Katsash kadeto iskash . Pari deklarirash sashto taka kolkoto iskash . No vij suma minima za dvama za vlizane v Quebec ..
За парите - в Квебек има минимална изискуема сума, с която трябва да кацнеш. Тя зависи от големината на семейството ти - броят на децата (и може би на жените... )... ЗА 3-членно семейство беше нещо от порядъка на 4500 канадски долара.
За кацането - не е проблем да кацнеш където искаш...
Интересен е случая, ако искаш да живееш в Монреал, а кацнеш в Торонто, и не продължаваш веднага за Монреал... тогава сигурно минаваш през канадските федерални имиграционни... Не знам дали има провинциални такива (от Онтарио)...
Най-лесно ще бъде да кацнеш директно там, където ще се установиш...
Успех!
POSTREACT(ions) SUMMARY
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Благодаря за отговорите.
Имаме билети до Монреал и там ще се установявяваме. Имам и 4500 САD и за сега сме двама, по къно ще станем 3, но след учебната година.
Имам и още един въпрос. Някои използвал ли Hostel и ако да какви стаи се предлагат, какви са най-евтините има ли опасност за багажа ако се остави за по дълго време?
Chanliev написа::( Здравейте приятели и сънародници.
:D :D
ako katznesh v toronto te ako iskat mogat da se zaiadat....obiknovenno ne go praviat no iziskvaneto za tuk e poveche...
poemash risk...risk gubi, risk pecheli ama ako znaeh koga shtiah da sam milioner
POSTREACT(ions) SUMMARY
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Chanliev написа: Благодаря за отговорите.
Някои използвал ли Hostel и ако да какви стаи се предлагат, какви са най-евтините има ли опасност за багажа ако се остави за по дълго време?
за хостели в монтреал не мога да ти дам инфо (google: hostels montreal, и готово), но преди месец спах в един такъв в торонто (близо до кулата) - стая с 4 легла 25$/вечер/легло. останах впечатлен (в положителния смисъл) от хората които бяха там (главно младежи обикалящи из канада, в моята стая имаше 2-ма австралиици ) и от чистотата в кенефите/баните. за багажа обикновено има шкафчета в които да си го заключиш.