Udaljavane validnostta na BG pasport ot Canada
Udaljavane validnostta na BG pasport ot Canada
Hi forumtzi,
Imam slednoto pitane:
Moga li da si udalja validnostta na Bg pasporta si v Canada? Kolko vreme otnema da se zanimavam s tezi bezdelnitzi ot Bg konsulstvoto v Toronto?Kolko struva? Stava li po poshtata ili tryabva da hodya do Toronto?
Moyat Bg pasport izticha na May/31/2005. Az veche sam podal za Canadian Citizenship, ama kanadskite bjurokrati i te sa si e**li maikata-bavni i efektivni kato bulgarskite. Ta ne znam dali shte vzeme kanadski pasport do June dogodina, a iskam da otida do Bg da vidya majka si?
Cheers
Imam slednoto pitane:
Moga li da si udalja validnostta na Bg pasporta si v Canada? Kolko vreme otnema da se zanimavam s tezi bezdelnitzi ot Bg konsulstvoto v Toronto?Kolko struva? Stava li po poshtata ili tryabva da hodya do Toronto?
Moyat Bg pasport izticha na May/31/2005. Az veche sam podal za Canadian Citizenship, ama kanadskite bjurokrati i te sa si e**li maikata-bavni i efektivni kato bulgarskite. Ta ne znam dali shte vzeme kanadski pasport do June dogodina, a iskam da otida do Bg da vidya majka si?
Cheers
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
moje da si go prodaljish ot tuk.
horata v posolstvoto sa uslujlivi.
consula e tochen chovek.
zvanni im po telefona i gi pitai dali triabva da hodish, znam che snimkite sa mnogo osobenni i gi pravi edin Japan camera v mall-a do posolstvoto
za telefon - potarsi v toronto.com
bulgarian consulate
to e na overlea v east york
update - ei ti go (thanks to sub0):
Канада, Торонто - Генерално консулство
CANADA, TORONTO, ONTARIO M4H 1P1
Consulate General of the Republic of Bulgaria
65, Overlea blvd., Suite 406
Tel: (001 416) 696-24-20; 696-27-78
Tel/Fax: (001 416) 696-80-19
e-mail: bulcontor@primus.ca
horata v posolstvoto sa uslujlivi.
consula e tochen chovek.
zvanni im po telefona i gi pitai dali triabva da hodish, znam che snimkite sa mnogo osobenni i gi pravi edin Japan camera v mall-a do posolstvoto
za telefon - potarsi v toronto.com
bulgarian consulate
to e na overlea v east york
update - ei ti go (thanks to sub0):
Канада, Торонто - Генерално консулство
CANADA, TORONTO, ONTARIO M4H 1P1
Consulate General of the Republic of Bulgaria
65, Overlea blvd., Suite 406
Tel: (001 416) 696-24-20; 696-27-78
Tel/Fax: (001 416) 696-80-19
e-mail: bulcontor@primus.ca
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- sara
- Рошава гарга
info s adresat v ottawa i tel nomer
stava i bez da se hodi, izprashtat se documentite po poshtata
no mislia izliza po-eftino i po-lesno (a i za po-dalgo) ako se izdade nov
stava i bez da se hodi, izprashtat se documentite po poshtata
no mislia izliza po-eftino i po-lesno (a i za po-dalgo) ako se izdade nov
Благодаря на всички за отговорите, аз имам абсолютно същия
проблем благодарение на неописуемо бързо действащата канадска
бюрокрация - вече една година стана от аплайването, а нямаме и
покана за тест за гражданство още. Обаждах им се скоро да питам
какво става и ми казаха: ама вие сте само от една година, за къде
толкова бързате, ако до пролетта не получите отговор, пак се обадете.
И моя паспорт изтича май догодина и като че ли 6м. удължаване
няма да е достатъчно, ще се наложи ново издаване на бг-паспорт.
проблем благодарение на неописуемо бързо действащата канадска
бюрокрация - вече една година стана от аплайването, а нямаме и
покана за тест за гражданство още. Обаждах им се скоро да питам
какво става и ми казаха: ама вие сте само от една година, за къде
толкова бързате, ако до пролетта не получите отговор, пак се обадете.
И моя паспорт изтича май догодина и като че ли 6м. удължаване
няма да е достатъчно, ще се наложи ново издаване на бг-паспорт.
I az imam absoljutno sashtiya problem, prochetoh instrukciite i se izplashih - po princip moga da izpratya dokumentite po poshtata, samo che tryabva da sam popalnila blanka, koyato se prodavala samo v konsulstvoto za 1 $
Da ne bi zaradi tazi blanka za 1 $ da tryabva da hodya do Ottawa ili Toronto?
I imate li predstava za kplko vreme stava izdavaneto na pasporta?

Da ne bi zaradi tazi blanka za 1 $ da tryabva da hodya do Ottawa ili Toronto?
I imate li predstava za kplko vreme stava izdavaneto na pasporta?
Става с пълномощно чиято бланка получаваш срещу $1 от консулството. Аз наскоро ходих да взема формуляри за един човек от Калгари. Освен това подадох молба за преиздаване и на моя паспорт и наистина ми казаха че се чакало около 6 месеца ако си подадеш молбата в Торонто. Иначе от БГ май-става по-бързо

Hi guys,
Za prav pat izpolzvam info ot foruma (dosega samo sam daval saveti) i blagodarya na vsichki. Dovechera shte piya edin scotch za zdraveto na foruma (petak e vse pak)!!!
A sega malko update za tesi, koito sa v podobna situatziya kato men.
Govorih s posolstvoto v Ottawa. Mnogo sam dovolen ot otnoshenieto na jenata s koyato govorih (Dobrinka).V obshti linii se obadih sas svito sartze, ochakvaiki da mi teglyat edna majna ili da mi skasat nervite (imam losh experience ot BG posolstvoto v London).
Anyway,eto pryasnata informatzia parva raka.
Ako iskate da si udaljavate Bg pasporta v Canada pravite slednoto:
1.Obajdate se v BG posolstvoto v Ottawa
2. Ot tam vi prashtat molba da popalnite
3.POpalvate molbata, podpisvate se pred notarius, photokopie ot pasporta,2 snimki, CAD 67 (money order or certified cheque).
4. Prashtate vsichko tova v Ottawa.
5. Ot posolstvoto vi prashta infoto do BG za da vi proveryat. Otnema 2-4 sedmitzi.
6. Kogato vsichko e gotovo vi se obajdat ot posolstvoto da si pratite pasporta za da vi slojat stikar za udaljavane na pasporta s 6 mesetza.
That's it. Obadete se v Ottawa i shte vi otgovoryat mnogo obstojno.
Az mislya da zadeijstvam neshtata pone 3 mesetza predvaritelno, zashtot sam si malko karak.
Cheers
P.S. Vapros kam Lubo ili koito tam znae v Montreal. Az vidyah 2 pravopisni greshki v bulgarskiya website bgmonreal.org, kadero e infoto za BG posolstvoto i izdavaneto na novi BG pasporti. Shto ne vzeme nyakoy da gi opravi, ej.
Za prav pat izpolzvam info ot foruma (dosega samo sam daval saveti) i blagodarya na vsichki. Dovechera shte piya edin scotch za zdraveto na foruma (petak e vse pak)!!!
A sega malko update za tesi, koito sa v podobna situatziya kato men.
Govorih s posolstvoto v Ottawa. Mnogo sam dovolen ot otnoshenieto na jenata s koyato govorih (Dobrinka).V obshti linii se obadih sas svito sartze, ochakvaiki da mi teglyat edna majna ili da mi skasat nervite (imam losh experience ot BG posolstvoto v London).
Anyway,eto pryasnata informatzia parva raka.
Ako iskate da si udaljavate Bg pasporta v Canada pravite slednoto:
1.Obajdate se v BG posolstvoto v Ottawa
2. Ot tam vi prashtat molba da popalnite
3.POpalvate molbata, podpisvate se pred notarius, photokopie ot pasporta,2 snimki, CAD 67 (money order or certified cheque).
4. Prashtate vsichko tova v Ottawa.
5. Ot posolstvoto vi prashta infoto do BG za da vi proveryat. Otnema 2-4 sedmitzi.
6. Kogato vsichko e gotovo vi se obajdat ot posolstvoto da si pratite pasporta za da vi slojat stikar za udaljavane na pasporta s 6 mesetza.
That's it. Obadete se v Ottawa i shte vi otgovoryat mnogo obstojno.
Az mislya da zadeijstvam neshtata pone 3 mesetza predvaritelno, zashtot sam si malko karak.
Cheers
P.S. Vapros kam Lubo ili koito tam znae v Montreal. Az vidyah 2 pravopisni greshki v bulgarskiya website bgmonreal.org, kadero e infoto za BG posolstvoto i izdavaneto na novi BG pasporti. Shto ne vzeme nyakoy da gi opravi, ej.
AlexAA, инфото е много полезно което даде, но имам само един
неясен за мен въпрос: при удължаването с 6 месеца, коя дата
се смята за начало на тези 6 месеца - датата на изтичане на паспорта
или тази на която ще извършат самото удължаване.
Супер неприятно се получава, човек ще иска да си отиде лятото
до България, а пролетта му изтича паспорта и канадците никак
не бързат да дават гражданство. Тези 6 месеца трябва добре да
се изчислят като знам колко изненади изскачат междувременно
неясен за мен въпрос: при удължаването с 6 месеца, коя дата
се смята за начало на тези 6 месеца - датата на изтичане на паспорта
или тази на която ще извършат самото удължаване.
Супер неприятно се получава, човек ще иска да си отиде лятото
до България, а пролетта му изтича паспорта и канадците никак
не бързат да дават гражданство. Тези 6 месеца трябва добре да
се изчислят като знам колко изненади изскачат междувременно

Ponezhe i az imam syshtia problem, toku shto ot Ottawa mi kazaha che ako si pratia pasporta naprimer prez noemvri, imat diplomaticheska poshta prez dekemwri, i otnemalo 2-4 meseca za izdawane na now pasport. Ponezhe pasporta mi izticha na 02 May, zhenata (mnogo lubezna dan pawiarwash) me posywetwa da si podam molba za now pasport, i ako ne dojde prez april, togawa te mogat da mi go udylzhat, ama pak maj struwa kolkoto nowia.
Здравейте
Днес си подпечатах документите в посолството в Отава и ето ви сумарното инфо:
Подават се Молба, 2 снимки които ме пратиха да направя във фото на кръстовището на ул. Ридо и Далхаузе(или нещо такова), съвсем близо до Ридо център (добра цена, общо взето. Те работят с посолството и знаят изискванията), ксерокопия на първите 4 страници от паспорта подпечатани от посолството , копие на личната карта снимана от двете страни, Пълномощно(ако ще ви го прави някой близък в бГ) + парите.
1)Ако си правите паспорта през посолството - всичко изброено по-горе без Пълномощното, + 56$ и паспорта си остава у вас, т.е. не ви искат да предадете паспорта си. Само че ми казаха, че за БГ ще замине дипломатическа поща едва през декември и че паспорта ще пристигне тук някъде между Фервуари - Април, което направо ме шокира. 7 месеца за един паспорт.
2) Ако ще ви го вади някой близък - всички първоначално изброени документи + 24 $(ако дадете 25 не се надявайте да ви върнат ресто
, абе бройте го бакшиш). Едната снимка ви я залепят за Молбата, другата поискайте да ви я подпечатат, защото са направили в БГ проблем за това на един клубар, а като пращате документите в БГ не забравяйте да изпратите и паспорта си, защото ще ви забавят новия паспорт, докато не върнете стария.
Тук ми стана много интересно - защо да правя копия на първите страници, след като, имайки оригинала, на тях не им трябват в БГ някакви си хвърчащи подпечатани хартийки + самия паспорт.
Снимките - около 14$ за 2 снимки, всеки следващ чифт - 8$. Аз си ги харесах и помолих да ми ги качат на диск - никакъв проблем.
Изпратих документите с обикновена въздушна поща - З$ и нещо си, точно за седмица са в БГ. 10 дена да го направят и още 10 дена насам - ей ти го паспорта за 1 месец.
Днес си подпечатах документите в посолството в Отава и ето ви сумарното инфо:
Подават се Молба, 2 снимки които ме пратиха да направя във фото на кръстовището на ул. Ридо и Далхаузе(или нещо такова), съвсем близо до Ридо център (добра цена, общо взето. Те работят с посолството и знаят изискванията), ксерокопия на първите 4 страници от паспорта подпечатани от посолството , копие на личната карта снимана от двете страни, Пълномощно(ако ще ви го прави някой близък в бГ) + парите.
1)Ако си правите паспорта през посолството - всичко изброено по-горе без Пълномощното, + 56$ и паспорта си остава у вас, т.е. не ви искат да предадете паспорта си. Само че ми казаха, че за БГ ще замине дипломатическа поща едва през декември и че паспорта ще пристигне тук някъде между Фервуари - Април, което направо ме шокира. 7 месеца за един паспорт.
2) Ако ще ви го вади някой близък - всички първоначално изброени документи + 24 $(ако дадете 25 не се надявайте да ви върнат ресто

Тук ми стана много интересно - защо да правя копия на първите страници, след като, имайки оригинала, на тях не им трябват в БГ някакви си хвърчащи подпечатани хартийки + самия паспорт.
Снимките - около 14$ за 2 снимки, всеки следващ чифт - 8$. Аз си ги харесах и помолих да ми ги качат на диск - никакъв проблем.
Изпратих документите с обикновена въздушна поща - З$ и нещо си, точно за седмица са в БГ. 10 дена да го направят и още 10 дена насам - ей ти го паспорта за 1 месец.
Последно промяна от Alina на Вто Окт 26, 2004 1:23 pm, променено общо 2 пъти.
Alina