Икономическата мотивация

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
topalov

Икономическата мотивация

Мнение от topalov »

Не знам за вас но, мен единствено ме мотивират очакванията ми за по-добъро заплащане в Канада.

Аз съм уеб-програмист, в момента бачкам в България докарвам на месец около 1400 лева.

Когато започнах процеса на имиграция не съм правил никакви проучвания относно заплащането и наличието на работа в Канада. Биах 100% убеден, че условията са много по-добри от България.

Открих този форум вчера, един приятел ми каза сайта. Доста се изненадах да не кажа втрещих от отзивите за текущата ситуацията в Канада. Никога не съм очаквал там да е страната на чудесата и всичко да е много лесно, но поне си мислех, че има шанс човек да си намери работа по спецялността, макар и да бачка за 1/2 от това което дават на местните и пак да е доволен все пак мислех си аз заплатите в Канада не са това което са в България. Днес едва не се просълзих като прочетох, как някакъв ромънец системен администратор почнал като дърводелец.

Ще се радвам да чуя мненията ви по въпроса.
Аватар
Koko

Re: Икономическата мотивация

Мнение от Koko »

Добре дошъл във форума.
Бих те посъветвал да се разровиш назад, включително из архивите - за възможностите за работа по специалността има писано и то много, прочети го внимателно. Надявам се също че ще има и желаещи да допълнят по нещо ново.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Pepon

Мнение от Pepon »

Imam mnogo faktori, koito opredeliat vazmojnostite za namirane na Hi Tech rabota v Canada, no pak vsichko si e kasmet i vrazki nai-veche.
Shtom si Web programist moje i da uspeesh da namerish rabota. Tursiat se mnooogo dobri porgramisti s perfektni Perl, PHP i MySQL s nad 5 godini dokazan trudov staj i otlichno poznavane na Linux OS.
Raboti se na parche, contract po contract. Triabva da imash gotovi neshtata i samo da gi customize-vash za nujdite na konkretnia klient. Za full time job za goliama kompania pone v nachaloto zabravi. Po-natatuk kato natrupash mesten experience i vrazki moje i da si uredish neshto naistina dobro kato pozicia.
Drug e vaprosa, cha ako naistina imash neobhodimite neshta e po-dobre da se probvash v USA - parite shte sa ti 2 puti poveche za absoliutno sashtata rabota nasreshta.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Well, well, много много не ми се подхваща темата за ИТ, ама хайде...

Ако си добър програмист, знаеш език или два (имам предвид Английски и Френски) с малко повече късмет ще си намериш добра работа. Това че на емигрантиите плащали 2 пати по малко в сравнение с месните са пълни глупости. Човек трябва да знае какво може и какво иска и да се цели на високо.

Успех,
Lub0
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
speedy

Мнение от speedy »

Lub0 написа:Това че на емигрантиите плащали 2 пати по малко в сравнение с месните са пълни глупости.
Така е. То по принцип едно 90% от програмистите са имигранти (за точността на процентите не гарантирам) :)
Заключено