За провинция Алберта
Re: За провинция Алберта
Koko написа:sofia написа:Зависи за коя професия говорим – опитай да си намериш добра работа като счетоводител например без канадско образование и ще разбереш за какво става дума. Е, за Data Entry никой няма да те пита дори имаш ли образование изобщо, но ако искаш квалифицирана работа – тукашното образование и опит са просто задължителни.Koko написа:Tova go chuvam ot vsiakade i napravo me razbiva - dosega nikoi nenobleman написа: всеки пита за канадски опит и образование.
me e pital za kanadski staj ili obrazovanie, a i ne vijdam zashto shte
ima znachenie ako si prigoden za rabota. Tova e niakava legenda
spored mene. No rabota se namira trudno zaradi krizata a i tezi
kanadski zadnicu imat tendenciata da ti gubiat vremeto i nakraia
da se otkajat - tochno v momenta v koito ste se dogovorili i shte
podpisvate dogovora.....kamadski mantalitet..
Аз бях в Калгари за малко и не мога да кажа че имам супер много впечатления от града но малкото които имам са следните:
Градът не е лош, малък е и лесно се ориентираш. Downtown Калгари го обхождаш за 20 мин от единия край до другия и освен големите сгради на петролните компании и няколко малки и красиви улички няма кой знае какво. Покрай реката парка много ми хареса. Извън даунтаун е мизерия, на север около Marlborough и Rundle stations на C-train-а са само сикхи и индийци а на юг е пълно с индианци. Транспорта е добре уреден, евтин е и е доста удобен. По разните институции се оправяш бързо.
За работата: аз си намерих нископлатена без проблем. За всякаква друга или доучваш и караш разни курсове или стоиш на макс. $10 доста дълго време.
Важното е да имаш приятели които да ти помагат ( както ми помогнаха на мен в началото) и адаптацията е по-бърза.

Градът не е лош, малък е и лесно се ориентираш. Downtown Калгари го обхождаш за 20 мин от единия край до другия и освен големите сгради на петролните компании и няколко малки и красиви улички няма кой знае какво. Покрай реката парка много ми хареса. Извън даунтаун е мизерия, на север около Marlborough и Rundle stations на C-train-а са само сикхи и индийци а на юг е пълно с индианци. Транспорта е добре уреден, евтин е и е доста удобен. По разните институции се оправяш бързо.
За работата: аз си намерих нископлатена без проблем. За всякаква друга или доучваш и караш разни курсове или стоиш на макс. $10 доста дълго време.
Важното е да имаш приятели които да ти помагат ( както ми помогнаха на мен в началото) и адаптацията е по-бърза.

Ето на това попаднах, когато преглеждах сайтовете, които ми посочи Канук за самата провинция Алберта:
With more than 51 million acres presently used for crop and livestock production, Alberta has one of the world's most productive agricultural economies.
In 2003, total farm cash receipts reached $7.0 billion, which represented 21% of the value of Canada's total agricultural production.
Все пак се насочвам само към това, което ме интересува пряко по моята специалност. Друго, което разбрах е, че Манитоба е също провинция с високо-развито земеделие. Имате ли някакви преки наблюдения?
With more than 51 million acres presently used for crop and livestock production, Alberta has one of the world's most productive agricultural economies.
In 2003, total farm cash receipts reached $7.0 billion, which represented 21% of the value of Canada's total agricultural production.
Все пак се насочвам само към това, което ме интересува пряко по моята специалност. Друго, което разбрах е, че Манитоба е също провинция с високо-развито земеделие. Имате ли някакви преки наблюдения?
- Rainmaker
nai dohodnata "kultura" v ab e nefta i gaztaLub0 написа:Тъй като виждам, че се интересуваш от земеделие, потърси да видиш, коя е на-доходоносната земеделска култура в Канада.

a tazi za koiato pitash edva li niakoi znae tochno kolko e totalnia prihod za canada.
btw - otglejda se navsiukude kadeto ima klienti

Това се данни от този сайт www.alberta-canada.com/agric/index.cfm
пшеница - 0.62
коноп и лен - 0.55
овес, ръж и ечемик - 0.16
Нали трябва да им се доверя?
пшеница - 0.62
коноп и лен - 0.55
овес, ръж и ечемик - 0.16
Нали трябва да им се доверя?
- Lub0
- Обратна връзка:
Говориме за земеделски култири, не е верно, че зависи от търсенето, защото се изнася за САЩ. Просто в прериите са си реднекс и закостенели мозъци, да не говориме, че осъдиха Марк Емери на 3 месеца пандела за шерване на цигара, иначе културата е "трева".
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...